Inlägg från: Maj 2014

Det var som du säkert vet redan nu, Halmstad som tog första platsen och blev Årets Sommarstad 2014. Vi fick in massvis med fantastiska tips till denna sommarstad och självklart ska du få ta del av ett urval av alla dessa tips. För visst är Halmstad en riktig pärla att besöka i sommar.

Stränder
Tylösand - Många tipsar om den här fantastiska stranden med sanddyner, vit sandstrand, liveband, beachvolley, grillning och after beach.
Klipporna i Grötvik - Cykla hit med en picnickkorg och njut av vacker miljö och sköna stunder.
Östra stranden - Halmstads hetaste strand innan Tylösand-hypen. Är det kanske här man ska åka för att få det lite lugnare?

Prins Bertils stig
Promenera på Prins Bertils stig i solnedgången. Detta är en underbar promenadväg utmed havet från centrum till Tylösand. Ta cykeln eller gå och njut av de fina omgivningarna. Här hittar du också Riccardos glass på vägen, vid Möllegård. Men vem är den där Riccardo som alla skriver om?

Riccardos glass
Ja, vem är den där Riccardo? Vi har fått in mängder med tips till Riccardos glass i Möllegård. Supergod italiensk glass som tydligen är ett måste om man besöker Halmstad.

Restauranger
Vi har fått ett gäng sköna restaurangtips, här kommer ett urval:
Börjes Skafferi, The Bulls Pub, Restaurang Salt, Morfars Bar, Freddies Sportbar, Hotell Tylösand, Bettans Bar, Leffes Beach Club och uteserveringarna på Lilla Torg. Skriv upp och testa någon av dem vid ditt sommarbesök i Halmstad!

Lite övriga tips på saker att göra vid ett Halmstadsbesök är att spela golf, åka till Halmstad Äventyrsland, kika på Titanic-utställningen på Halmstad Arena, utforska naturreservatet vid Möllegård eller packa en picknick-korg och cykla till stranden.

Här kan du läsa mer om Halmstad, hitta hotell, resor och artiklar som rör Årets Sommarstad 2014.
Läs mer om Årets Sommarstad 2014 och omröstningen.
Här är Sveriges populäraste sommarstäder 2014, vilka kom på placeringarna bakom Halmstad?

/Paulina

Årets Sommarstad är presenterad, Grattis Halmstad! I samband med omröstningen, där 14 329 personer röstade, hade vi en tävling där du skulle lämna ditt bästa tips till staden du röstade på. Priserna är ett familjepaket på Skara Sommarland, en dags entré till Astrid Lindgrens Värld och en hotellnatt på valfritt Best Western hotell i Sverige.
Tusen tack för alla fina tips! Tre vinnare är korade. Stor grattis till följande pristagare;

Skara Sommarland-paket:
Linda Olsson som röstade på Kalmar och gav tipset: "En picknickkorg med bästa vännerna på baksidan av Kalmar slott i solnedgången! Varmt, stilla bris, grönt gräs och en meter i från att kunna doppa fötterna i Kalmarsund!"

Entré till Astrid Lindgrens Värld:
Elina Hederberg som röstade på Stockholm och gav tipset: "En avstickare ut till Systrarna Delselius på Värmdö för att njuta på deras härliga uteservering, god mat och fika är ett perfekt avbrott under Stockholmsvistelsen."

En natt på valfritt Best Western hotell i Sverige:
Lina Sevig som röstade på Ronneby och gav tipset: "Besök Ronneby Brunnspark! Det är en ljuvlig upplevelse för både kropp och sinne. De stora gräsytorna, fågeldammarna, skogen, Japanska trädgården, Doftträdgården förgyller hela ens tillvaro. Välkommen!"

Här kan du läsa om några av alla de tips vi fick in om den vinnande staden Halmstad. Fler tips till övriga topp 10-städer kommer inom kort.

Stort grattis alla vinnarna!

/Paulina

Solresor firar 25 år i branschen med upp till 5 000 kronor rabatt/par på utvalda resor i augusti. Priserna gäller i 48 timmar, från 00.01 i natt.

Här finns ett rejält fyndläge för alla som vill åka i slutet av sommaren. Passa på!

/Paulina

Nu är sommaren här, och många vill vara ute i solen så mycket som möjligt. Även här hemma i Sverige är solen stark och det gäller att skydda sig. Här kommer några tips från 1177 Vårdguiden att tänka på till semestern, men även vid sol här hemma.

-Var försiktig med solen i början av sommaren, och vänj huden successivt.
- Skydda dig genom att vara i skuggan mitt på dagen när solen är som starkast.
- Använd gärna solhatt och solskydd
- Särskilt viktigt är detta för barn och ljushyade, och om man vistas på sydligare breddgrader.
- Skydda spädbarn mot direkt solljus, eftersom de ännu inte utvecklat något skudd mot solens strålar.
- Solskydd behöver smörjas på rikligt. Använd hög solskyddsfaktor och upprepa gärna insmorningen.

Det finns ett skuggtest man kan göra om man vill veta hur stark solen är. Om din skugga är kortare än dig själv är solen stark, om den är längre än dig är den inte lika stark och farlig.

Sola lugnt och njut av att sommaren är här!

/Paulina

Camping är det vanligaste semesterboendet i Sverige, enligt SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation). Den hetaste trenden för campare just nu är "glamping", vilket betyder glamourös camping för den kräsne resenären. Här får du frillufsliv utan att dra ner på lyxen, och det kan få vem som helst att vilja campa igen – eller kanske för första gången. Glamping har länge varit hett på andra ställen i Europa, och nu har vi svenskar snappat upp den växande trenden.

Vad sägs om att glampa i ett tält i två våningar med utsikt över stjärnorna i Chile, sova i kingsize-sängar i ett tält i England eller bo i en husvagn på stranden i Australien? Detta är några favoriter som Airbnb, plockat fram, en populär bostadsförmedlare av semesterboenden för privatpersoner.

/Terese

På söndag är det mors dag och det firar Fritidsresor med 40 % rabatt på utvalda semesterresor. Passa därför på att överraska din älskade mamma med en charter till sköna resmål som Gran Canaria, Turkiet, Rhodos eller Thailand. De utvalda resorna har avresa mellan augusti och november.

/Terese

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Daniela började sin blogg Discovering The Planet för det var ett bra sätt att kombinera alla hennes intressen; resor, fotografi och skrivande. Som en personlig wikipedia. Ett ställe att samla allt hon ville komma ihåg från hennes resor. Smart tycker jag. Och detta utvecklades till en stor blogg som idag har fått flera utmärkelser.

Drömmen är att i framtiden kunna frilansa lite som reseskribent till resemagasin och resesidor.

Vilka är favoritresmålen?
- Fram till idag har jag två favoritresmål. Det ena resmålet är en safari vi gjorde i Tanzania och det andra ön Boracay på Filippinerna, berättar Daniela.

Nästa resa, som blir i juli, går till Borneo i Malaysia. I samband med den resan ska de också försöka besöka Brunei och Singapore.
- Vad som väntar oss där vet vi inte än, vilket lite är spänningen med just den resan!

De häftigaste upplevelserna är många. Safarin i Tanzania, det fantastiska landskapet i Kappadokien, Turkiet och zipliningen i Costa Rica.

Som du märker reser Daniela en hel del, och till många spännande resmål. Hennes fotografier är också grymt fina. Så du måste gå in och läsa bloggen Discovering The Planet och kika på de underbara bilderna!

/Paulina

Det ser ut att bli en rejäl överraskning i Årets Sommarstad 2014. Vilken spänning!

Vilken stad tror du har tagit hem segern?

Vi räknar rösterna och på tisdag den 27 maj presenteras Årets Sommarstad 2014. Håll utkik!

/Paulina

Ving börjar med reguljärflygpaket till moderna och trendiga Tel Aviv i Israel. Flygresan är kort och du kan stanna över en helg eller så länge som semesterdagarna räcker till, valet är ditt. Den här vackra kuststaden vid Medelhavet lockar med bra restauranger, läckra hotell, mycket shopping, två kilometer lång strand och många sevärdheter inom räckhåll, som till exempel Jerusalem. Ving själva säger att det är få städer som erbjuder så mycket på så liten yta, är du ute efter en citysemester som samtidigt har bra badmöjlgheter så passar det här dig perfekt.

Ving erbjuder flera olika hotellstandarder för alla typer av resenärer, så här kommer både barnfamiljen, paren och kompisgänget att trivas – så länge du är nyfiken! Hotellen ligger centralt, få har pool men många har en istället en stor takterrass med vacker utsikt och bra solmöjligheter. Du reser antingen från Stockholm eller Köpenhamn./Terese

När man ska på semester med barn, oavsett om det är runt om i Sverige eller utomlands, är det bra att ha med lite leksaker som barnen kan roa sig med. Playmobil har kommit med Take Along-leksaker, bland annat ett zoo, som är perfekt förpackat som i en liten väska. Smidig och enkel att ta med, om än lite tung, på resan.

Barn gillar ju allt som har med vatten att göra. Och det blev som jag trodde, populärt att man kan hälla vatten genom olika nivår som sedan bildar små pooler där djuren och människorna får bada. Sen är ju barn väldigt kreativa och skapar egna lekar och sätt att hälla vattnet på.

En smidig leksak som passar barn i åldrarna 1.5 - 5 år. Perfekt för semestern hemma i Sverige!

Håll utkik här på bloggen, inom kort kommer du att kunna vinna Playmobils Zoo eller Piratö!

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg