Inlägg taggade med: träningshotell

Träningsresor är väldigt populärt och intresset ökar hela tiden. Många researrangörer anordnar allt fler resor utomlands med tonvikt på träning och rörelse. Men man måste faktiskt inte åka långt för aktiviteter i en annan miljö, här tipsar vi om fem hotell för aktiv semester i Sverige!

1. Vildmark i Värmland
Förbered dig på en aktiv semester med äventyr utöver det vanliga. Huvudfokus på Vildmark i Värmland är nämligen *trumvirvel*... flottar! Det är ett stort äventyr att bygga sin egen flotte av stockar och rep samt få den två ton(!) tunga timmerflotten ur strömmen in till land. Det finns en mängd olika paket att välja mellan och färden passar dig som gillar att vara ute i naturen, tycker det är spännande med upplevelser och som inte är rädd för fysisk aktivitet. Ta tillfället i akt att uppleva det skandinaviska djurlivet, våga vara bortkopplad och känna gemenskapen.

2. Hestraviken
Beläget i den vackra småländska naturen, med det karakteristiska 309 meter höga Isaberg är Hestraviken verkligen inbjudande. Möjligheterna till aktivitet här är nästintill oändliga. Bara för att nämna några, vad sägs om: vandringsleder, cykelvägar, MTB-leder, vida skogar fyllda med bär och svamp, sjöar och vattendrag. Härliga aktiviteter i en magisk miljö. Väl på hotellet finner du också en motionsslinga, biljard, boulebana, bastu, gym, spa, båtar kanoter och ja, ni fattar – listan kan göras lång. Som om inte det vore nog så finns Isaberg GK:s fina 36-hålsgolfbana i närheten, samt höghöjdsbana och Mountainbike Arena. So much to do, so little time!

3. Torekov Hotell
På Torekov Hotell, beläget i helt fantastiska omgivningar, erbjuds olika Spa- & Weekendpaket varav ett kallas Träningspaketet. Får man lov att locka med löpning, blandade träningspass, vandring eller yoga? Dagarna här kommer att vara fullspäckade med allt från yoga, dans, löpning och box till ämnesrelevanta föreläsningar. Efter en dag av aktiviteter kan du koppla av i hotellets spa med japanska pooler, ångbastu, och en relaxavdelning med panoramafönster mot himmel och hav. Här kan du verkligen uppleva en helg med träningsglädje, energi och balans. Varför inte ta med din partner, kompis eller kollega? Är du i behov av egentid är du varmt välkommen att åka på egen hand. Många väljer att åka själva, så du är aldrig ensam såvida du inte vill.

4. Countryside Hotels
Countryside Hotels är en sammanslutning av cirka 40 hotell från Skåne i söder till Dalarna i norr. Bland samlingen finner du anrika slott, pampiga herrgårdar, charmiga värdshus, snygga designhotell och gemytliga pensionat samt gästgiverier. Varför inte lämna de gamla vanliga träningsmaskinerna på gymmet och uppsök något av Countryside Hotels natursköna områden istället? Upplev Sveriges natur via vandring, cykling och skidor. Ta hand om både kropp och själ med välgörande yoga, ta en ridtur eller samla vännerna för en rolig kanothelg. Oavsett om ditt mål är att cykla Vätternrundan, gå i mål i Vasaloppet, få en bättre tid än kollegan i Göteborgsvarvet eller bara utmana dig själv så kan du njuta av aktiviteter som gör gott för både kropp och knopp.

5. Borga Hotell
Naturnära aktiviteter finns det gott om i Borgafjäll. Här kan du ägna tid åt vandringsleder, fiske, skidspår, backar, skoterleder, att plocka skogens guld - ja, helt enkelt det bästa som naturen har att erbjuda. Kombinera gärna olika aktiviteter för att testa på så mycket som möjligt under din resa till södra Lapplands fjällvärld. Både under vintertid och sommartid erbjuds ett brett utbud av aktiviteter, däribland helikopterturer och hundspann. Hotellet kännetecknas av en lugn, varm och gemytlig atmosfär med ledord som ”äkta” och ”humor”. Efter en dag med aktiviteter ute i naturen kan det vara härligt att koppla av i hotellets lilla, men trivsamma, spa. Här är semesterlivet enkelt!

Oavsett om du är elitidrottare eller motionär som älskar att träna är Club La SantaLanzarote ett perfekt val. Jag var själv där när jag var elitfriidrottare och älskade det. Det är som en liten stad i sig. Ett område där det finns oändliga träningsmöjligheter. Friidrottsbana, yogaklasser utomhus, surfing, simning, cykling, gym.. ja du har tillgång till hela 30 olika sporter, instruktioner, klasser, utrustning, turneringar, sociala event, underhållning med mera. En dröm för dig som älskar att träna och röra på dig. Hotellet har också ett spa där du kan koppla av mellan träningspassen. Det finns också pooler och solstolar för sköna stunder med en bok.

Restauranger finns för frukost, lunch och middag. Sen finns det också en matbutik på området och lägenheterna har egna kök.
Läs mer om Club La Santa och boka din vistelse hos Fritidsresor.

/Paulina

Träning och ännu mera träning. Charterarrangörerna fokuserar mer och mer på träning. Nu har Fritidsresor ett nytt hotellkoncept som heter Robinson. På dessa hotell finns det alltid gym, spa, dagliga träningspass med proffsiga coacher, sporter som cykling, segling och paddling, minst en à la carte-restaurang plus bufférestaurang med WellFood Corner samt events med specialfokus. Vissa har golfbana, andra tennisbanor, segling, racercyklar eller motorcyklar.

Och vad är då WellFood. Jo, det är en hel avdelning i bufférestaurangen som är tillägnad dig som vill äta balaserat, närodlat och extra hälsosamt. Hög protein utan onödiga kolhydrater. Allt är komponerat av träningsexperten Silvie Gilbert.

Just nu finns sex Robinson-hotell; på Kreta, i Kemer, två i Jandia, i Cala d'Or och i Belek.

Sugen? Läs mer om Robinson hos Fritidsresor.

/Paulina

Träningsresor är hett. Och intresset ökar hela tiden. Nu har Apollo valt att sätta in fler träningsresor sommaren 2016. Vad sägs om Open Water Swim Camps på Korfu som avslutas med en simtur till Albanien? På samtliga Apollo Mondo Selected Hotell införs yoga och ett nytt Apollo Sports hotell tillkommer på Mallorca (Villaconcha Sport).

Peter Browall, chef för Apollo Sverige, säger;
-Tiden när vi nöjer oss med att bara ligga på stranden är förbi. Vi vill göra mer, uppleva mer, lära oss mer och utforska nya platser. Det betyder att vi inte längre nöjer oss med ett ordinärt gym på ett hotell. Vi ställer större krav än så. Och det gör vi på Apollo med.

Det låter bra tycker jag. Träning är mångas vardag idag och även något man vill kunna utföra på sin semester. Solstolen kommer vi att utnyttja ändå, men inte hela dagar.

Hitta och jämför Apollos träningshotell över världen här.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg