Inlägg från: Mars 2014

Resmålen kring Medelhavet lockar allra mest under sommaren. Med Medelhavet menas länder och resmål som Grekland, Mallorca, Menorca, Cypern, Italien, Kroatien, Albanien och Egypten. För att du lättare ska kunna välja åt vilket håll som semestern ska gå, har vi samlat inspirerande artiklar om Medelhavet här.Du kan även kolla in alla erbjudanden till Medelhavet och billigaste resorna till Medelhavet.

/Terese

Dem flesta känner säkert redan till Vings Lollo och Bernie eller Fritidsresors Bamse-klubb. Nu har Apollo skapat Polly och Mino som i sommar kommer att finnas på två hotell i Apollos utbus. Mythos BeachRhodos är det ena hotellet, det andra är Kaya Side i Side, Turkiet.

Alla barn mellan 4-11 år är välkomna till Apollos barnklubb med skojiga aktiviteter, sport, lek och lärande. 495 kr per vecka kostar barnklubben och efter veckan får barnen ett diplom.

Varje vecka utser vi Veckans Reseblogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Rebecca, Beccus, är en 27-årig tjej som idag tillsammans med sin sambo befinner sig på en långresa. De har rest landvägen till Hong Kong, för att sedan resa omkring i Vietnam och Kambodja på motorcykel i fyra månader. Just nu befinner de sig på Koh Tao i Thailand för att ladda batterierna.

Bloggen startade som en dagbok, växte till en reseblogg och är idag någon slags kartläggning över vad jag gör i världen, säger Rebecca.

Bloggen har växt mycket under vintern när de varit på resande fot. En dag hoppas Beccus att kunna resa och skriva på heltid.

Favoritresmålet är inte helt klart, men Mongoliet och Ecuador med Galapagosöarna är två favoriter. Just nu befinner de sig som sagt i Thailand där de hämtar krafter genom att sambon utbildar sig inom dykning och Beccus jobbar med översättning. Därefter fortsätter äventyren mot Filippinerna, Bali och förhoppningsvis Australien innan året är slut.

Följ Beccus och hennes sambos resa här.

Är du sugen på en exotisk resa till Karibien i vinter men har svårt att välja vilket av alla paradisresmål du ska välja? Nu har Ving gjort en Karibienguide där du kan jämföra de hetaste resmålen mot varandra. De har tittat på och jämfört stränder, shopping, mat & dryck, upplevelser och resa med barn.

Resmålen som är med i jämförelsen är Aruba, Curaçao, Dominikanska Republiken, Jamaica, Kuba, Mexiko, St Barth och St Martin/St Maarten.


Nu kanske du blir klokare och kan välja vilket resmål du ska åka till i vinter. Jag har ju mitt drömresmål som jag en dag ska till....

/Paulina

Just nu ger Fritidsresor sköna rabatter om du bokar en resa med avresa i juli, passa på att fynda trots högsäsong.

Priserna till utvalda hotell är nedsatta med upp till 2000:- per bokning och du kan välja bland destinationer son Bulgarien, Grekland, Italien, Spanien och Turkiet. Hotellen är utvalda för både familj och vuxna utan barn och det finns även alternativ med all inclusive för den som uppskattar detta.

Klicka här för att se resorna på Fritidsresor!

Robert Karlsson är resejournalist och extremt flygrädd. En halvbra kombination kanske. Nu har Robert gått en dokumentärfilmutbildning och har efter det gjort en 14 min lång film om sin egen flygrädsla. I filmen får vi följa Robert innan, under och efter en flygresa till Prag. Robert driver också sajten jordenrunt.nu där han tipsar och skriver mycket om resor.


Det finns många flygrädda där ute, är du en av dem? Har du några tips hur du övervinner din rädsla?

/Paulina

Idag är det Greklands nationaldag. Apollo älskar Grekland och vi kan bara instämma! För att fira Grekland har Apollo idag, ja bara idag, 25% rabatt på 4 utvalda hotell på Kreta med avresa 10 maj. Du kan resa från Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå eller Luleå. Begränsat antal platser finns så först till kvarn.


Här kan du söka andra charterresor till Grekland.

Om några dagar öppnar ett nytt hotell och vandrarhem i Göteborg – STF Göteborg City. Svenska Turistföreningens egen beskrivning är ett omfamnande urbant basläger i hjärtat av Göteborg. Kärnan är lobbyn med sköna fotöljer, en brinnande brasa och ett mysigt delicafé för både nattgästen och göteborgaren. Inspirationen till färgval och design nere i lobbyn är hämtad från Göteborg. Resten av hotellets design följer en resa genom Sverige, med olika färgkombinationer som symboliserar södra Sverige, mellersta Sverige och norra Sverige. Det är de små detaljerna som gör hotellet unikt, citaten hämtade från någon av STF:s 129-åriga historia, planscherna från lokala spelningar, den lilla klätterväggen istället för en traditionell hängare i hallen.

Det finns 102 rum och 309 bäddar i form av enkelrum och dubbelrum, fördelade på tre våningsplan. I undantag av några få så är inget rum öronmärkt för just hotell eller vandrarhem. Standarden är densamma, men betalar du för ett vandrarhem så ingår inte bäddning, städning och frukost. Vandrarhemmets gäster har även tillgång till gästkök, som ligger på en etagevåning ovanför delicafét. Alla rum har tv, toalett, dusch, gratis wifi och är ordentligt ljudisolerade. Möblerna är nordiska och sängarna från Värmland. Ett enkelrum blir snabbt ett dubbelrum när du fäller ner den väggfasta översängen.

STF Göteborg City ligger på Drottninggatan 63-65, tre minuter från Göteborgs central. Det finns även parkeringsgarage i närheten.

Är du sugen på att bo här? Se bilder, priser och boka rum på STF Göteborg City.

/Terese

Vår vän Stina på Stylight har gjort om Stockholms t-banestationer till shopping, restauranger, sevärdheter och nöjen. Vid varje station finns en ny guldklimp att upptäcka. Ett perfekt och nytt sätt att upptäcka Stockholm på. Många åker på weekend till Stockholm, speciellt på vårkanten. Nu kan du alltså på enklaste sättet hitta massor av nya pärlor runt om i Stockholm via tunnelbanan.

Spana in vår artikel om var i Stockholm du ska välja att bo på hotell.

/Paulina

Jag passade på att ge mig själv lite ny energi förra veckan då jag och min sambo tog en spavistelse och besökte Asia Spa i Varberg. Varbergs Stadshotell ligger mitt i Varberg och huset är från början av sekelskiftet. Delar av hotellet är nyligen renoverat och 66 fräcka boutiquerum står färdiga. Just nu pågår ytterligare renoveringar av 30 rum som är klara i början av maj, dessa kommer att vara i sekelskiftesstil med breda lister, högt i tak och kristallkronor. Spännande!

Högst upp i hotellet ligger Asia Spa. Som en lugn oas med utsikt över havet och Varberg. Allt är inspirerat av Asien och din spaupplevelse börjar med en tvagning på japanskt vis. Inne på spa kan du njuta av hängstolar med stora glasfönster mot Varbergs takåsar, stor massagepool, bastuoas med kall källa i mitten, ljusterapi- och mörkerterapirum samt underbara varma källor med öppna panoramafönster där frisk luft sveper in.

Vi njöt av några timmars avkoppling på Asia Spa, åt en god 3-rätters middag i restaurangen och sov gott i underbart fräscht rum. Vill du testa en liknande vistelse? Då är det paketet Lilla Asia Spa som gäller. Priser från 1 390 kr per person.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg