Stöd Ukraina
Inlägg från: Juni 2014

Nu är Reseekonomens semesterindex här. Detta är länderna där du får mest för pengarna. Här har de jämför priset på en mängd produkter och kommit fram till de länder där det är billigast att semestra. Det svenska prisläget är indexerat till 100 så utifrån det kan du se vilka länder det är billigare/dyrare att semestra i.

Det som kan urskiljas om man tittar på Europa är att det är Bulgarien och Litauen som toppar på billigaste resmål. Det absolut billigaste resmålet är Vietnam, följt av Filippinerna och Bulgarien. De dyraste länderna är Monaco, Norge och Schweiz.


Kolla hur det resmål du ska åka till ligger till!

/Paulina

London är en av de mest populära weekendstäderna för att shoppa. Och med all rätt, London har ett enormt utbud av shopping. Vi har en del artiklar om just shopping i London:

- Unik shoppingguide till London
- Shoppa billigt på London-rean
- Shoppingguide till London

Och det finns flera intressanta diskussioner i vårt forum med bra tips:

- Billig shopping i London
- Öppettider i London under helgdagar
- Shopping i London

Har du fler tips om shopping i London, kommentera gärna!

/Paulina

Zanzibar utanför Tanzanias kust finns fantastiska stränder i en paradismiljö. Nu kan du uppleva detta paradis samtidigt som du bidrar till öns invånare. Tamani Villas är två underbara strandvillor med privat pool precis vid stranden som du kan hyra. Intäckterna från villorna går direkt till ortens välgörenhetsskola (förskola och vuxenskola) som är gratis för alla invånare i byarna runt omkring.

Priserna börjar på USD 320 för 2 personer och en natt. Då ingår all inclusive där man har en egen kock, egen pool och trädgård. I villorna kan man bo upp till 10 personer. För 10 personer kostar det 780 USD. I området runt finns det två hotell, annars är det en lugn strand med få turister. På ön Mnembasom ligger 30 min bort med båt kan du snorkla och dyka i fantastiska vatten. Annars är det en lugn och stilla semester här med den fantasiska miljön som kuliss.

Så gör något bra samtidigt som du får njuta av en underbar semester!

/Paulina

Jag kollade precis väderprognosen för kommande vecka. Den ser ju inte allt för uppiggande ut. Woups, vad hände där Sverige? Passa på ni som kan, fly och flyg till sol och värme. Du kommer inte att ångra dig!

Här hittar du alla sista minuten från imorgon.

Här hittar du sommarens charter under 4000 kronor.

Rhodos väder ser aningens mer stabilt ut som du ser...!

/Paulina

Idag släpper Ving upp bokningar till den grekiska nyheten Thassos inför sommaren 2015.

Intresset för att resa till Grekland har ökat rejält och inför den här sommaren var greklandsresorna tidigt efterfrågade. Då känns det roligt att kunna erbjuda ännu fler öar till nästa sommar. Till Thassos är det många greker som tar bilen, då det endast är en kort färjetur från fastlandet och det bidrar säkert till att den genuint grekiska stämningen bibehålls, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

På Thassos finns den omtyckta Golden Beach som brukar utses till Greklands finaste strand. Kristallklart vatten och härliga sandstränder utmärker ön. Ön är inte så stor men det finns mycket att se och göra. Överallt finns mysiga tavernor med lokal mat och färska råvaror, hyr bil eller cykel och utforska ön eller sätt på de bekväma skorna och vandra på de fina vandringslederna.

Ving kommer att flyga charter från Stockholm och Köpenhamn i perioden maj till september, 2015.


/Paulina

Jag skrev tidigare om en perfekt leksak från Playmobil att ta med er på resan, till sommarstugan eller bara att ha i trädgården i sommar. Nu kan du tävla om en leksak till barnen. Vi tävlar ut två zoo och en piratö.

Kommentera med ditt bästa tips för att resa med barn och vilken leksak du helst vill vinna här nedan.

Tävlingen pågår till den 3 juli och vinnarna presenteras fredagen 4 juli här på vår blogg och via mail.

Lycka till!

/Paulina

Italien är hett och Sardinien en ö på framfart. Nu ska Fritidsresor öppna Baia Di Conte som blir nyrenoverat och ett Blue Village till sommaren 2015. Det är världens första skandinaviska familjeanläggning med barnklubb i Italien.

Hotellet ligger i en skyddad bukt, direkt på stranden och har alla tänkbara bekvämligheter för hela familjen. Den 26 juni i år börjar försäljningen.

Här kommer lite fakta från Fritidsresor:
Fakta Blue Village Baia di Conte
· Prisexempel: Från 5398 kr, del i dubbelrum, avresa 20 maj 2015 från Arlanda, åtta dagar
· Tre pooler
· Ligger precis vid en 620 meter lång vit sandstrand
· Hotellområdet är 34 hektar
· 11 tennisbanor
· En gräsfotbollsplan: 70 meter lång och 65 m bred
· Blue Village-konceptet omfattar flera sport- och aktivitetssatsningar, bland annat träning av Les Mills för vuxna och barn, crawlkurser för vuxna och simskola för barn
· Blue Village har dessutom skandinaviska barnklubbar, aktiviteter, underhållning, restauranger, kaffe- och juicebar och mycket annat – här i italiensk tappning
· Sommaren 2015 flyger Fritidsresor direktcharter till Sardinien och Baia Di Conte från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Låter inte helt fel va!? Kanske läge att säkra nästa sommar redan nu? :-)

/Paulina

Vi har fått många frågor om tips på restauranger i Göteborg. Det är ju många som åker några dagar till Göteborg, speciellt sommartid, så tänkte samla några tips på restauranger vi har fått in i vårt forum. Kanske har du något mer tips att delge? Kommentera gärna!
Här kommer några av tipsen som kommit in till vårt forum:

El Corazon - Prisvärt, mysigt och centralt på Avenyn.
La Sombrita - Spansk restaurang med bra priser, härlig stämning och god mat. Ligger på mysiga Linnégatan.
Tranquilo - Underbar mat, härliga drinkar, god stämning och fantastiska drinkar. Salsa och spontandans vid baren.
Miss Sophie - Cool inredning och bra stämning. Kan varmt rekommendera ” Sophie’s Choice” från menyn, gott från grillen mm. Trevlig bar i anslutning till restaurangen. Ligger på Avenyn.
Yaki Da - Längst upp i huset finns en underbar restaurang med god mat och fantastisk service. Längre ner i etagerna finns dansgolv och barer mm. Ligger på en tvärgata till Avenyn.
Manana - Omtyckt tapasrestaurang med härliga små rätter. Var där i tid, kön kan vara lång. Eller boka bord i god tid. Finns på Kungshöjd och i Majorna.
Familjen - Omtyckt och mysig restaurang ovanför Avenyn med goda drycker och spännande rätter.

Läs mer i den här tråden om mysiga hotell i Göteborg.
Här kan du söka och boka hotell i Göteborg.

/Paulina

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Denna veckan har vi en bloggare som befinner sig på sin stora resa as we speak! Bloggen 28 Days Later - En Roadtrip drivs av paret Johan och Anna som nu befinner sig i New York och därefter ska vidare till med bil via Route 66 och Highway 1. Under 28 dagar ska de på en häftig roadtrip över USA. Här kan du läsa hur allt började och hur det sedan blev 28 dagar i USA.

De ser mest fram emot körandet och vyerna, men även Manhattan, Niagara Falls, Grand Canyon, Universal Studio och Alcatraz. I bloggen får vi följa med på allt. Och de har också varit duktiga med att blogga inför resan med tips och förberedelser. Smart och nyttigt för alla som vill åka på en roadtrip.

Vi önskar Johan och Anna en grymt trevlig och härlig resa i USA och ser fram emot att följa deras upplevelser.


/Paulina

Nu har vi ännu en nyhet att presentera här på Reseguiden.se. Denna gången handlar det om flygresor. Nu kan du boka flygresan direkt här hos oss, både på sajten och i mobiltelefonen.

Första samarbetet sker med onlineresebyrån Flygpoolen.se och samarbeten med fler resebyråer och flygbolag är planerade.
- Du jämför lägsta pris som tidigare men slipper att lämna Reseguiden för att boka resan, berättar Tony Ryttersson, produktansvarig på Reseguiden.se.

Vi har sedan tidigare utvecklat liknande tjänster för hotell och paket där fler reseföretag nu ansluts.
- Vi ser att fler väljer att boka när vi erbjuder direktbokning, och support hanteras som vanligt av resebyrån, säger Tony.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg