Inlägg från: Augusti 2016

Den 1 november byter en av våra största charterarrangörer namn. Fritidsresor blir TUI. De utlovar ännu mer för dig som resenär. Fler resmål, fler direktflyg, nya moderna hotellkoncept och smartare digitala tjänster. Spännande! TUI är världens största reseleverantör och har 76 000 anställda, 134 flygplan och bland annat 300 hotell.
Så bli inte förvånad i vinter när du ska söka din charterresa, TUI är alltså det nya Fritidsresor, men med samma härliga leende på deras logga. :-)

Stränder så vita att det nästan gör ont i ögonen, vatten så turkost att det känns overkligt, palmer som ger skugga åt förälskade kärlekspar och en atmosfär som får dig att glömma tid och rum. Låter det lockande? Då ska du boka in vinterns semesterresa till Tulum i Mexiko.

För att komma till Tulum flyger du med charter eller reguljärflyg till Cancun som ligger cirka 2 timmar norrut. Därifrån tar du bil, buss, taxi eller shuttle till paradiset i Tulum. Hela vägen från Cancun ser du stränder med sand som liknar potatismjöl och turkost vatten som lockar till svalkande dopp. På vägen passerar du bland annat Playa del Carmen som är en turistort där det finns allt från shopping till ett brett urval av restauranger och barer. När du närmar dig Tulum känner du genast att tempot blir lugnare och att de stora hotellkomplexen byts ut mot mindre och mysigare hotell.

Något som gör Tulum extra spektakulärt är, förutom att stranden röstats fram till världens finaste flera gånger, att du kan besöka historiska mayaruiner direkt från stranden och få en otrolig utsikt över området. Hotellen ligger inbäddade i grönskan längs strandpromenaden och uppe vid huvudvägen, ett stycke från stranden, ligger Pueblo Tulum, en liten by med restauranger och butiker. Ta gärna en tur hit för att äta gott eller för att strosa omkring bland vackra mexikanska hantverk.Testa gärna byns mest populära restaurang Zine Food & Films som är en upplevelse i sig. Boka bord i god tid.

I Tulum stressar man inte och "mañana" ett ord du kommer att lära dig fort, liksom konsten att ta en tupplur i en hängmatta i skuggan. Vill du ändå aktivera dig med någonting och du gillar att dyka eller snorkla har du kommit rätt. Korallrevet utanför Tulum tillhör världens längsta och här kan du simma bland fiskar och växter du aldrig sett förut. Något du absolut inte får gå miste om är att simma i sk cenotes som är stora slukhål/grottor som användes till religiösa offringar under Mayariket. En häftig upplevelse som är svårt att få någon annanstans. En annan populär plats att besöka är naturparken Sian Ka'an där du kan studera djur- och växtliv på nära håll.

Mitt på stranden i Tulum kan du sitta på gungor i baren och dricka god och billig öl, smaska på nachos med gudomlig guacamole eller njuta av en svalkande ceviche gjord på färska skaldjur.

Tulum passar perfekt för kärleksparet, för ensamresenären eller för den som bara vill ta det lugnt i omgivningar som är paradislika. Charterresorna går hit från november till april, men du kan resa hit året runt. Var dock uppmärksam på att det i september och oktober kan passera tropiska stormar i området.

Här hittar du alla charterresor till Tulum.

Hitta ditt flyg till Cancun här.

Sommarmånaderna är förbi för det här året. Nu blickar vi framåt mot en härlig höst och vinter. Under september kommer vi att fokusera på sköna weekendresor och på vinterresor till exempelvis Kanarieöarna, Mexiko och Thailand. Vi vet vart solen värmer och kommer att fortsätta guida dig till dessa platser och resmål.
Du följer väl med oss!?

När någon säger takbarer tänker jag omedelbart på Manhattan. Takbarernas mekka. Men även "lilla" Göteborg har takbarer. Framförallt en, som nu har blivit utsedd till en av världens fem bästa takbarer. Det är faktiskt riktigt coolt. Hotel Bellora ligger mitt på Avenyn och är ett ganska nytt hotell där man satsat extra mycket på just takbaren Cielo. Det är Hotels.com som har utsett Cielo till en av världens fem bästa takbarer. De andra fyra är Sixty Soho och Gramercy Park i New York, Traders Hotel i Kuala Lumpur och Hotel Mundial i Lissabon. Inte illa!

Hotel Bellora ägs av ESS Group som bland annat också har Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad och Hotel Pigalle.

Stort grattis önskar vi på Reseguiden.

Nu testar Fritidsresor just nu en regel gällande att paxa solstolar med sin handduk. Du behöver inte ställa klockan på 05:00 längre för att ge dig ut och haffa den bästa solstolen. Handdukar som ligger kvar ensamma längre än 30 minuter tas bort.
Nyligen skickade Fritidsresor ett sms till alla sina gäster på ett hotell på Mallorca som löd:
"Hej. Vi vill bara informera er om att om handdukar och andra ting ligger på solstolarna runt poolen i mer än 30 min utan att någon är där så kommer de att tas bort. Det här är bland annat för att ni inte ska behöva kliva upp klockan 07:00 på morgonen för att reservera solstolar."
Detta testat alltså nu på ett hotell på Mallorca. Om gästernas rekation är god kan detta tillkomma på fler hotell.
Vad tycker du om detta?

Vår sommarmånad nummer 1 är förbi. Juli har i år varit ganska fin här på västkusten, men vad jag förstått har vädret i och runt Stockholm varit snäppet bättre. Månadens Resebild visar just detta, en härlig sommarkväll i vackra Stockholms skärgård. Vår medlem Mcenroe har tagit den här bilden på Östra Lagnö. Det ser magiskt ut!

Här hittar du Månadens Resebild i juli.
Här kan du spana på fler fina resebilder från vår medlem Mcenroe.

Tidigare inläggSenare inlägg