Crêpes är tunnare pannkakor än de vanliga som vi är vana vid. Och vi äter dem gärna utomlands. Testa göra egna, det gör inget att du inte har något crêpesjärn utan det går lika bra i en vanlig stekpanna.

4 portioner

Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2 tsk socker
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
4 msk smör eller olja att steka i
Banan, hallon och blåbär
Nutella

Tillagning
Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen till en jämn smet.
Smält 3 msk smör och häll samt rör ut i smeten.
Låt helst crêpessmeten stå 10 minuter till en timme så att mjölet får svälla.
Grädda tunna crêpes på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills crêpsen har fått fin färg och smeten på ovansidan har stelnat. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i någon minut tills crêpsen fått fin färg.

Lägg upp på fat eller servera direkt på tallrik med tillbehören nutella, banan, blåbär och hallon. Tips: Om du vill att nutellan ska bli varm eller hallonen smälta så kan du lägga på innehållet när du gräddat ena sidan av pannkakan.

Du kan väl omöjligt ha missat vårt nya koncept Reseguiden Friends? Noga utvalda erbjudanden på weekendresor och solsemestrar med upp till 49% rabatt. Gå med idag!

Efter många år i branschen så vet vi hur man hittar riktigt prisvärda resor med bra flygtider och härliga hotell. Tack vare bra relationer så får vi dessutom fina rabatter som vi är glada att kunna erbjuda dig.

Reseguiden Friends består av deals som är så bra att vi endast kan erbjuda dem under ett par dagar och det är först till kvarn som gäller. Så passa på att registrera din mailadress, få nya resedeals varje vecka och res iväg!

Varför ska jag bli er vän?
• För att inte missa nog utvalda resor med riktigt bra rabatter.
• Vi erbjuder nya deals varje vecka.
• Vi håller dig uppdaterad och semestersugen. Du hittar våra resor genom att besöka Friends och du får nya fräscha erbjudanden via mejl varje vecka.
• Upplev världen med dina nära och kära.

Let's be friends »
Se alla deals »

En weekendresa med vännerna, familjen, sambon eller varför inte ta med kollegorna på en oförglömlig höstresa? Här kommer de hetaste tipsen just nu!

De 5 populäraste weekendstäderna just nu:
1. London
2. Palma
3. Prag
4. Budapest
5. Barcelona

Några weekendstäder du inte får missa:
New York
Florens
Warsawa
• Montpellier
Amsterdam
Gdansk
Krakow
Nice

Boka weekendresan här»

Läs våra reseguider och få inspiration»

Om du får resa exakt vart du vill, drömma helt fritt....vart reser du då? Vi kollade lite på vilka resmål som söks mest på vår sajt, och för att få fram några riktiga drömresemålen kollade vi enbart på resmål som ligger en bit bort. Här är Reseguidens Topp 5 Drömresemål 2017.

1. Thailand
2. Kap Verde
3. Maldiverna
4. Mexiko
5. Bali

Fem riktigt härliga resmål som många av oss tydligen drömmer om att resa till. Kanske även du?
Klicka på resmålen ovan för att få en översikt över alla resor dit och inte minst pris.

Och vill du kanske åka någonstans där risikoen att springa på grannen inte är lika stor får du några bubblare här:
6. Dominikanska republiken
7. Mauritius
8. Aruba
9. Kuba
10. Vietnam

Vi har många fantastiska medlemmar och ni laddar upp så fina foton. Finns så många vackra foton, en som stuckit ut lite extra är detta fotot. Taget på Zakynthos och det är Eje_b som är fotografen. Ser helt underbart ut!

Kolla in medlemmen här »

Resor till Grekland »

Våra erbjudanden just nu »

Falafel är något som för många anses svårt att tillaga. Men med rätt redskap och ett bra recept så kan vem som helst nå succé. Vi har testat att göra svartkålsfalafel med vitlöksyoghurt, testa du med!

Svartkålsfalafel med vitlöksyoghurt och naanbröd för 2 personer

Ingredienser:
Bröd
Aubergine
Dill
Grekisk yoghurt
Kikärtor
Rödlök
Svartkål
Tomat
Vitlöksklyftor
Koriander
Olivolja
Salt
Spiskummin
Ströbröd
Vetemjöl

• Blanda 150gram grekisk yoghurt med 1 vitlöksklyfta (pressad) och krm salt i en skål.
• Tomatsallad: hacka en tomat och blanda med ½ rödlök, olivolja och ½ knippe dill i en skål.
• Blancherad svartkål: koka upp en liten kastrull med vatten. Skär bort skälken från 100g svartkål. Koka under 10- 15sekunder, häll av och spola kallt.
• Falafel: grovhacka ½ rödlök. Krama ur vätskan ur svartkålen. Mixa med stavmixer tillsammans med 1 förpackning kikärtor (avrunna och sköljda), 2 pressade vitlöksklyftor, 3 msk vetemjöl, 2 tsk spiskummin, 1 tsk malen koriander och ¾ tsk salt.
• Forma smeten till 10 – 12 små biffar, vänd i ströbröd. Stek dem frasiga i olivolja. Låt rinna av på hushållspapper.

Servera tillsammans med varmt naanbröd och vitlöksyoghurt och tomatsallad.

Regnet har börjat falla, det blir mörkare och mörkare. Värme, sol och bad lockar mer än någonsin. Men vart ska vi åka för att få värme?

Här kommer 5 tips på destinationer du kan åka till i november/december:

1. Kap Verde (cirka 27 grader)
2. Kanarieöarna (cirka 24 grader)
3. Karibien (runt 26 - 30 grader)
4. Dubai (här är det hett, upp mot 31 grader)
5. Mexico (28 grader)

Hitta din resa här »

Det enklaste sättet att ta sig till Karibien är via köket! Vi ger dig receptet på den kreolska rätten "Jambalaya" med scampi, chorizo och mango. Yum!

Att använda chili och frukt i maten är typiskt karibiskt, och sen tilför det ju något extra i middagsrutinerna. Bjud in till karibisk afton med kokosdrinkar, en traditionell jambalaya och dröm dig bort till Karibiens vita stränder!

Du behöver (4 portioner):
- 150 g chorizo
- 500 g skalade räkor
- en mango, skuren i små bitar
- 2 rödlök, finhackad
- 3 vitlöksklyftor, finhackad
- 300 g ris
- 1 tesked curry
- 1/4 tsk chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 750 ml grönsaksbuljong
- 2 gröna paprikor, hackade
- 1/2 selleri, hackad
- 2-3 msk limejuice

Gör så här:
1) Värm 2 msk olja i en stor stekpanna och stek chorizo i 2 minuter. Lägg i lök och vitlök, stek i ytterligare en minut. Tillsätt riset, curry, chilipulver och en tesked paprikapulver. Häll på grönsaksbuljong, koka upp och låt sjuda på låg värme i 15 minuter.
2) Tillsätt paprika och selleri och koka i 10 minuter. Tillsätt räkorna och mango och koka i 2-3 minuter, tills scampin är genomstekt. Krydda med salt, peppar, en nypa socker och limejuice.

Väl bekomme!

Tillsammans med Slopetrotter Skitours spenderade vi ett par oförglömliga skiddagar i Canazei, en del av världens största skidsystem Dolomiti Superski.

Skidorten Canazei ligger i den vackra italienska dalen Val di Fassa i utkanten av spektakulära skidområdet Dolomiti Superski i Dolomiterna. Runt bergsmassivet hittar man de fyra skidorterna Val Gardena, Corvara, Arabba samt Canazei som tillsammans bildar Sella Ronda och totalt finns hela 500 kilometer pister i detta området.

Vi vaknade till sol och blå himmel och inledde första dagen med att åka den kända och vackra turen Sella Ronda, vilket innebär att man åker runt det stora bergsmassivet "Sella". Turen, som tog en hel dag, innehöll underbara pister för alla sorters skidåkare, mysiga sydtyroliska stugor och otroliga vyer. Vi åt lunch på Col Pradat, som hade en väldigt härlig terrass. Vi fick även tips om en resturang i Selva som heter Freina.

Efter en lång skiddag med ca 40 km skidåkning kändes benen härligt trötta. Vi lämnade skidorna på hotellet, packade en badväska och åkte iväg till spa i grannbyn. QC Terme Dolomiti – nybyggt, lyxigt och fräscht spa med tjugotal bastus, utomhuspool och en fri buffé med italienska godsaker och bubbel eller rosé till det.

Såsiga efter tre timmars spa åker vi till hotellet och kryper trötta ner i sängen för att gå upp tidigt nästa dag för att se soluppgången över Marmelada, högsta glaciären i Dolomiterna. Vi tar liften upp i mörkret med skidpatrullen och när vi kommer upp möts vi av en helt rosa himmel. En otrolig upplevelse!

Det är lite kyligt och vi går in i stuga och får en cappuccino och en nybakt smörgås med bresola på. Efter det ger vi oss ut och får åka nypistade backar innan liften öppnar, tjoho!

Den här skiddagen spenderar vi i Val di Fassas skidområde som ligger upp för andra berget i dalen. Här är mycket mindre folk och pisterna är långa, breda och helt fantastiska! På vägen ner stannar vi till på det känna afterski-stället Di klene lille och kikar in på partyafterski Paradis. Hem och duscha snabbt och sedan hämtar Slopetrotter upp oss vid hotellet och kör oss en bit upp för berget där en pistmaskin väntar för att ta oss till en Refuge där vi äter vi middag och har riktigt trevligt.

Jag kan verkligen rekommendera Canazei som skidort och att resa med Slopetrotter Skitours, då de har jättemycket bra kontakter i byn, bra hotell och riktigt trevliga och kunniga reseledare.

Skidresor till Canazei »
Slopetrotter Skitours »
Film från skidresan i Canazei »

Varför inte testa en ny drink när sommarvärmen är här igen?
Vi har testat Hugo som är en Italiensk drink. Enkel och god!

Du behöver:
En flaska torr prosecco
Mynta
Is
Kolsyrat vatten

Så här gör du
Häll upp is i ett glas, tillsätt 15cl prosecco, resterande ca hälften flädersaft koncentrat och kolsyrat vatten. Toppa med mynta!

Tidigare inläggSenare inlägg
Översikt
Senaste inläggen