Stöd Ukraina
Inlägg från: November 2013

Igår hälsade jag och Terese på hos Radisson Blu Riverside Hotel som ligger på Lindholmen här i Göteborg. Vi fick en rundvisning av Frode. Hotellet fick nyligen priset The European Hotel Design Awards för Europas bäst designade bar och restaurang. Inte illa! Restaurangen och baren är inrett i en mix av gammaldags bibliotekskänsla och dagens teknologi och kommunikation. Lite Einstein i kombination med murriga möbler och en härlig utsikt.

Rummen är också de inspirerade av teknologi tillsammans med fräck design. Jag såg bland annat lampor från Design House Stockholm och speglar designade av Hermes. Hotellets svit är något att satsa på om man gillar design, sköna sängar, grym utsikt och ett skönt badkar.

Hotellets relax hade två jacuzziz och bastu, men det som var allra fräckast var den stora uteterrassen med badtunna och fantastisk utsikt över hela Göteborg. Absolut något att testa!
Så nu vet du vart du ska bo nästa gång du söker hotell i Göteborg!

/Paulina

Hotellbokningssajten HotelSpecials.se årliga kampanj HotelWeek.se är här igen. Kampanjen erbjuder dig att boka 4- och 5-stjärniga hotell för 250 kr per person inkl. frukost med ankomst 31 december - 12 januari.

Nu på tisdag 26 november 09:00 är det VIP-bokning för de som anmäler sig på HotelWeek.se. Gör det nu och var redo klockan 09 för att haffa den perfekta julklappen.

Redan nu är det klart att hotell som Sankt Jörgen Park Resort, Ystad Saltsjöbad, Sälens Högfjällshotell, Hotel Stureplan i Stockholm, Falkenberg Strandbad och Grand Hotel Opera i Göteborg är klara. Totalt drygt 90 hotell så det finns många att välja mellan.

Bloggaren #hungrigadamen heter egentligen Johanna och är en frilansjournalist i Stockholm med rötterna i Dalarna. Om du gillar god mat och bakelser är hennes blogg ett hett tips. Hon reser också en del den här hungrigadamen vilket resulterar i en del goa tips i olika städer.

Nu finns hennes tips till de bästa och godaste afternoon tea-bufféerna i London att ta del av. Det måste jag absolut testa nästa gång jag besöker mysiga London.

/Paulina

Den här veckan är vi utvalda till Veckans Blogg på RESAMEDBARNs 8 veckor långa tema "Resa med barn" med utvalda bloggare varje vecka. Mitt inlägg kommer att handla om att resa på en all inclusive-semester som barnfamilj.

Det finns många resmål att välja mellan om man söker barnvänligt i kombination med sol och bad. Förr och för vissa kanske även idag, kopplas all inclusive till stora bufféer där många går och äter och där maten står framme länge. Idag är det inte så. På många etablerade all inclusive-hotell finns det flera restauranger att välja mellan, ibland både a la carte och bufféer. Maten är av hög klass och utbudet så stort att du inte tröttnar efter en vecka. För barnen finns ofta gott om valmöjligheter, på vissa hotell även fri glass och dryck vilket brukar uppskattas.

Länder som Turkiet, Egypten, Grekland och Kanarieöarna är exempel på ställen där det finns bra och omtyckta all inclusive-hotell. Vår Reseguidare Andreas är en van all inclusive-resenär så jag passade på att ställa lite frågor till honom.

Varför väljer du att åka på all inclusive med din familj?
Det är en avkopplande känsla att veta att barnen hela tiden kan gå och ta dricka och glass. Då vet man att de får i sig tillräckligt med vätska. Plus att man slipper tjatet om att få köpa glass. Man behöver inte ha en massa pengar på sig.

Vad är det bästa med all inclusive?
Jag tycker nog det bästa är all god mat. Att alltid kunna komma ner med familjen till en stor och härlig frukostbuffé, lunchbuffé och middagsbuffé. Det finns alltid något gott för alla, oavsett tycke och smak. När vi inte varit på All Inclusive kan jag ibland uppfatta det som ett litet stressmoment, att alla i familjen ska hitta något de gillar på en restaurang på stan. De två ställen vi varit på har haft olika teman på lunch och middag så att ingen dag har varit den andra lik under en vecka. Dessutom har båda ställena haft en egen mindre restaurang på stranden där man också bara kan gå och äta och dricka hela tiden, vilket varit fantastiskt då vi gärna vill vara kvar på stranden under dagtid.

Vad är det sämsta med all inclusive, om det finns något!?
Finns inget sämsta.
Innan jag först testade all Inclusive så var jag lite skeptisk, jag var orolig att vi inte skulle få se något av staden vi kom till, inte få äta genuin och lokal mat osv. Men om jag ska vara ärlig så räcker det att se staden en eller två gånger på en vecka och då tar man bara en lokal buss in och upplever staden. Jag tror inte att mina barn skulle orka gå runt i en stad och titta på affärer/byggnader/kultur i 30-40 graders värme under en vecka, utan de vill vara på ett hotell med en stor och härlig pool.

Vilka tips kan du ge till dem som vill resa med barn?
Åk till ett all Inclusive hotell där allt ingår. När vi är med familjen på ett hotell under en hel vecka så finns det mycket tid för mig att tillbringa med min fru och mina barn. Jag har mycket tid till att leka med dem i poolen osv. Denna tid hade jag nog inte haft om vi bodde på ett vanligt hotell inne i staden. Då hade nog affärer och kultur pockat på min uppmärksamhet.

Vad ska man tänka på när man ska resa med barn?
Kolla gärna recensioner om hotellen. Oftast är ju Vings, Apollos, Fritidsresors och Solresors egna komplex riktigt fräscha och bra.

Hur lägger du upp en all inclusive-semester för att inte äta för mycket? Alla vet ju att man vid buffé ofta blir alldeles för mätt...!
Tar med mig löpardojjorna så klart. För mig är maten en stor och viktig del av semestern och jag gillar att testa ny mat. Så det blir mycket mat en all Inclusive-vecka men det är det värt. Det är bara att gå ner på stranden och dra några kilometer längs vattnet. Det är livskvalitet och den känslan kan man bära med sig till ett mörkt och kallt Sverige.

Buffé eller a la carte?
Jag väljer buffé sju dagar av sju :-) Älskar när det finns mycket nytt att välja mellan.

Är det någonting man bör undvika?
Inget!!

Så mina tips till dig som är ute efter en semester med sol och bad för dina barns bästa, åk på en all inclusive-resa. Du kan söka bästa resan för er via vårt chartersök här. Där kan du sedan välj att bara visa alla hotell med all inclusive. Ett tips, kika på recensioner och bilder, eller fråga oss om tips och förslag.

Om du har hittat hit via Resamedbarn.eu, extra välkommen, hoppas du vill fortsätta att läsa vår reseblogg!

/Paulina

Det är inte bara vår spåman och reseexpert Roy som tror på en sommar med grekisk dominans. Apollo tror att 2014 blir ett riktigt Greklandsår. Apollo har själva tre nya resmål till det redan stora Greklandsutbudet. Mykonos, Syros och Sivota. Grekland passar de flesta, allt från det romantiska paret till den äventyrslystne såväls om barnfamiljen. Själv har jag redan bokat in min familjs resa till Kreta i början av september. Det är faktiskt härligt att ha något att se fram emot!

Vilken grekisk ö lockar dig?

Solresor gör det enklare för dig att fly julstressen, nu sänker de sina jul- och nyårsresor. Hitta resan till härliga Madeira, Oman, Dubai och Kanarieöarna för några hundralappar upp till flera tusen kronor billigare. Skynda och fynda!

Här hittar du alla prissänkta charterresor hos Solresor!

Du har väl inte missat att Fritidsresor har 10 000 prissänkta resor till Thailand? Ta chansen att boka din vinterresa till fyndpris. Välj mellan många paradisresmål i Krabi och Phuket som lockar med fantastiska stränder, öar och hotell för alla sorters resenärer.

Här hittar och bokar du Fritidsresors alla Thailandsresor!

/Terese

Nu kan du skapa din egen cityguide med inspiration från lokala instagrambilder. Swedvia lanserar The Local's Guide, en mobilvänlig sajt som samlar in hela världens instagrambilder från en världsstad. Det är den bästa mixen av restaurangtips, shopping och sevärdheter i realtid. Du stjärnmärker dina favoritbilder, skapar en pdf-guide och utefter var bilderna är taggade så får du en lista med saker du kan besöka och göra – din egen reseguide. Eftersom du gör den till en pdf så slipper du roamingavgifterna utomlands.

Jag testade att göra min alldeles egna New York-guide, se bilden här nedanför. Du skapar din guide genom att klicka in dig på www.thelocalsguide.se.

/Terese

En nyhet på sajten! Strunta i regnet utanför, sätt dig i soffan med datorn och surfa runt bland härliga resor till värmen i stället! Vi har nu lagt till en all inclusive-märkning på alla hotell som har detta i kategorin sista minuten. Det är alltså ännu lättare att hitta den resan du söker. Med all inclusive eller utan, du väljer!

/Paulina

Vinter 2014 börjar Ving att köra charter till den karibiska ön St Martin/St Maarteen. Det kommer att gå charter från både Göteborg och Stockholm. Ön är delad i två där den ena delen tillhör Frankrike och den andra Nedeländerna. Ving kommer att erbjuda boende på båda sidorna. Hela ön har fantastisk natur, vita sandstränder och turkost vatten.

Ving börjar att flyga från Stockholm 10 november och Göteborg 8 december 2014. Boka kan du göra redan från december i år!

Vår Reseguidare Tony var på St Martin förra vintern.. Visst blir man sugen?!
/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg