Inlägg från: September 2015

Drömmer du om New York? Eller är resan redan bokad? Ta chansen att vinna boken Mitt New York som är en perfekt New York-guide av en New York-bo. Svenska journalisten Mia Gahne visar dig vägen till alla guldkorn i denna världens bästa och mesta stad. Du får stadsdel för stadsdel tillsammans med färgstarka bilder från den här favoritstaden.

Nu tävlar vi tillsammans med Karavan förlag ut tre exemplar av boken Mitt New York.

Vad vill du helst göra i New York?

Kommentera inlägget så presenterar vi tre vinnare fredagen 2 oktober. Lycka till!

Har du hört talas om Wow Air? Det isländska lågprisbolaget intar nu den svenska marknaden och startar linjer från Stockholm/Västerås via Reykjavik till Boston och Washington DC (Baltimore International Airport).

Fyra avgångar i veckan från Stockholm/Västerås (måndagar, tisdagar, fredagar och söndagar) och för dig som vill vidare till USA är väntetiden i Reykjavik en och en halv timme. Biljettpriset till Reykjavik startar på 699 kr och till Boston/Washington DC är priset från 999 kr. Inom kort kommer två till destinationer att presenteras, båda på den amerikanska östkusten, men ingen är New York. Wow Air har valt att satsa på de orter med mindre konkurrens helt enkelt. Smart!

Sök flygbiljetter till världen här.

Matilde bor och studerar i New York. Jag fastande på hennes blogg och fick läsa mig till ett gäng riktigt bra tips från en som bor mitt i smeten. Det är alltid skoj att få tips om en stad av någon som verkligen kan den, som bor där. Som den bästa hamburgaren i New York. Eller bästa barerna. Eller shoppingen.

Spana in Matildes New York-tips här.

Jag har också lite tips inför årets shoppingdag nummer 1 i New York, Black Friday.

Have a nice one! /Paulina

Är du i Stockholm nästa vecka?
På måndag kommer Berlin till Stockholm med pop-up butiken Pop into Berlin. Här trängs innovativa och kreativa företag och presenterar inredning, mode, design och teknik men också mat och dryck. Det är visit Berlin som kör denna marknadsföring av sin stad i fem städer runt om i Europa och Stockholm är först ut.
Airberlin har en bokningsdisk i pop-up-butiken och varje dag melan 15-16 är det Happy Hour och du kan då köpa 2 biljetter men bara betala för 1, tur och retur Stockholm - Berlin. Biljetterna gäller för perioden 2 november till 15 mars 2016 (förutom perioden 17 december - 10 januari). Under hela veckan erbjuder också airberlin besökarna rabattcheckar på 200 sek för resor med airberlin från Stockholm till alla airberlins destinationer.

Mäster Samuelsgatan 2 i Stockholm är det som gäller, från och med måndag 27 september.

/Paulina

Nästa år inviger Legoland sin största satsning hittills. Ett Ninjago-land på 5000 kvadratmeter. Det kommer att finnas både inom- och utomhusaktiviteter. Bland annat kommer det att finnas en interaktiv Ninjago-värld där besökarna får möta figurerna från Ninjago.

– Hela attraktionen handlar om gästernas rörelser. Deras ninjaslag kommer att vina genom luften samtidigt som de reser genom ett överväldigande fyrdimensionellt Ninjagouniversum som utmanar alla sinnen
, säger Christian Woller, general manager på Legoland.

Jag var där i våras med min familj, en väldigt uppskattad aktivitet för en Lego-älskande 6-åring. Några tips, det är dyrt att äta och dricka i parken. Att köra dit går på mer pengar än du tror, broavgifterna är galna. Kolla Stena-båtarna, vi fick det inte att tajma med deras tider men det sparar en hel del körande. Legohotellet är bra för det ligger vägg-i-vägg med Legoland och är som en dröm för barn, men även här är det ganska dyrt och buffén på kvällen var sisådär.

Men att detta är ett uppskattat nöje kan jag skriva under på. Allt är anpassat för barnen och det finns Lego överallt. Som vuxen imponeras jag oerhört av minisamhället som är helt uppbyggt av Lego som finns mitt i parken.

Kika på hotell i Billund här.

/Paulina

När barnen har skollov är det passande att resa iväg någonstans till värmen. Du vet säkert redan att du inte är ensam om den tanken. Bokar du inte i god tid så kan den där familjeresan blir en dyr historia. Apollo har samlat alla resor över de olika loven för att du lätt ska kunna hitta och boka er resa i god tid.

Det är snart dags för höstlov, sen jul-, sport-, påsk- och sommarlov. Så det är bara att ta fram kalendrarna och börja planera er resa.

Se alla resor på de olika loven hos Apollo här.

/Paulina

Karibien är hett just nu. Nästan hetare än Thailand. Oavsett så är det många som vill resa till värmen i vinter, vilket man kan förstå efter den här sommaren. Fritidsresor gör det just nu lite billigare för dig då de erbjuder upp till 3000 kronor i rabatt på utvalda resmål i vinter. Du kan välja ifrån deras stora hotellutbud med allt från familjehotell till vuxenhotell och hotell som passar kompisgänget. Vad sägs om resmål som Mexiko, Jamaica, Mauritius, Dubai, Egypten, Kap Verde, Dominikanska Republiken och Thailand?

Jag drömmer om Mexiko... Vilket resmål drömmer du om?

/Paulina

Reseekonomen har koll på vilka städer det är billigast att resa till i höst. Det måste vi ju också berätta såklart. För en höstweekend är inte fel. Billigaste staden att semestra i är Sofia i Bulgarien. Där får du mest för pengarna just nu. Dyrast då, jo San Francisco i USA. Detta beror såklart på dollarns kraftiga uppgång. Fler städer i USA så som New York och Los Angeles ligger också på den dyra sidan. På billiga finns Warszawa, Bukarest och Bangkok med flera.

Listan är framtagen i jämförelse med Stockholm som har index 100 och ligger i mitten. Här kan du se hela listan.

Se höstens billigaste flyg till weekendstäder.

/Paulina

Resfredag.se är en av resebloggarna jag har uppmärksammat tidigare genom Veckans Reseblogg. Aniika har nu gjort ett inlägg med bra tips för dig som vill träna på semestern. Och det vill ju väldigt många göra. Det behöver inte vara så svårt eller krångligt. Och du behöver inte bo på ett flådigt träningshotell. Aniikas tips är,

Res i träningskläderna. Jag brukar ofta resa i mina träningskläder. Dels för att spara plats i resväskan, men framför allt för att träningsplaggen är mina absolut bekvämaste plagg i garderoben.

Hämta träningsinspiration på internet. Det finns en uppsjö av användbara styrkepass utan redskap att inspireras av på internet. Själv botaniserar jag ofta och gärna bland Lofsans träningspass från hennes blogg. Perfekt att börja (eller för all del sluta) dagen med att riva av ett av Lofsans grymma pass på hotellrummet.

Upptäck resmålet på språng. Det finns få roligare sätt att upptäcka en stad på än under ett löppass. Har du inte gjort det innan – testa sightseeing på löpande fot nästa gång du besöker ett nytt resmål! Globetrottern Pernilla Bredolt är en expert på området och upptäcker gärna nya städer på språng.

Idrott ger nya vänskapsband. Idrott i olika former är ett utmärkt sätt att skapa nya vänskapsband, här spelar det ingen roll om du inte talar samma språk som dina medspelare. Om du tar med dig en fotboll eller volleyboll till stranden och börjar lira kan jag kan garantera att du för eller senare får sällskap.

Du blir snyggare! Energin efter ett bra träningspass gör dig både piggare och gladare – och kommer att framkalla ett extra glow i hyn som inte ens den bästa solbrännan i världen kan ge dig.

Tjohoo, nu vill i alla fall jag ut och resa och träna, gärna springa och samtidigt upptäcka en ny stad. Läs mer här om olika träningsresor.

/Paulina

I dagarna utsågs Sveriges ledande hotell på den årliga galan World Travel Awards. I år blev det våra vänner på Ystad Saltsjöbad som tog hem det prestigefyllda priset. Stort grattis önskar vi. YSB's VD Anders Nilsson kommenterar det hela:

- Detta är ett pris som visar att vi står oss starka som ett komplett hotell. När vi nu har utökat spadelen finns det en balans i huset och vi kan leverera en helhetsupplevelse för våra gäster. Dessutom lägger vi ner mycket tid på att utveckla våra medarbetare så att de i varje situation ska ha som mål att överträffa gästens förväntningar.
Vi har höjt nivån och är på rätt väg. Jag är mycket stolt över alla medarbetare på Ystad Saltsjöbad och priset tillhör dem.

Hotell, spa och havsnära verkar falla många i smaken. Sen när det också är fina rum och bra service är det extra plus.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg