Inlägg från: Februari 2015

International SOS har gjort en karta över världen och markerat ut var riskerna med sjukdomar är störst. Kartan rankar vården, standarden på sjukhus och tandläkare samt visar hur stora riskerna är för sjukdomar runt om i världen. USA, Kanada, England, Australien, Norden och hela västra Europa är säkra platser att semestra på. Risken anses som medelhög i länder som Mexiko, Turkiet och Thailand och hög risk gäller på bland annat Jamaica, Kuba, Bahamas och i Egypten.

Det är sjätte året i rad som SOS presenterar en sådan här karta.
Se hela kartan här.

/Paulina

Är du lite smått less på vintern? Då är det läge att åka iväg på en sista minuten-resa till värmen just nu. Det finns många prisvärda resor till härliga Kap Verde. Väderprognosen just nu på Kap Verde visar 23 grader och sol. Jag hade gärna bytt dagens gråa väder mot 20 grader varmare och sol. Just nu finns resor till Kap Verde från 3 300 kronor! Fynd!

Här är alla sista minuten till Kap Verde.

Läs mer om fantastiska Kap Verde i dessa artiklar:
- Bästa Kap Verde-tipsen
- All inclusive till Kap Verde

/Paulina

Bernt-Olov Andersson har precis gett ut sin bok om Färöarna i begränsad upplaga. Boken heter "Färöarna - ett annorlunda resmål" och är den enda svenska kulturhistoria och guide som finns på svenska.

National Geographic har utsett landet till "Best trip 2015" och det är ett annorlunda resmål med hisnande skönhet och intressant kultur.

Är du nyfiken på resmålet? Ta chansen att vinna ett signerat exemplar av boken genom att kommentera här nedan med:
"Vilket är ditt drömresmål?"

Du kan också beställa boken på bokus.com eller bokforlagetreptil.se.

Lycka till!

Tävlingen avslutas fredag 27 februari 10:00.

120 mil pist. Fantastiska miljöer. Mängder med restauranger i backarna. Skidåkningen runt Sella Ronda, som är ett stort bergsmassiv i Dolomiterna, Italien, är magisk. Jag spenderade en vecka på hotell Stella Alpina i Canazei. Ett urmysigt hotell med fantastisk service av ägarinnan Edith med familj. I hotellets källare finns en mysig vinbar med tillhörande shop, familjen har två duktiga somelierer, så gillar du vin blir du inte besviken. Det enda minus - sängarna som var rätt så hårda.

Här kommer mina tips för en fantastisk skidsemester i Canazei.
- Åk Sella Ronda och njut av den fantastiska miljön och naturen.
- Missa inte en utflykt till Hidden Valley. Börja tidigt på morgonen för att hinna med turen. Liften där är den läskigaste jag upplevt, rakt upp på ett bergsmassiv. Men utsikten där uppe är helt klart värt turen! På hemvägen tolkar du efter hästar, en mysig upplevelse.
- Ät på restaurangen La Stalla, liten och mysig restaurang med fantastisk mat och goda viner. Ligger ovanför huvudgatan, under kabinliften.
- Ta ett glas vin och en charkuteritallrik på Valentina vinbar, i källaren av hotellet Stella Alpina.

Här kan du söka skidresor till Canazei.
Här hittar du alla resor till Alperna.

Alla hjärtans dag är nu på lördag den 14 februari. Då firar Fritidsresor kärleken genom att ge upp till 40% rabatt på utvalda försommarresor. Tänk att få överraska din älskling med en resa till sol och värme! Du kan boka resorna fram till söndag 15 februari, det är boka och betala direkt som gäller!

Fullständiga villkor finns på Fritidsresors hemsida här.

/Paulina

Månadens Resebild blev en härlig bild från havet! Januari är en av våra mörkaste månader och många söker sig till varmare breddgrader. Vår medlem Mcenroe har varit i Rio i Brasilien och fångade den här skicklige surfaren på bild.

Vi kände direkt, vilken härlig bild och vilken action! Bra fotat Mcenroe!

Se Månadens Resebild från Rio här.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg