Stöd Ukraina
Inlägg från: Oktober 2017

Gör glass tillsammans med barnen, här kommer ett recept som de kommer att älska!

ca 8 glasspinnar
Ingredienser:

5 dl färska jordgubbar
4 dl vaniljyoghurt
4 msk vit sirap

1. Skölj och rensa bären. Mixa ca 3/4 av dem till ett slätt mos. Hacka resterande i små bitar.
2. Blanda ner bärmoset i hälften av yoghurten. Vänd ner de hackade bären i den andra hälften.
3. Skeda ner hälften av den rosafärgade yoghurten i glassformarna. Skeda försiktigt ner yoghurten med bitar så att lagren inte blandas. Fyll formarna med den sparade rosafärgade yoghurten.
4. Sätt på tillhörande lock eller stick ner en träpinne i varje. Djupfrys glasspinnarna.

Snart är vintern här! Vi längtar efter snön och börjar planera skidsemestern för fulla muggar. Passa på att vara med i vår tävling i samarbete med Lion Alpin där du kan vinna en skidresa för 2!

Vinn en skidresa till Saalbach för 2, värde 25.000 kr!

Detta ingår:
Flyg tur/retur Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Salzburg
✓ Transfer till och från flygplatsen
Boende på Hotel Auwirt vecka 12
✓ Frukost och middag
✓ 6-dagars liftkort

Tävla genom att svara på en fråga här

LYCKA TILL!

Höst innebär Halloween...
Runtom i världen firas högtiden som bara blir större och större för varje år. Nya skräckhus, fler spökhistorier och allt fler skräckparker.

• Liseberg, Göteborg

13–15 och 20–22 okt samt 27 okt–5 nov
Halloween på Liseberg har precis dragit i gång för tredje året i rad. Och med det så kan vi konstatera att just nu är Liseberg det läskigaste stället i Norden. Men det är kanske också vackraste stället, hela Liseberg är fyllt med höstdekorationer och pumpor i alla former. Ett besök här är ett måste för alla som gillar Liseberg, Halloween, att bli skrämd eller bara vill ha en ryslig dag i Göteborg. Det finns något för alltifrån familjer, tonåringar till pensionärer.

• Gröna lund, Stockholm

27 okt - 5 nov
Gröna lund håller också öppet för hela familjen och erbjuder både ett spöklikt pettssonhus och barnteater två gånger om dagen. För de äldre finns det fyra olika skräckhus att välja mellan. När klockan slagit 18.00 och mörket sänkts över tivolit samlas våldnader, zombies, läskiga clowner och onda väsen runt om på det Stora Området på Gröna lund.

1 okt - 5 nov
Möt en förtrollande värld...
Musse Pigg och Mimmy Pigg är utklädda i unika och färgglada Halloween klädslar.
Disney i Paris fokuserar på att lyfta fram disneyfigurerna lite extra. Såsom Maleficent och man kan också uppleva "Skeletoon street party" som är en gatufestival med skelett, fågelskrämmor, street dansare och drakkvinnor

28 okt
High Chaparral parken öppnar för spöktåg för både barn och vuxna. Under spökvandringarna. Det påstås att en smitta har spridit sig som får de döda att resa sig.

4 nov
Zombie-loppet "Run for your lives" går av stapeln. Spring den 4,5 långa bana genom parken där utdöda westernkaraktärer och zombies jagar dig och är ute efter ditt liv. Tre band symboliserar dina liv. Kan du ta dig förbi dessa blodtörstande varelser och fortfarande ha liv kvar när du kommer i mål?

• Tivoli, Köpenhamn

13 okt - 5 nov
Ta med dig barnen till ett läskigt besök på Tivoli. Under höstlovet förvandlas Tivoli till en magisk Halloweenpark med dekorationer, bodar och nöjesattraktioner. På tivoli kan du ta en selfie med en zombie eller uppleva "Monsters nights out" då zombier, gengångare och andra skräckinjagande varelser intar parken.

Hotell i Göteborg»
Hotell i Stockholm»
Erbjudande till Sverige»

Shot med ingefära, citron och honung är riktigt bra för hälsan. Ingefäran och dess egenskaper plus c-vitamin och socker gör att man håller sig frisk eller en dunderkur om man känner sig hängig. Dessutom är det väldigt enkelt att göra!

Ingredienser:
1 bit ingefära ca 3-4 cm
2 citroner
2 msk honung
1 liter vatten

Såhär gör du:
Riv ingefära med skalet på. Häll upp en liter vatten i en kastrull och lägg i ingefäran. Låt stå på svag värme i 20 minuter (det ska ej koka). Jag använder 2:an på min spis, det ska inte koka. Sila av i en skål och ha i två matskedar honung. Rör runt så att honungen smälter ordentligt. Låt svalna och pressa sedan i två citroner. Tappa upp på fina flaskor. Förvara ingefärsshoten i kylen. Håller upp till en månad. Ta en shot varje morgon för bra hälsa. Lycka till!
Mer information och rrecept hittar du på detoxvatten.se

British Airways avslöjar sin årliga lista där de förutspår de 18 bästa resmålen inför 2018.
Sportevenemang, nya rutter och TV-program är alla faktorer som påverkar vilka resmål som hamnar i toppen av de mest populära resmålen varje år. Till exempel har den senaste säsongen av Game of Thrones satt Kroatien på kartan. Även ett antal avlägsna destinationer såsom Barbados och Muskat är högt rankade på listan då de numera är mer lättillgängliga även för oss i Norden.

Listan lyder följande:

1. Seychellerna

2. Toronto, Kanada

3. Nashville, Tennesse

4. New Orleans, Louisiana

5. Seoul, Sydkorea

6. New York

7. Oakland, Kalifornien

8. Malta

9. Ryssland

10. Kroatien

11. Santiago, Chile

12. Inverness, Skottland

13. Tallinn, Estland

14. Lissabon, Portugal

15. Mykonos, Grekland

16. Köpenhamn, Danmark

17. Muskat, Oman

18. Barbados

Inför vinterns resor har vi tagit fram en lista på de fem mest populära resmålen på Gran Canaria. Kanske vill du få tips på vart du skall resa, eller så vill du kanske undvika att resa dit "alla andra" svenskar åker? Hur som helst – här är topp 5 resmål på Gran Canaria.

1. Playa del Inglés
2. Puerto Rico
3. Las Palmas
4. Maspalomas
5. San Agustin

Vart reser du i vinter?

Testa en fräsch smoothie som passar bra innan eller efter träning. Eller varför inte till frukost? Går att göra med både med eller utan hampapulver.

Du behöver:
• ½ dl fryst mango
• ½ dl fryst ananas
• ½ dl kvarg eller yoghurt
• 1 dl mjölk
• Hampaproteinpulver 1 msk

Gör så här:
Mixa mango, ananas, hampapluver med kvarg/yoghurt och mjölk till en krämig smoothie. Garnera med passionsfrukt. Går såklart att använda färsk ananas och mango också.

I år kammade Portugal hem första platsen i tävlingen "Europas bästa resmål" i tävlingen World Travel Awards som är resevärldens motsvarighet till Oscarsgalan.

Portugal var också det land som kammade hem flest priser i hela tävlingen. Portugal kan bland annat titulera sig som Europas ledande stranddestination (Algarve-kusten), Europas ledande ö-destination (Madeira) och Europas ledande kryssningshamn (i Lissabon). Vill man besöka Europas främsta boutique-hotell så hittar man även det i Portugal: Vila Joya på Algarve-kusten.

Fler än 40 000 aktörer inom resebranschen står bakom nomineringarna. Portugal är ett solsäkert land med något för alla, det är smidigt och enkelt att ta sig inom landet och cirka 21 miljoner turister besöker Portugal årligen.

Läs mer om Portugal här»
Resor till Algarve»
Flyg till Portugal»

Drömmer du om en resa till Spanien?

Vår grymma medlem Eje_b har tagit veckans medlemsbild. V blir sugna på värme, sol och bad.
Fotot är taget i orten Es Canar.

Vilka var de mest sökta resemålen i Thailand förra vintern?
Phuket och Krabi är fortfarande givna favoriter men Koh Samui är också i topp.

Topp 5

1. Phuket
2. Koh Samui
3. Krabi
4. Koh Lanta
5. Ao Nang

Charterresa till Thailand »
Hotell i Thailand »
Våra erbjudanden »

Tidigare inläggSenare inlägg