Stöd Ukraina
Inlägg från: Maj 2016

Just nu går det att hitta riktiga pangpriser på sista minuten-resor. Ja, det är ju oerhört varmt här hemma nu. Men vem vet hur länge det håller i sig? Apollo har samlat deras bästa sista minuten-resor där all inclusive ingår. Det finns även rum där all inclusive välj som ett tillägg.

Jag hittade ett gäng riktigt bra priser och resor. Så har du möjlighet att ta semester nu, har några slantar över och vill ha garanterat härligt väder i en vecka eller två? Slå då till, för billigare än såhär blir det knappast.

Hitta din sista minuten med all inclusive hos Apollo här!

Enjoy!

Kanarieöarnas turistråd har tagit fram 5 skäl till att spendera en familjesemester på dessa spanska öarna. Förutom att öarna erbjuder fina stränder, natur och spännande äventyr för alla så anses de också ha världens bästa klimat. Det ni! Här kommer 5 anledningar till att välja just Kanarieöarna till eran nästa familjesemester:

1. Med sol året runt, evig vår, milda vintrar och medeltemperatur på 22 grader anses Kanarieöarna ha världens bästa klimat.

2. Öarnas vulkaniska ursprung har gjort att sandstränderna har olika färgskiftningar med sand som gör det möjligt att bygga magnifika sandslott. På många av stränderna finns naturliga havspooler att bada i som till exempel familjevänliga Beach på Lanzarote, El Cotillo Amadores på Fuerteventura, Charco Verde på La Palma och Tacarón Cove på El Hierro.

3. Kanarieöarna har många vatten- och nöjesparker som uppskattas av både barn och vuxna. Siam Park på Teneriffa är Europas största vattenpark. Andra populära nöjesparker att besöka är Aquapark Costa Teguise på Lanzarote, Acua Water Park på Fuerteventura samt Sioux City och Holiday World på Gran Canaria.

4. Kanarieöarnas geografiska position i kombination med den klara himlen, som är molnfri större delen av året, gör öarna till en av världens bästa platser för stjärnskådning. Naturreservatet Teide på Teneriffa och Roque de los Muchachos på La Palma är två av de sju öarnas alla platser för stjärnskådning.

5. Havet har en behaglig temperatur året runt och ett rikt djurliv. På Kanarieöarna erbjuds både snorkling och båtutflykter för att upptäcka spännande fiskarter, späckhuggare, delfiner och blåvalar.

Är du övertygad? En resa till Kanarieöarna passar utmärkt under våra mörkaste och kallaste månader. Sök er charterresa till Kanarieöarna här.

Snart är juni här och sommarvärmen börjar smyga sig på sakta men säkert. Doften av nyklippt gräs blandas med grill och varm asfalt. Förhoppningsvis är det doften av varm asfalt och inte våt asfalt. För att du ska ha möjligheten att fly en regnig sommar ger vi dig bra specialpriser på resor söderut. Boka resan innan midsommar för att hitta de allra bästa priserna! Om det blir som vi hoppas så blir sommaren magisk, därför ger vi dig även artiklar som handlar om semester på hemmaplan – hemester. Här ger vi dig lite förhandsinfo om vad som komma skall:

- Årets charternyheter
- Medelhavets vackraste stränder
- Sköna charterresmål i Italien
- Här får du mest för pengarna i sommar
- Hemester – semester på hemmaplan
- Ditt Cypern
- Alla sista minuten i sommar

Och många, många fler artiklar. I juni varvar vi prisvärda charterresor med galet billiga sista minuten och sköna Sverige-tips.

Ha en fantastisk dag!

//Lina

Romantiska promenader hand i hand i solnedgången, middagar med levande ljus med utsikt över horisonten och långa hotellfrukostar med någon du tycker om. Finns det något som är bättre? Jag frågade Anna Hagberg som jobbar för Ving vart man bäst hittar romantisk stämning.

- Vilket av era hotell är mest populärt bland par som vill ha romantik?
Det går ju inte att komma ifrån att våra hotell i Karibien är populära både bland par på smekmånad eller om man bara vill ha en romantisk semester vid en paradisstrand. Lyxhotellet Bucuti & Tara Beach Resort på Aruba, som ligger direkt på en av världens vackraste stränder Eagle Beach är ett exempel och det vackra, klassiska hotellet Half Moon på Jamaica ett annat. I Medelhavet finns också många pärlor, bland annat Alp Pasa i Antalya i Turkiet eller Marco Polo i Kroatien.

- Vilket av era hotell tycker du själv är ert mest romantiska?
Bortsett från klassiskt romantiska hotell i Medelhavet som Es Moli på Mallorca, pittoreska hotell som Olive Press på Lesbos eller Doria Hotel i Bodrum i Turkiet, lockas jag mycket av mystik och vacker morisk arkitektur. La Sultana Marrakech i Marrakech, Marocko, är därför ett hotell som jag tycker är väldigt läckert och romantiskt.

- Vilket av era resmål är mest romantiskt enligt din mening, och varför?
Italien är alltid Italien och i min mening är Amalfikusten och Capri bland det vackraste man kan besöka. Kusten är otroligt bildskön med dramatiska bergväggar, serpentinvägar, vackra små byar och mysiga badvikar. Man får heller inte missa att åka över till Capri, en ö som liksom Amalfikusten är otroligt vacker och som dessutom bjuder på prunkande trädgårdar, vackra promenadstråk, restauranger, barer, stränder, vandringsleder och dramatiska vyer.

- På det resmålet, har du något bra restaurangtips för kärleksparet som vill ha det extra mysigt?
Vill man lyxa till det ordenligt är det ett tips är att boka ett bord på hotellet Ceasar Augustus restaurang, som ligger högt upp på en av bergsklipporna på ön med vidunderlig utsikt över Medelhavet och Amalfikusten. Romantiskt så det förslår! Längs Amalfikusten finns det många små mysiga tavernor och restauranger som bjuder på italiensk romantik. Det är bara att välja och vraka, i synnerhet i Positano.

- Har du någon favoritstrand eller badvik runt Medelhavet som du kan rekommendera till kärlekskranka par?
Ibiza är en favorit och där finns mängder med mysiga badvikar där man både kan njuta av vacker natur och avskildhet. Några mysiga badvikar är Cala den Serra, Cala Sa Caleta, Cala Salada och Cala Sol d’ en Serra. Åker man över till grannön Formentera hittar man en av de vackraste stränderna i Medelhavet om man vill ha Karibien-feeling. Stranden heter Playa de Ses Illetes och ligger på den norra sidan av ön och är magisk i eftermiddags-och kvällsljus.

- Vad är fördelen med att boka ett Sunprime-hotell framför ett ”vanligt” hotell?
Är man ute efter ett vuxenhotell är Sunprime ett perfekt val. Våra Sunprime-hotell är anpassade efter en vuxen publik och har alltid ett bra läge och såväl matkoncept som inredning och materialval är noga uttänkt. Här finns också bra träningsmöjligheter då vi har samarbete med SATS på våra Sunprime-hotell. Reser man till ett Sunprime-hotell erbjuder vi dessutom Easy Check in, vilket innebär att man checkar in direkt på hotellet vid hemfärd och därmed slipper långa köer på flygplatsen och istället kan gå direkt till säkerhetskontrollen.

- Vad är ett romantiskt hotell för dig? Vad behöver finnas?
Ett romantiskt hotell för mig är framför allt ett mysigt hotell som är relativt litet. Gärna ett boutiquehotell. Utsikten är också väldigt viktig. Vackra vyer är romantiskt så är hotellet högt beläget är det ett extra plus. Hotellet får gärna ha ett fint, men ganska litet poolområde också och närhet till natur. Därutöver är det viktigt att servicen på hotellet är bra. Är det en familjär och välkomnande stämning så vinner hotellet mycket bara på det.

- Om vi nu håller oss till Rhodos som en av våra artiklar kommer handla om, har du något bra smultronställe på ön som du vill dela med dig av? Gärna romantiskt ;)
Rhodos gamla stad är väldigt romantiskt med sina små gränder, gamla ringmur och restaurangstråk. Ett tips är att ta in på någon tvärgränd bortom de största turiststråken så är chansen stor att hitta små guldkorn. Ett tips är även att bo/ alternativt göra en dagsutflykt till Lindos som med sina fina stränder, medeltida fästning Akropolis och vackra arkitektur är en riktig pärla. Vårt nyöppnade bohemchica hotell Casa Cook Rhodes är annars ett trevligt hotell som lockar med barfotalyx i en trendig miljö. Hotellet ligger i Kolymbia på östkusten och lockar med läcker och modern design. Casa Cook Rhodes har en tydlig hälsoprofil. Här kan man äta god mat tillagad på lokala råvaror, träna, yoga eller njuta av härlig barfotalyx då samtliga rum har poolaccess. På hotellet finns det även en boutique med bla skandinaviska märken som Tine K Home och House Doctor. Ett härligt hotell och där det också finns trevliga aktiviteter i närheten att sysselsätta sig med, bla hiking, cykelturer mm.

- Om jag som singel vill resa någonstans och gärna träffa någon trevlig man på resan, vart åker jag då? Och har ni bra priser om man reser ensam?
Det beror såklart på vilken ålder man är i, men ett sätt att träffa nya människor är att resa på en träningsresa. På just dessa resor väljer många att resa ensam för att dels träna såklart men också för att träffa likasinnade och nya bekantskaper i ett trevligt sammanhang. Majoriteten som reser med oss gör det tillsammans med någon och det är också så hotellen lägger upp sina hotellrum. Därför får man ofta betala dubbelrumstillägg även om man är ensam. För ensamresenärer har vi därför Ving Solo. Där listar vi specialerbjudanden där man slipper betala extra tillägg om man reser ensam.

Tack så mycket Anna!

//Lina, redaktör

Äntligen släpper vi den nya versionen av Reseguiden. Som du kommer att märka har sajten fått ett helt nytt utseende. För att markera förändringen har vi även uppdaterat Reseguidens logotype.

Den stora skillnaden märks framförallt i mobilen. Sajten är numera responsiv och fungerar på samma sätt i alla enheter. Allt för att du ska få bästa kollen på drömresan - vart du än befinner dig.

Tillsammans med dig och alla andra användare kommer vi fortsätta att jobba stenhårt för att bygga Skandinaviens bästa reseguide. Den resan har bara börjat.

Mellan Sverige och Finland ligger ö-pärlan Åland. För att inte gå miste om alla godbitar valde jag att intervjua Tove Lolax på Eckerö Linjen.

- Hur är prisnivån på Åland? Vad är snittpris på en lunch och vad betalar man för en öl?
Prisnivån är ungefär samma som i Sverige. Priset för en lunch ligger normalt mellan 10-12 €. En mellanöl på restaurang kostar ca 7 €.

- Vad hittar man på en regnig dag på Åland?
Man kan exempelvis besöka Ålands sjöfartsmuseum där det finns mycket intressant att utforska för både vuxna och barn. Det intilliggande museifartyget Pommern, en fyrmastad bark från 1903, är det sista bevarade segelfartyget i originalskick i världen och ger en bra bild av hur livet var till sjöss på ett segelfartyg.
Äventyrsbadet Mariebad är öppet året om och här finns bassänger både inomhus och utomhus, rutschbana, bubbelpool, barnbassäng, motionsbassäng, bastu och spa-avdelning.
Under sommarmånaderna kan man besöka Leklandet i Eckeröhallen.

- Vilka är Ålands finaste stränder? Och är det sten- eller sandstränder?
På Åland finns många fina badplatser men för att nämna några så har vi Lilla Holmen och Nabben som båda är sandstränder i Mariehamn. Lilla Holmen är en egen liten ö dit det går en kort bro. Här kan man se påfåglar och hönor som strövar fritt omkring. Det finns även ett fågelhus med småfåglar samt söta kaniner i burar som kan vara roliga för barnen att hälsa på.
I Eckerö finns den långa sandstranden Degersand som år 2014 blev utnämnd till den näst bästa oupptäckta stranden i Europa av brittiska Metro och Beachtomato.

- Vad är det för valuta på Åland?
Euro

- Det verkar finnas mycket att göra för barnfamiljer på Åland, vilken attraktion är mest populär?
Oj svårt att välja bara en, men en nyhet är familjeparken Smart Park som öppnade sommaren 2015. De har öppet från mitten av maj till slutet av augusti. Smart Park bygger på att man ska lära sig av leken, man ska helt enkelt vara lite smartare efter att man lekt sig igenom en hel dag i parken. Här finns en vattenlekplats som illustrerar slaget vid Bomarsund, illusionsbana, balansskoter, logistikbana och mycket annat roligt!

- Om man vill ha en romantisk parsemester, vad har Åland att erbjuda?
Hela Åland med sin vackra skärgård är romantisk! Hotell HavsVidden i Geta på norra Åland är väldigt vackert och bjuder på en magnifik utsikt över Norrhavet. Här kan man antingen boka ett hotellrum, svithus eller ett eget klipphus där vissa har egen utomhusjacuzzi med utsikt över havet. Det finns även ett gemensamt badhus med bastu, pool och bubbelbad för hotellets gäster. HavsViddens restaurang finns upptagen i White Guide Nordic 2016 som listar de bästa restaurangerna i Norden.

- Finns det något på Åland för partygänget?
Absolut! I Mariehamn finns flera krogar och nattklubbar som erbjuder både dj och livemusik. Sommartid är det full ruljans på alla uteserveringar. I slutet av juli ordnas även den populära nio dagar långa musikfestivalen Rockoff på Torget i Mariehamn som lockar många besökare från när och fjärran.

- Finns det någon mat som är typiskt för Åland?
Eftersom vi är omgivna av vatten så är det ganska mycket fokus på fisk. Många ålänningar fiskar och jagar, så vilt är också ett naturligt inslag i matlagningen. Den mest kända åländska rätten är förmodligen Ålandspannkaka som äts med sviskonkräm och vispad grädde. Åländskt svartbröd är även populärt att köpa med sig hem.

- Under högsäsong avgår ju ni varje dag, kl 10, 15 och 20, från Grisslehamn. Händer det att de är fulla?
Under högsäsong händer det att våra avgångar är fullbokade, så vi rekommenderar att man bokar i god tid före avresa för att vara garanterad plats.

- Dela gärna med er av era smultronställen på Åland, det kan vara en badvik, restaurang, strand eller något annat fint.
Kobba Klintar är vackert att åka ut till en solig sommardag. Hit tar man sig antingen med egen båt eller med turbåten som går från Korrvik fiskehamn i Mariehamn de dagar Kobba Klintars Café & Sjömansbar är öppet. Från Kobba Klintar har du en härlig utsikt över Ålands hav. Det finns även många fina vandringsleder och naturstigar runt om på Åland som bjuder på både vackra vyer och historia. En tur ut i skärgården rekommenderas naturligtvis också varmt!

Tack Tove för de inspirerande svaren. Jag talar nog för de flesta när jag säger att Åland känns väldigt lockande i sommar.

//Lina, Redaktör

Seychellerna är några av många paradisöar som vi svenskar drömmer om att besöka i alla fall en gång i livet. För att få reda på Seychellernas höjdpunkter intervjuade jag Johanna Härbst på Sydafrikaresor. Här delar hon med sig av sina guldkorn.

- Hur många gånger har du besökt Seychellerna och när gjorde du det senast?
Vi försöker se till att alla i vår personal får åka till de destinationer som vi jobbar med för att lära sig så mycket som möjligt och att vi sen kan ge våra kunder bästa service baserat på hög kunskap om landet. Därför har det blivit en hel del resor dit senaste åren. Själv var jag där i mars förra året senast.

- Brukar du besöka samma ort varje gång, eller har du besökt flera olika platser på ön?
Jag har varit runt på de tre största öarna. Mahe, Praslin och La Digue.

- Vilken ort/by/stad tycker du bäst om på ön och varför?
La Digue är min absoluta favorit. Det är så lugn och avslappnad stämning där. Det finns knappt några bilar på ön utan man tar sig runt på cykel. Utmed vägen finns det flera små hus där de som bor där gör egen färskpressad juice som de säljer till förbipasserande cyklister. Jättegott!

- Vilken av alla stränder på Seychellerna är din personliga favorit? Och varför?
Anse Lazio på Praslin. Otroligt vacker med hängande palmer och fantastiskt vatten. Lite lättare att hitta skugga här än på de mer kända stränderna vilket behövs. Här finns även en mysig liten restaurang.

- Finns det någon shopping att tala om på Seychellerna?
Nej inte direkt.

- Har du något favorithotell på Seychellerna, och varför just det?
Le Domain de l'Orangerie på La Digue. Helt fantastiska rum med magnifik utsikt. Mycket familjär stämning trots att det är ett litet större hotell. Jättegod mat och skönt poolhäng.

- Om du ska gå ut och äta en lugn/romantisk middag, vilken restaurang väljer du då?
Oftast äter man på hotellen och många hotell har ett par restauranger att välja mellan. En med buffé och en A la carte för romantikerna.

- Finns det några äventyrsland/vattenland/djurpark eller något annat kul för barn som besöker Seychellerna med sin familj?
Nej det är ingen sådan destination. Men hela havet är en stor marinpark så om barnen är lite större kan de snorkla och se hur mycket fisk som helst. På ön Curiuse finns det havssköldpaddor som även mindre barn uppskattar att titta på.

- Vilket av era hotell på Seychellerna bokas mest?
Vi har ett brett spektrum av kunder så det bokas både enklare hotell och superlyxiga boenden.

- Vilket av era hotell på Seychellerna tycker du är bäst för paret som vill ha romantik respektive barnfamiljen som vill ha barnaktiviteter?
Le Domaine de l'Orangerie är bra för romantiken. Men här finns även rum för familjer. Vill man ha ett riktigt barnvänligt hotell med aktiviteter för barn får man titta på de lite dyrare hotellen som Constance Ephelia och Constance Lemuria.

- Finns det några golfbanor på Seychellerna, och i så fall vilken tycker du är bäst ?
De har en 18 hålsbana på Constance Lemuria som är bra. Sen finns det en till på Mahe, Seychelles Golf Club.

- Hur är prisnivån på Seychellerna? Vad kostar en lunch eller middag i snitt?
Prisnivån är något högre än hemma. En lunch får man räkna med 150kr och en middag uppåt 200kr. Ofta bor man med hel- eller halvpension vilket lönar sig bra då priserna är höga.

- När är det bäst att besöka Seychellerna om man vill ha sol och värme?
Man kan åka året runt.

- Finns det någon specifik mat för Seychellerna?
De har ett creolskt kök med mycket smak, curryblad och mycket frukt. Färgstark mat med influenser från flera delar av världen.

- Kan man besöka Seychellerna med en lite mindre plånbok? Hur tar man sig dit billigast?
Flyger bra gör man med Emirates. Vi har även mindre guesthouses och pensionat för de som vill resa enklare.

- Har du något smultronställe du vill dela med dig av? Någon restaurang, badvik eller något annat fint?
Att cykla på La Digue är helt klart det bästa jag gjort där. Man tar sig enkelt till stränder där man får vara helt för sig själv. Speciellt om man tar sig till den nordöstra sidan på ön.

- Varför ska man boka sin resa med Sydafrikaresor?
Vi har många års erfarenhet av att sälja destinationen och många av oss har varit där och kan därför rekommendera hotell som passar helt det kunden frågar efter.

Tack så mycket Johanna, nu är jag ännu mer sugen på detta paradis.

/Lina

I fjol vann Kalmar titeln Årets Sommarstad 2015. Vilken svensk stad blir vinnare i år? Den 25 maj startar den populära omröstningen Årets Sommarstad här på Reseguiden. Du kan rösta fram till den 6 juni på din sommarfavorit.

2015 såg topp 5 ut såhär:
1. Kalmar
2. Halmstad
3. Västervik
4. Härnösand
5. Göteborg

Gör er redo för årets hetaste omröstning!

Många är vi som drömmer om de där paradisstränderna i Karibien. Att få slå sig ner på en solstol på en kritvit strand med det turkosa havet böljandes vid sidan. Vår medlem Marijana har fångat en härlig bild på Aruba. En bild där solstolarna bara väntar på att få intas. Gul och blått, med bara havet som vy. Det kan man kalla paradis.

Se Månadens Resebild i april här.
Se fler bilder från Marijanas resor här.

Fortsätt att lägga upp era resebilder, bättre inspiration går inte att få.

Tidigare inläggSenare inlägg