Inlägg från: Augusti 2015

Gambia. Sol, bad, djurliv, natur och stränder för den kräsne. Vinterns mest solsäkra resmål enligt Ving. Stränderna, de kallas för Gambias sol och sträcker sig utmed hela kusten. De finaste är Kotu och i Bijilo. Oktober - april kör Ving charter till Gambia. Vill du bo lite enklare är det Cape Point-området som gäller, för lugn och ro ska du välja hotell i Kotu-området, Bijilo eller Lemon Creek och vill du bo i händelsernas centrum är det Senegambia Beach eller Kairaba Beach du ska kika efter.

Just nu har Ving 2000 kr rabatt per person till exotiska Gambia.

/Paulina

Apollo har redan ett gäng träningsresor. Nu får du en unik möjlighet att kombinera terränglöpning med sol och bad i Parga, Grekland. Den här terränglöpningen är något unikt, Du får uppleva två löppass i Pindusbergens makalösa natur. Löpningen sker bland raviner, fritt växande vitlök, oregano och salvia. Har du tur kan du också få se varg, räv, brunbjörn, vilda hästar, rådjur, lodjur och vildsvin.

Löppassen leds av löpcoacher från Urban Tribes Sverige och lokala bergsguider. Du får också chasen till ett dopp i en draksjö och två nätter i ett riktigt vildmarksresort. Sedan avslutas veckan med sköna nätter i Parga med sol och bad.
Det låter inte helt fel va? Läs mer hos Apollo här.

Resan går 28 september - 5 oktober och kostar 7 998 kr.

Apollo har inlett ett samarbete med flygbolaget Emirates. I slutet av september startar de deras charterresor till Dubai. Apollos Nordenchef Leif Vase Larsen ser att resorna till Dubai ska fördubblas nästa år... och året efter dubbla igen.
Detta ska bli ett alternativ till Kanarieöarna under vintern. Och priser behöver inte vara högre. En vecka med hotell i Dubai kommer du att kunna boka för 4 498 kr.

Charterresorna kommer att köras från Stockholm och Köpenhamn onsdagar, torsdagar och lördagar. Från 1 december kommer sträckan Köpenhamn - Dubai att köras med superjumbon Airbus A380 som tar 650 passagerare. Denna kapacitet medför att det blir lägre flygpriser än till Kanarieöarna.

Läs mer om Apollos Dubai.

Läs om 8 bra tips till Dubai.
Hitta och jämför bland all charter till Dubai här.

Stockholm-Los Angeles, Köpenhamn-Miami och Oslo-Miami. Det skriver nu Travel News. Los Angeles-rutten börjat att gå i vår och kommer att gå varje dag sommartid och 5-6 avgångar vintertid. Från Köpenhamn och Oslo till Miami som startar till hösten 2016 kommer det att gå 3 gånger i veckan från Köpenhamn och 4 från Oslo.

Världen blir bara mindre och mindre. Direktflygen till destinationer längre bort gillas.
Sök flygresor här.

/Paulina

Många vill till värmen i höst, så många att Apollo har satt in extraflyg för att möta efterfrågan. De dåliga månaderna juni och juli har gett många lusten att resa till sol och värme i höst och vinter. 23% fler har bokat en höstresa jämfört med ifjol berättar Apollo.

-Höstlovet är en av de allra mest populära veckorna på året att boka en resa, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo. I år är efterfrågan större än vanligt. Därför är det roligt att vi kan sätta in extra kapacitet så fler får en möjlighet att fly höstmörkret, säger Kajsa Moström.

De mest populra höstresorna går till Fuerteventura, Gran Canaria och Cypern. Är du också sugen på en höstresa till värmen?
Spana in alla charterresor till värmen i oktober.
Här hittar du alla resor till solen på höstlovet.

/Paulina

Vill du bo riktigt billigt i New York? Ha pengar över för nöjen och shopping? Då har nu chansen att övernatta i en taxi. Prislappen: ca 190 kr per natt. Entreprenören Jonathan Powley har ställt ut två husbilar och tre skåpbilar på gatorna i Queens på andra sidan East River från Manhattan.

I bilarna finns en säng och en fläkt. Och behöver du gå på toaletten har Jonathan ordnat en lista över restauranger i närheten som tillåter hans gäster att låna toaletten. Vad ingår mer? Jo en bra utsikt över Manhattan!

Något för dig? Annars hittar du sköna hotellsängar genom att söka på ett hotell i New York här.

/Paulina

Nästa år startar Norwegian med en direktlinje till Boston från både Köpenhamn och Oslo. 12 maj är startdatum för dessa linjer och det kommer att gå två avgångar per vecka från både Kastrup och Gardermoen.

SAS har också flaggat om nya linjer inom kort, får se vad de hittar på. Det är alltid skönt att kunna resa non-stop till resmål lite längre bort. Jag flög med SAS från Köpenhamn - San Francisco för ett par år sedan, att på en flygning landa i Kalifornien var fantastiskt!

/Paulina

2016 startar Emirates rutten Dubai - Panama City. Flygtid? 17 timmar och 25 minuter. Detta är världens längsta non stop-flight. Sträckan är hela 1 440 mil och det är första gången Emirates flyger till Centralamerika.

Idag innehar Quantas rekordet med 1 380 mil då de flyger mellan Sydney och Dallas.

Där gäller det att hoppa upp och röra på sig lite då och då för att sitta stilla i 17,5 timmar är lääänge.
Här kan du söka flygbiljetter, dom allra flesta med en flygtid under 10 timmar! :-)

/Paulina

Många har nu börjat att jobba igen efter semestern, detta medför att det finns fler sista minuten-resor och att priserna är lite billigare. När sedan skolorna drar igång igen rasar priserna ytterligare. Det är alltså guld värt att åka iväg till värmen nu och framåt.

Här hittar du alla sista minuten just nu. Sortera på din avreseort och boka din resa till solen.

/Paulina

New York kan vara extremt hett sommaritd, ja faktiskt ända in i oktober. Det är vackert sommartid, det är skönt, men ibland kan det vara välbehövligt med ett dopp. Mitt i en storstad som New York finns inga stränder eller möjlighet att bada i havet. Då är någon av New Yorks alla gratispooler ett bra alternativ.

Poolerna har öppet mellan 11-19, med stängt för städning mellan 15-16. På Manhattan hittar jag 16 allmänna bassänger att bada i. Här kommer en lista på några gratispooler på Manhattan:

- Abe Lincoln Pool, 5th Avenue & E. 135th Street
- Asser Levy Pool, Asser Levy Place and E. 23rd Street
- Dry Dock Pools, E. 10th St. between Aves. C and D
- Marcus Garvey Pool, 124th Street and Fifth Avenue

Fler pooler i New York hittar du här.

Sök flygbiljetter till New York här.

Tidigare inläggSenare inlägg