Chèvre Chaud

Frankrike är ett land kända för alla goda ostar. Har du någon gång ätit en Chèvre chaud utomlands? Osten smälter i munnen och rätten funkar både som förrätt men också huvudrätt. Testa du också!

Ingredienser:
4 skivor toastbröd
smör, till stekning
1 st chevre, 4 st skivor, ca 1 cm tjocka
2 msk flytande honung
80 gram bladspenat
1 st röd lök
12 st cocktailtomater
1 squach
1 paprika
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Såhär gör du:
1. Sätt på ugnen på grill och full värme.
2. Gör runda formar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Skiva paprikan och squachen. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Ta mig till Frankrike »