Inlägg från: Juli 2014

Det är många som sitter på en bucket list över saker de vill se innan de dör. Det finns många topplistor och Ticket har precis presenterat sitt resultat från en undersökning gjord med 1308 personer. Frågan som ställdes var vilken sevärdhet utanför Europa de helst ville se. Här får du deras topp tio-lista:

1. Grand Canyon, USA, 39 procent
2. Stora Barriärrevet, Australien, 38 procent
3. Kinesiska Muren, Kina, 37 procent
4. Niagarafallen, Kanada/USA, 33 procent
5. Machu Picchu, Peru, 29 procent
6. Frihetsgudinnan, USA, 23 procent
7. Pyramiderna, Egypten, 21 procent
8. Yosemite National Park, USA, 18 procent
9. Taj Mahal, Indien, 18 procent
10. Klippstaden Petra, Jordanien, 17 procent

Har du eller vill du bocka av något av de här resmålen?

/Terese

Vi har haft en fantastisk sommar i Sverige, det har till och med varit så varmt att meterologerna utfärdat klass 1-varningar. Under den senaste veckan har vi haft över 30 grader på dagen och tropiskt svettiga nätter där temperaturen inte understigit 20 grader. Men nu spår man att värmeböljan är över för den här sommaren. Är du ledsen över det så finns det många prisvärda sista minuten-resor till solen att ta del av innan skolorna och jobbet börjar. Här får du länkar till de mest populära resmålen.

- Sista minuten till Turkiet i augusti
- Sista minuten till Grekland i augusti
- Sista minuten till Mallorca i augusti
- Sista minuten till Kroatien i augusti

/Terese

Idag är det allt viktigare att kunna vara uppkopplad på semestern. Vi har med oss våra smartphones, läsplattor och datorer överallt för att ständigt kunna vara kontaktbara, antingen för jobb eller för att kunna dela med oss på sociala medier. Men vad hjälper det med wifi om det är dålig uppkoppling? Den nya sajten hotelwifitest.com har tagit fasta på detta och listar hur snabb uppkopplingen är på ditt hotell. Informationen är baserad på att hotellgäster laddat upp tester på sajten, som sedan registrerats och listas. Vill du surfa snabbt i New York så ska du till exempel bo på Da Vinci Hotel på Manhattan i New York.

Reseguiden kan dock inte erbjuda samma tjänst, men i vårt hotellsök kan du ändå sortera efter om hotellet har wifi:
- Populära hotell i London med wifi
- Populära hotell i Paris med wifi
- Populära hotell i New York med wifi

/Terese

Tycker du att sommaren är bästa tiden på året att läsa de där böckerna du aldrig annars hinner läsa? Ving har kartlagt vad det är du egentligen packar ner när du ska på charter. I undersökningen har 6 300 personer svarat på frågor om semester, här får du topp fem. Håller du med?

Topp 5 att läsa på chartern:
1. Deckare 59 procent
2. Skönlitteratur 37 procent
3. Magasin och veckotidningar 22 procent
4. Kärleksromaner 23 procent
5. Reseguider 13 procent

Psst. Du vet väl att vi också har reseguider här på Reseguiden, skrivna av våra medlemmar? Här hittar du alla!

/Terese

Sverige är inte bara ett resmål för oss svenskar, det finns också många utländska turister som väljer att spendera sin semester här. VisitSweden har kartlagt vad som var mest populärt 2013, då var det kultur-, natur- och storstadsupplevelser som gällde. Vill du spendera sommaren precis som andra turister kan du till exempel rikta blicken åt Abba-museet i Stockholm och kulturstaden Umeå2014. Även skaldjurssafari på Västkusten och restauranger med Michelin-utmärkelser lockade förra året. En annan undersökning av VisitSweden visar att Sverige förknippas med ord som vackert, modernt, hållbarhet, äkthet och orörd natur.

Sugen på att spendera de sista dagarna på semestern här hemma?

/Terese

Enligt Vings undersökning är kaffe det vanligaste som packas ner hos både svenskar, norrmän och danskar. Gissa vad som kommer på andra plats... jo, kaviar! Kalles kanske!?

Det finns alltså vissa saker som vi inte kan vara utan på en semester. Men, jag har faktiskt, aldrig tagit med mig något i matväg utomlands. Inte ens saltlakrits som jag älskar och som inte finns utomlands.

Tar du med dig något ätbart i resväskan när du ska utomlands? Vad isåfall?

Här är topplistan som Vings resepanel som 6 300 svenskar svarat på:
1. Kaffe
2. Kaviar
3. Annat
4. Knäckebröd
5. Saltlakrits
6. Plockgodis
7. Svensk hårdost
8. Svensk choklad
9. Grovt bröd
10: Makrill i tomatsås

/Paulina

Äntligen har sommarvärmen kommit till Sverige. För er som är hemma så finns det många helt fantastiska ställen att njuta på runt om i vårt avlånga land. Här kommer några artiklar och tips till er som ska hålla er inom Sveriges gränser i sommar.

- 30 sommarresor runt om i Sverige
- Sveriges bästa badplatser vid havet
- Barnens favoriter i Sverige
- Här får du strand och stad i Sverige

Passa på att utnyttja dagarna nu när det är tropisk värme i stort sett i hela landet. Vem vet hur länge den stannar!

Glad Sommar!

/Paulina

Om det är lite regnigt eller kylig någon kväll i sommar är det mysigt att slappna av i en biostol och se en bra film. Nu har du chansen att vinna 2 biobiljetter till filmen The Trip to Italy som har premiär 15 augusti.

"För andra gången ger sig Steve Coogan (Philomena, Tristram Shandy) och Rob Brydon (Tristram Shandy, 24 Hour Party People) ut på en kulinarisk resa. Premissen är bekant: två män, sex måltider på sex platser, denna gång runtom i Italien. De två lagom goda vännerna äter, snackar och imiterar sig genom Ligurien, Toscana, Rom, Amalfi och Capri i uppföljaren till hyllade The Trip"


Kommentera detta inlägg med vem du vill ta med dig på filmen och varför!

Vi tävlar i samarbete med NonStop Entertainment ut 2 biljetter var till 10 lyckliga vinnare. Tävlingen pågår till fredagen 1 augusti 15:00. Vinnarna får ett meddelande på mail och presenteras här på vår blogg.

Lycka till!

Vår Reseguidare Theresia, alias Ziesta, spenderar sommaren på andra sidan jordklotet, närmare bestämt i Darwin, Australien. Hon uppdaterar sin blogg på Reseguiden.se med fina bilder och lite texter om livet där borta.

Hon hälsar att det är oerhört hett så det bästa är att hålla sig inne mitt på dagen och utforska omgivningarna under tidig morgon och kväll. Dock blir det mörkt redan vid 7 på kvällen...

Men vilka solnedgångar! Magiskt.

Läs mer och se alla fantastiska bilder inne på Theresias sida.

/Paulina

Är du sugen på något riktigt härligt i vinter kanske Fritidsresors fina hotell Plantation på Mauritius kan vara något. Här ingår all inclusive och det finns ett stort poolområde, möjlihet att utöva vattensporter och stranden ligger precis utanför.
Pris från 12 998 kr per person.

Är du sugen på en vinterresa till solen är det läge att boka. Kolla in Fritidsresors vinterutbud, just nu med rabatterade priser på resor i november och december med upp till 3 000 kronor i rabatt!

Tänk dig själv när mörkret kommer... grått, disigt, mörkt, kallt, ruggigt...att då få åka iväg till värme, sol och sköna bad! Ja tack!

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg