Stöd Ukraina
Inlägg från: Januari 2014

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Ladies Abroad är Lena och dottern Maxime som tillsammans skriver i bloggen om resor världen runt. Maxime bor just nu i New York där hon pluggar och tar även tillfället i akt att besöka resmål som Miami och Mexiko när det ändå finns i närheten. Dem har besökt 44 länder hittills, men fler lär det bli.

Favoritresmålen är Asien där de gillar både maten och stränderna i framförallt Thailand. Framtida resmål de vill besöka är Bali, regnskogarna på Borneo och Filippinerna. I sommar planerar de att göra ett lägenhetsbyte i Barcelona, något de testat på förut med lyckade resultat.

På bloggen varvas tips och fina bilder från oliak resmål tillsammans med deras egna resor. Bilderna är något jag fastnade för, jag gillar bloggar med många fina bilder att drömma sig bort till.

/Paulina

En av Apollos nyheter är Peloponnesos i Grekland. Har du inte hört talas om det förut? Peloponnesos ligger på det grekiska fastlandet och har bland annat en av världens bästa stränder, Voidokilia Beach. Kalamata är storstaden som erbjuder en mix av strandliv, citykänsla, shopping och restauranger.

Nu får du 1 000 kronor rabatt/bokning på hela sommaren 2014, gäller på charterresor med specificerat boende. Du skriver in kampanjkoden KLXS14 i steg 4 i bokningen.



/Paulina

Spelar ett fritt och trådlöst internet stor roll när du väljer charterhotell? I sommar får Vings alla vuxenhotell Sunprime Hotels gratis wifi. Tidigare har du kunnat surfa fritt i receptionen, men nu kan du alltså dela med dig av dina semesterbilder, twittra, facebooka, skicka mejl eller chatta, var du än är på hotellområdet. Kanske till och med boka in nästa resa?

/Terese

14 februari är i år på en fredag vilket gör det perfekt att överraska din kärlek med en hotellnatt. Här kommer några utvalda romantiska hotell som passar utmärkt.

Att få egentid tillsammans, fri från barn, vardagssysslor och måsten, även om det bara är för en natt, är väldigt uppskattat. Passa på att njuta på ett mysigt hotell. Spana in dessa prisvärda alternativ!

Sheraton Hotel, Stockholm

Lyxigt och klassiskt hotell i centrala Stockholm. Välj övernattning och frukostbuffé och ät en romantisk middag ute på stan eller boka deras Alla hjärtans dag-paket med 3-rätters, mousserande och röd ros på rummet samt frukostbuffé.
Läs mer och boka Sheraton Hotel 14 februari här.

Upper House, Göteborg

Göteborgs nya lyxhotell med bästa utsikten, ta hissen upp inne på Gothia Towers mellantorn. Högst upp finns 5-stjärniga Upper House med fantastisk utsikt, stort och härligt spa och restaurang med lyxiga menyer. För er som söker det lilla extra. Superiorrum finns från 3 190 kr, eller varför inte slå till på deras stora svit som går loss på 31 000 kr!
Boka Upper House 14 februari, garanterad lyx!

Falkenberg Strandbad

Här är det svårt att inte ha en romantisk vistelse. Hotellet ligger mitt på Skrea Strand strax utanför Falkenberg. Njut av god mat, mysiga miljöer och deras sparitual är ett måste. Boka paketet Ivory eller endast rum+frukost. Glöm dock inte att boka till sparitualen då, den är ett måste!
Läs mer om Falkenberg Strandbad och boka här.

Design och lyx på Renaissance Malmö

5-stjärnigt hotell mitt i Malmö city. Här finns tre restauranger och en bar. Hotellet öppnade 2010 och har höga gästbetyg. Ni har närhet till hela Malmös utbud. Hotellet passar er som gillar design, full service och att bo mitt i centrum.
Se priser och boka Renaissance 14 februari här.

Här kan du söka bland alla hotell för att hitta det bästa för just er romantiska vistelse.
Spana också in alla erbjudanden på romantiska resor och weekends här.
Ge kärlek på alla ♥ dag!

/Paulina

Kenya är ett land som ska byggas upp med starka kvinnor. Enklast är att börja i skolan, något som reseindustrins barnfond New Hope gör genom att sponsra flickor på Starehe-skolan. I år får 12 flickor stöd till en bättre skolgång, och tre av flickorna kommer att skriva slutexamen under 2014 och har därmed stor chans att få stipendium till högskola och universitet. New Hope ger även sitt stöd till en skola i Mombasa, där barnen behöver skolbänkar.

Vill du också ge Kenya och en kenyansk flicka en bättre framtid med hjälp av New Hope? Företag kan sponsra och vem som helst kan bidra genom att köpa skolbänkar i New Hopes webbshop.

/Terese

Alla som är intresserade av mode plus några till vet säkert vilka systrarna Sofi och Frida Fahrman är. Båda driver varsin populär blogg som har huvudfokus mode. Ett annat intresse de både har är resor. Nu finns en härlig Tulum-guide i Sofis blogg och en bra Dubai-guide för barnfamiljer på Fridas blogg.

Spana in för några bra tips om dessa två populära resmål. Om du blir sugen så kan du spana in alla charterresor till Mexiko här och läsa mer om heta Dubai här.

Jag är sugen på båda resmålen, "it´s on my list" som man brukar säga!
/Paulina

Vi på Reseguiden.se blev för 7:e året i rad utsedda till en av Sveriges bästa prisjämförelsesajter vilket vi är otroligt stolta över. Vi säger grattis till Prisjakt.se som i år tog hem segern som årets bästa prisjämförelsesajt när Internetworld utsåg Sveriges bästa sajter 2013.

Vi tackar alla som röstat på oss, nästa år kommer vi igen och siktar ännu högre!

Idag klockan 12:00 startar Ving sin Happy Hour Weekend. Fynda resor med rabatter upp till 2 500 kronor per person. Det är några av de mest populära resmålen på de mest populära hotellen i april du kommer att kunna boka. Både Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels. Du kan boka resor ända fram till midnatt på söndag.


Och lönen har kommit...kan inte bli bättre! Trevlig helg!
/Paulina

Varje vecka utser vi Veckans Blogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

New York är en favorit hos många. En som verkligen fastnat för staden och som till och med tror sig ha bott i NY i ett tidigare liv är Anna som driver bloggen New York - My Bite of the Big Apple.

Anna har varit i New York fyra gånger på 2,5 år och nästa resa blir redan i april. Mellan resorna över Atlanten slukar Anna all information hon bara kan om the big apple. Hennes bästa tips till någon som åker till New York första gången är:

- Sök dig utanför de vanliga turiststråken! New York är så mycket mera än området kring Times Square (som visserligen är häftigt att se första gången). Promenera i West Village, där träden bugar över gatorna, gå på "hemliga" barer och udda butiker, sök upp restaurangerna New York-borna själva går till och utforska stadsdel för stadsdel. New York har allting, alltid! Du kommer att bli kär - jag lovar!

Så behöver du tips inför din resa till New York är det här bloggen du ska spana in. Fina bilder varvas med tips om aktiviteter, böcker, restauranger, shopping... ja allt som har med New York att göra helt enkelt.

Ha en fantastisk resa till fantastiska NYC i april Anna!

/Paulina

Idag är årets kanske fattigaste dag, dagen innan första lönen efter jul och nyår. Men reslusten försvinner inte för det. Det finns alltid restresor för alla sorters resenärer och plånböcker. När jag gör en sökning i vår sista minuten-tjänst får jag fram en resa till Costa Teguise i Spanien, för 2 398 kronor!

Heta och prisvärda resmål just nu är till exempel Kanarieöarna, Mexiko, Kuba, Marocko och Thailand.

/Terese

Tidigare inläggSenare inlägg