Inlägg från: Februari 2014

Kan du uppleva att det är svårt att veta var du ska bohotell när du ska till en storstad? I våra hotellguider försöker vi göra det enklare för dig att hitta det område som passar bäst för just dig. Här är några av guiderna till några av de populäraste städerna...... och fler är på gång. Så håll utkik! Kanske har du någon stad du vill ha hjälp att hitta hotell i?

/Paulina

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Lina som driver Liniz´- Resor, Barn & Livsstil älskar att resa, ta bilder och att skriva. På hennes blogg sprider hon resmålstips varvat med reseinspiration och tips att tänka på inför resan eller på olika resmål. 2014 verkar också bli ett år med många resor för Lina och hennes familj.

- 2014 har vi bokat Thailand 2 veckor som årets "största" resa, sen blir det ett par lovkryssningar med Birka Paradise, en svensk sommar på Västkusten och i Dalarna och sen drömmer jag om både Disneyland i Paris och Grekland och ev ett besök i Palma också, berättar Lina.

Lina jobbar som flygvärdinna vilket gör att hon reser i stort sett hela tiden! Hon har redan varit i Mexiko, Jamaica, Thailand och Kanarieöarna ett par gånger och åker härnäst till Karibien och Mexiko igen inom kort. Lyxigt värre!

Hennes drömresmål är Australien och Kalifornien och bästa resan hittills är hennes bröllopsresa och bröllop på stranden på Mauritius!

In och läs om hennes äventyr och se fina bilder på Liniz´blogg!

/Paulina

Igår startade årets stora bokrea, jag och halva Göteborg var på plats och spanade bland bokhögarna. Det finns tusentals boktitlar att välja mellan, både i butik och på boksajterna. Varför inte passa på att köpa en guidebok om resmålet du ska eller vill till i vår och sommar? Det finns en guidebok om nästan varje land eller stad och inriktning, har du en titel att tipsa om får du gärna dela med dig. Är du inte sugen på att shoppa böcker kan du spana in våra personliga reseguider, skrivna av resenärer som besökt och upplevt resmålet på plats.

- Guider till sol och bad
- Guider till weekendresan

/Terese

Vi har nu förutom vår vanliga Twitter @reseguiden_se vår nya twitter som heter @reseklipp. Här hittar du alla senaste och bästa sista minuten-resor varvat med tips. Följ den så riskerar du inte att missa de bästa sista minuten-resorna.

Följer du ingen, följ båda! :-)


#vigillarattduföljeross
#sistaminuten

/Paulina

My Science Academy har tagit fram 21 hotell du måste besöka innan du dör. Jag fastnade för många av dem, hade gärna upplevt alla. Icehotel i Jukkasjärvi finns med på listan vilket är skoj! De kom ju som bekant på en andra plats i Romantik♥kampen som avgjordes för ett par veckor sedan.


Mina favoriter ser du på bilderna här! /Paulina

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Sofias blogg Fantasiresor handlar om drömmar om resor och resmål, men också om resor som Sofia gjort och ska göra. En av drömresorna är till det lilla riket Mustang uppe i Nepal. En annan är tågresor som Darjeeling Himalayan Railway, Sidenvägen, Jungle Railway…

Resor som redan nu är inplanerade är Tyskland i februari och en skidresa till Riksgränsen i april. Sofia och hennes pojkvän hoppas också att komma iväg till Iran under året.

- Tanken med Fanatiresor är att inspirera andra till att resa, på riktigt eller i drömmarna. Inspirationen varieras med information och fantastiska bilder. Bloggen ska vara som ett resemagasin på nätet helt enkelt, säger Sofia.

Jag tycker du ska kika in på hennes blogg och framförallt spana in de fantastiska fotona, och drömma dig bort lite till många härliga resmål. Kanske hittar du ditt framtida drömresmål!

/Paulina

Om två år kan du åka till Dubai och få en bit av Sverige. Och det är inte ett nytt Ikea-varuhus vi pratar om. Nej araberna bygger en minikopia av vårt land, med svenskt klimat och svenska kännetecken. Sverige är ett av flera länder som byggs upp på konstgjorda öar i projektet "Heart of Europe". Ö-gruppen, som länkas ihop med broar, kommer att ha lyxiga hotell, butiker, restauranger och nattklubbar. Vår ö får, förutom regn och snö, en marknad i stil med Stockholms saluhallsmarknader.

Det här blir världens första utomhusområde med klimatkontroll. Projektet startade redan 2003, men tog en paus under några år på grund av finanskrisen. Tanken är att så småningom bygga upp hela världen i miniformat. Visst är det spännande!

/Terese

Vår medlem Lengan älskar sport och resor. Han har varit på flera OS och VM i många olika sporter. Just nu befinner han sig i Sotji och bevakar så många tävlingar som möjligt. En första rapport är nu här. På sin sida skriver Lengan blogg och har lagt upp fantastiska bilder från OS.
Här kan du läsa om Lengans OS-äventyr där han möter allt från sportjournalister till aktiva till Kungen.
Se också alla fina bilder från tävlingarna här.

Idag hejar vi vidare på Sverige, hockey, skidåkning, curling, konståkning... Gogogo!

/Paulina

Paradisön Mauritius är nästa vinterns hetaste nyhet hos Fritidsresor. Och det är också den enda arrangören som erbjuder direktflyg till detta paradis. Jag blir enormt sugen! Frånpriset ligger på 10 998 kronor och då utlovas fräscha hotell och direktflyg från Stockholm på fredagseftermiddagen och en två veckors semester i paradiset.

Det finns både lyxigare hotell för par och hotell anpassade för barnfamiljer. Räkna med vita stränder, korallrev, kokospalmer och turkost vatten. Dessutom är tidsskillnaden bara 3 timmar... och flygtiden ca 11.5 timmar.

Försäljningen startar i mars, men redan nu kan du anmäla ditt intresse!

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Resfredag drivs av resälskande Annika Myhre och är den här veckan vårt tips till en bra reseblogg. Annika skriver bloggen som varvas med tips, inspiration och reseskildringar från jordens alla hörn. Annika är också en hajjare på att fotografera och bloggen är full med härliga bilder från resor.

Under 2014 väntar härnäst Dubai i mars med man och deras barn, Amsterdam blir det senare i vår med Annikas kusin och i början av juni planerar familjen en resa till USA för att beundra Grand Canyon och se Britney Spears i Las Vegas. Framtiden då? Jo, drömresan går till Antarktis via Patagonien och Eldslandet! Det ni!

Så om du som vi, älskar att resa, in och läs Resfredag för fler tips, inspiration och fina resebilder!

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg