Inlägg från: November 2014

Som ni säkert redan vet har vi på Reseguiden två riktigt bra appar för dig som söker och vill hitta en resa. Vår sista minuten-app med alla sista minuten-resor och vår charter-app där du kan söka bland alla charterresor utifrån dina preferenser och önskemål.

Jag fick tips om en annan smart reseapp, Safeture. Den här appen har du mest användning för under din resa. Den innehåller landskort för varje land som du besöker och den uppdaterar dig med dygnet runt-händelser i närmiljön. Det kan handla om strejker på flygplatsen, om personlig säkerthet eller andra händelser i det land du befinner dig i. Alla nödnummer finns en knapptryckning bort och möjlighet att dela resenärens position till vänner och familj. Det finns också en speciell sms-funktion som gör det möjligt att sms:a vid överbelastade eller skadade mobilnät. En smart app helt enkelt.

Trevlig resa!
/Paulina

I morgon åker jag till New York! Jag kommer att uppdatera och finnas på Reseguidens Instagram. Ska försöka att ge er updates så fort jag hittar wifi. Starbucks finns ju i nästan varje gathörn och där även wifi så det ska nog inte vara några problem. Vi kommer att boHilton Fashion District som ligger mitt på Manhattan och har ett perfekt utgångsläge för det mesta.

På fredag är det "Black Friday" vilket är den stora rea-dagen i USA. Gissar att det kommer att vara ganska hektiskt! Vi får väl se om vi kan haffa några fynd i trängseln!

Om du har önskemål om något du vill se, veta eller ha tips om är det bara att kommentera, fråga och föreslå!

Här hittar du Reseguidens Instagram.

/Paulina

Förra veckan kunde du läsa ett gästblogginlägg av vår bloggvän Rosita som precis gett ut boken "Rosita Reser - Den perfekta guiden för din barnsemester". Nu tävlar vi ut fem exemplar av boken inne på vår Instagram. Ta chansen att vinna den här fina boken du också! Om du själv inte reser med barn finns det säkert någon som skulle bli superglad för den här julklappen!

Klicka in dig på Reseguiden på Instagram, dela vår bild på din Instagram och tagga med #vinnrositasbok #reseguiden och @reseguiden.

Tävlingen pågår till den 12 december.

Lycka till!

Boken är hårdinbunden och består av 136 färgsprakande sidor av reseinspiration och praktiska råd och tips. Den perfekta julklappen för dig som blir förälder för första gången, för dig som planerar för den första utlandsresan med barn, för dig som har erfarenhet att resa med ett (1) barn men undrar hur det kan vara att resa med flera barn - kanske till och med fler barn än det är föräldrar i familjen. Men också för dig som har gjort en eller flera resor med barn och tänker "vi väntar till barnen har blivit lite äldre - för det här var ju ingen avkopplande semester precis ...". Med smarta val kan du resa nästan oavsett i vilken period av familjelivet ni är!

Dessutom bjuder boken på intervjuer med barnfamiljer som gör lite speciella resor – vad sägs om att campa i Australien med taket som sänghimmel, båtluffa med fyra barn i Grekland och mer.

Försäljning: Boken finns till försäljning hos Åhléns (utvalda butiker och städer) och via webbsajter som till exempel Adlibris och förlagets hemsida http://www.idusforlag.se/rosita_reser

/Paulina

Airtours svarar nu på svenskarnas efterfrågan på sol- och badresor till Grekland genom att erbjuda två nya öar. Från Stockholm kommer du nu kunna resa till Kos, och från Göteborg till Skiathos och Skopelos. Kos har ryckt upp sig ordentligt och ön har blivit ett hett och trendigt resmål som passar alla typer av resenärer. För dig som värdesätter vacker natur, finkorniga stränder och lite lugnare tempo är Skiathos och Skopelos perfekta. Öarna blev kända för några år sedan tack vare filmen Mamma Mia, som spelades in här.

Här hittar du alla charterresor till Grekland.

Vår bloggvän Rosita släpper i dagarna sin första bok som handlar om att resa med barn och allt vad det innebär. En perfekt guide för din barnsemester helt enkelt. Nästa vecka kommer vi att tävla ut fem exemplar av boken! Här kommer Rositas gästblogginlägg om hennes bästa tips till att resa med barn.

Mannen i stolsraden framför oss i flygplanet gnuggar fingertopparna demonstrativt mot tinningarna. I 12 timmar jonglerar vi ett övertrött, missnöjt barn. Flygvärdinnorna säljer lotter där högsta vinsten är en bil. Jag tänker att högsta vinsten vore att få stiga av.

Går det att fortsätta resa utomlands när ni har blivit föräldrar? Ja det är klart! Ovan beskrivning är den enda (!) riktiga jobbiga upplevelsen från mina 33 utlandsresor med barn. Min resa med barn började år 2003. Vi kastade loss med en 12 veckor gammal bebis på en kryssningsbåt i Medelhavet. Barnaskaran växte och sedan 2010 är vi en kvintett på resande fot.

Det är inte alltid smidigt att lyfta sina vingar med små resenärer, men det är en upplevelse som ger mersmak. Därför underlättar det med förberedelser. På din barnsemester får du också uppleva att du (nästan) aldrig blir fullärd. Varje ålder hos barnet har sina glädjeämnen och utmaningar. Ibland förändras familjebilden och ni blir fler. Hur gör man då – när barnens intressen och behov krockar med varandra? Och hur gör man om familjen växer till att det är fler barn än föräldrar – hur räcker man till då?

Lugn. Jag har samlat alla mina erfarenheter i en personlig guidebok, "Rosita reser - Den perfekta guiden för din barnsemester". Min bok klättrar inte i höga berg. Den slänger sig inte ut över nervkittlande stup. Men den upplever bortom allfartsvägarna i lagom doser så att både barn och vuxna får en härlig semester. Den bjuder på inspiration till elva resmål som hela familjen gillar och på praktiska råd och tips för att ge dig en flygande start på semestern. Dessutom är den kryddad med intervjuer med barnfamiljer som gör lite speciella resor. Vad sägs om att campa med taket som himmel i Australien, båtluffa med fyra barn i Grekland eller att göra en roadtrip i USA. "Rosita reser - Den perfekta guiden för din barnsemester" är en härlig glossig bok som du kan krypa upp med i soffan och drömma dig bort.

Mina 5 bästa tips när du reser med barn
Här får du mina fem bästa tips när du ska ut och resa med barn.

1) Res utifrån barnens ålder och behov och försök att anpassa så att det blir smidigare. Att resa smart är att tänka på hur situationen fungerar hemma - hur barnet/barnen sover, hur måltiderna funkar, hur stort behov barnet/barnen har att röra på sig?

2) Se till att hela familjens behov tillfredsställds. Glöm inte föräldrarna. Om barnen är små, se till deras främsta först. Det gör det också lättare för föräldrarna. Sedan kan du sakta men säkert också tänka på dig själv.

3) Tänk alltid igenom transport, sjukvård och hotell före du bokar resan. Planerar du för det har du en bra start. Transporter är en riskfaktor. Finns det inga bilbarnstolar ska ni kanske inte bo någonstans där dit det tar två timmar med taxi. Tänk också på att bilbarnstolar utomlands är framåtvända, också för mycket små barn.

4) Det är omständligare att resa med barn. Små barn har till exempel ett mer krävande mat- och sömnbehov än vuxna. Det är helt okej att välja en ”bara hotellsemester”. Men tänk då till med hotellvalet och se till att göra minst en utflykt per semestervecka. En utflykt till ett vattenland räknas inte. Utflykter ger resan mervärde.

5) Gör gärna en resa som är lite annorlunda än den ni gjorde senast. Utveckla resandet sakta och säkert. Ibland kan ni behöva backa i reseutvecklingen istället, familjen kanske förändras genom att fler familjemedlemmar tillkommer. Hur semesterbehovet ser ut varierar. Övning ger färdighet.

Rosita Lincoln
www.rositareser.se

Julshopping, avkoppling, en perfekt julklapp eller en mysig övernattning på hotell med din kärlek?

En hotellövernattning är alltid uppskattat och nu har du chansen att vinna en natt i dubbelrum på Courtyard by Marriott Stockholm eller Renaissance Malmö Hotel.
Courtyard by Marriott ligger på Kungsholmen i Stockholm city och har moderna hotellrum, restaurang och bar. Boutiquehotellet Renaissance Malmö Hotel ligger mitt i Malmö med perfekt läge för allt staden har att erbjuda.

Nu tävlar vi ut två presentkort på en natt i dubbelrum för två personer i Stockholm och Malmö. Delta genom att kommentera det här inlägget med vilken stad du vill vinna en övernattning i samt vilket som är ditt bästa julklappstips?

Tävlingen pågår till den 10 december 17:00. Juryns beslut går inte att överklaga. Vinnarna meddelas per mail och här på Reseguidens blogg.

Från och med idag inför Norwegian rabatt på flygbiljetter för ungdomar från 12 år upp till och med 25 år. Rabatten gäller på alla inrikesresor + på resor mellan de nordiska huvudstäderna Oslo, Köpenhamn, Helsingfors och Stockholm.

– Vi är glada över att kunna erbjuda ungdomar upp till och med 25 år ännu billigare flygbiljetter och hoppas det ger dem större möjlighet att resa oftare, oavsett om det är för att resa hem till vänner och familj eller av andra skäl, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian.

Biljetterna kostar från 299 kr enkel resa.

Här söker du enkelt flygbiljetter på Reseguiden.se.

Veckans Reseblogg är en utmärkelse här på Reseguidens blogg. För att en blogg ska bli Veckans Reseblogg ska det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Marie driver bloggen Resefamilj - Vår familj upptäcker världen där hon skriver om sitt stora intresse, resor.

- Jag älskar känslan att sätta mig på ett flyg några timmar och sedan befinna mig i en helt annan verklighet, en annan kultur. Jag vill även inspirera andra barnfamiljer att våga resa utanför the beaten track. Varje resa man gör behöver inte inkludera barnklubbar och charterflyg, även om det kan vara superskönt ibland. Barn är öppna och tycker många saker är så spännande, berättar Marie.

I vinter har Marie, henne man Niklas och deras son en helt obokad jorden runt-resa inplanerad. De ska vara borta i 2.5 månader och i och med att Niklas jobbar på ett flygbolag så har de möjligheten att hoppa på vissa plan om plats finns. Första stoppet är planerat till Spanien över jul för att sedan flyga över till Centralamerika och Karibien, men vem vet!? Den som följer med på deras blogg eller deras Instagramkonto Resefamilj kommer att få se.

Jag blir alltid nyfiken på vilket drömresmål våra bloggare har och vilken som är deras bästa resa hittills. Maries fem-i-topp vad gäller drömresmål är Kappadokkien i Turkiet, Bali, Nicaragua, Jamaica och Peru. Bästa resan då, jo den gick till Sydafrika. Där gifte sig även Marie och Niklas, i ett litet slavkapell på en underbar vingård i sällskap med deras närmaste.

Då Marie är van att resa med barn frågade jag henne också om hennes bästa tips för att resa med barn:
- Res med ett öppet sinne. Allt kommer inte bli som du tror, så försök att inte åka iväg med förutbestämda bilder om hur resan kommer att bli. Den kommer inte att bli som du tror, men om du är öppen i sinnet, kanske du kan se att den blev bättre till och med. Stressa inte runt för mycket, försök att njuta av varandra och dra ned på tempot lite, så barnen hinner processa alla nya intryck.

Tack Marie för bra tips och för en fin blogg. Det ska bli spännande att se vilka resmål det blir på jorden runt-resan!

/Paulina

Stora Hotellet i Umeå har blivit utsett till världens bästa nya boutiquehotell. Hotellet har varit stängt för renovering i över två år. Och nu när jag ser bilderna förstår jag både att de har behövt två år och även varför de blivit utsedda till världens bästa boutiquehotell.

- Stora Hotellet har blivit en destination i sig själv, säger hotelldirektör Anna Gemrud Mörner. Många av våra gäster har kommit till Umeå i första hand för att bo på Stora Hotellet, vilket vi är väldigt stolta och ödmjuka inför. Därför känns det som en bekräftelse att vårt hotell uppmärksammas även internationellt som en alldeles unik upplevelse.

"Newcomer" blev utmärkelsen och då bedöms design, koncept, service, personal och hotellet helheltsintryck. Jag tycker det är häftigt att ett hotell i en mindre stad vågar satsa så rejält. Nu blir vi här på redaktionen riktigt sugna på att åka till Umeå kan jag lova. Så du som har chansen, testa Stora Hotellet i Umeå! Spana in delar av Stora Hotellet i bilderna nedan!

/Paulina

Ofta när jag reser bokar jag flyg och hotell separat. Det finns såklart vissa fördelar med att boka ett paket så som det här med paketreselagen exempelvis. Läs mer om paketreselagen här. Men här kommer lite tips till dig som ofta är på jakt efter den billigaste och bästa flygbiljetten.

1. Var ute i god tid. Ju tidigare betyder oftast desto billigare med undantag för kampanjer. Men i regel cirka 5-6 veckor innan, senast.
2. Undvik högsäsong. När färre personer kan och vill resa är priserna lägre. Utbud och efterfrågan!
3. Flexibilitet. Om du kan ändra ut- och hemresedag med +/-1-3 dagar kan du ofta gå ner en del i pris. Exempelvis så är det billigare att flyga tisdagar och dyraste dagen är lördagar. Tidpunkt på dygnet kan också vara avgörande då eftermiddagsflyg är de med högst priser.
4. Olika flygplatser. Kanske har du nära till Köpenhamn, Oslo eller någon annan svensk flygplats. Kom ihåg att kika priserna på dessa också.
5. Jämför i vårt flygsök på Reseguiden.se. Vi jämför biljetter från researrangörer och flygbolag för att du ska hitta den bästa och billigaste flygbiljetten för dig.
6. Lågprisbolag ser billiga ut, men glöm inte att de oftast tar betalt för allt från bagage, till platsbokning, mat och service. Kika i bokningsprocessen vad som ingår i din biljett. I bland kanske det är billigare att boka det lite högre priset som i första steget ser dyrare ut.
7. Kampanjer. Passa på när flygbolagen har stora kampanjer, oftast är det riktigt bra priser då och genom att vara lite flexibel med ut- och hemresedatum kan du fånga en riktigt prisvärd resa!

Lycka till!

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg