Stöd Ukraina
Inlägg från: April 2017

Detoxvatten med gurka, ingefära, citron, mynta och passionsfrukt är en riktig feelgood-dricka. Om möjligt välj helst ekologiska frukter och grönsaker för att slippa besprutningsgifter. Skölj noga och behåll skalet på i drinken för bästa effekt.

Ingredienser:

1 citron
1/2 gurka
1 lime
1 passionsfrukt
1 bit ingefära
Några myntablad
1 liter vatten

Gör såhär:

Tvätta alla frukter noga och grönsaker och skiva tunt.
Lägg ingredienserna i en karaff och fyll till toppen med vatten.
Låt stå i kylskåp över natten och njut av detoxvattnet inom 2 dagar.
Om du dricker en liter vatten på dag 1, kan du fylla upp karaffen igen och låta det dra en andra natt med samma ingredienser. Lägg i mer ingefära för större effekt.

Fördelarna med "Feel good" vattnet:

Citron och lime är vätskedrivande, hjälper till att sänka kolestorolnivån, motverkar förkylning, influensa och hosta tack vare sina naturliga antioxidantiska egenskaper. Gurka är antagligen det bästa vätskedrivande medel som finns samt blodtryckssänkande. Ingefära motverkar kramper, lindrar illamående och dämpar matsmältningsbesvär. Myntablad ger en trevlig uppfriskande smak till ditt detoxvatten och förbättrar flödet av galla från levern till gallblåsan. Passionsfrukt innehåller signifikanta mängder av vitaminer och mineraler, är rik på fibrer och antioxidanter. Passionsfrukt är bra för hjärt-systemet, lever, urinvägar och laxerande effekt som är bra den som vill minska i vikt.

Följ gärna Detoxvatten på Instagram för inspiration! »

Fler bra recept inför sommaren »

Sangria är mycket gott och för många synonymt med semester i Spanien men har du testat CavaSangria en het sommardag vid stranden eller poolkanten? En underbart läskande och vacker dryck med Cava, Cointreau och soda i en kanna fylld till bredden med frukt och is.
Testa i sommar - du kommer inte bli besviken!

Ingredienser:

  • 1 msk socker

  • 5 cl cointreau (om man vill, det är även gott utan)

  • 1 apelsin i skivor

  • 1 flaska cava

  • 1 flaska (33 cl) sodavatten

  • Iskuber

    Så här gör du:

    1. Rör ihop socker, cointreau och skivad frukt i en bunke tills sockret löst sig.
    2. Tillsätt cava, sodavatten och is
    3. Blanda försiktigt så att inte kolsyran försvinner
    4. Servera i champagneglas

    Psst. Väcktes reslusten? Sör resa och jämför pris på en resa till Spanien här på Reseguiden »

  • När den varma vinden kommer insvepandes, när solen står som högst på himlen det är då du som allra mest behöver en svalkande dryck. Vi listar de mest populära ölsorterna när du befinner dig på sydligare breddgrader.

    Topp 5

    1. MythosBilliga resor till Grekland »
    2. PeroniBilliga resor till Italien »
    3. EstrellaBilliga resor till Spanien »
    4. KarlovackaBilliga resor till Kroatien »
    5. KronenburgBilliga resor till Frankrike »

    Erbjudanden All inclusive »

    Makedonien är ett litet land som har mycket att erbjuda. De stora kontrasterna i naturen är märkbara och du kan på 5km ta dig från att simma i en sjö till att åka skidor på en bergstopp. I Makedonien finner du pittoreska småbyar, vingårdar, badsjöar och helt makalösa vyer över landets fantastiska landskap.

    Naturen i Makedonien

    I Makedonien kan du upptäcka naturen och kulturen är något som de månar om. City of Ohrid som är skydd under UNESCO är ett exempel på det och det är en av de äldsta bebyggelserna i Europa. Vackra Ohrid lake som ligger precis intill staden är den djupaste och äldsta naturliga sjön i Europa och är en populärt resemål hos turister från hela världen.

    Sol och bad

    Makedonien har mer än 230 soldagar om året. Landet är torrt och varmt under sommaren och har mestadels kalla vintrar. Beroende på vilken del av landet som man befinner sig i så är klimatet varierande det råder både medalhavsvärme och vissa delar mer skandinaviskt. Vilket möjliggör träning åretom, populära aktiviteter som klättring, vattensporter, cykling och vinteraktiviteter.

    Vin och mat

    Det traditionella köket är känt för mat och viner med influenser från Medelhavet och Mellanöstern. Makedonien är ett land känt för dess viner och goda mat. Det var efter Andra Världskriget som vinindustrin växte och produktionen nådde toppen. I Makedonien är det populärt med vinturer, då man ofta får möjlighet att testa olika sorters viner från olika distrikt tillsammans med traditionell mat från regionen.

    Makedoniens utmärkta kombination av aktiviteter och nöje, med alla bekvämligheter som sol, bad och äventyr gör det till ett land du sent kommer glömma.

    Res till Makedonien:

    Boka flyg till Makedonien »

    Sommarens topp 5 mest populära länder att resa till vid Meldelhavet.

    Grekland klart det mest eftertraktade resmålet i sommar. Spanien är som alltid populärt och uppstickare för i år är Kroatien.

    1. Grekland
    2. Spanien
    3. Kroatien
    4. Cypern
    5. Turkiet

    Baserat på söktningar på Reseguiden.se mellan 1 januari - 10 april 2017.

    Få inspiration från Medelhavet - baka egen italiensk frasig Focaccia.

    Focaccia är ett bröd från Italien bakat i långpanna, som kryddas med olivolja, salt och olika kryddor. För extra god smak tillsätt färska cocktailtomater.

    Det här behöver du:


    • 25 g färsk jäst, 1/2 pkt

    • 3 dl ljummet vatten

    • 0,5 dl olivolja

    • 2 msk honung

    • 1 msk flingsalt

    • 7 dl vetemjöl

    • Olivolja till plåten

    • En nypa flingsalt och eventuellt lite färsk rosmarin att strö över

    Gör så här:

    Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

    Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

    Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Krossa hela kvistar med rosmarin i mortel. Tillsätt lite olivolja och gnugga rund rosmarin och olja i morteln. Sätt fingrarna i degen så att det en formas massa hål, ringla över rosmarinoljan och strö över flingsalt. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

    Buon appetito!

    Psst. Väcktes reslusten? Jämför din resa till Italien här på Reseguiden.

    Har du testat att göra en egen ansiktsmask någon gång? Här är receptet på en återfuktande mask med avokado, överraskande enkelt.

    Den här ansiktsmasken med avokado är väldigt återfuktande och speciellt bra för torr hy.

    Recept:

  • Mosa ner en halv avokado med en tesked honung.

  • Applicera på ren hy och låt verka i ungefär en kvart.

  • Om du vill lyxa till masken lite kan du ha i havregryn för en bra skrubbeffekt.

  • Skölj av med ljummet vatten.
  • Kanske ett hemmaspa med härlig musik från vår playlist Chillax, fotbad och avokadoansiktsmask i helgen?

    Tidigare inläggSenare inlägg