Inlägg från: Augusti 2014

Turkiet är ett resmål där värmen stannar länge. Just nu finns det många sista minuten-resor till Turkiets olika resmål. I nuläget finns priser från 1 598 kr per person på 3-stjärnigt hotell!

Havet är varmt och det är inte lika trångt på stränderna som mitt i sommaren. Bättre sätt att kickstarta hösten på finns inte!

Se alla sista minuten till Turkiet här.

/Paulina

10 destinationer under 23 dagar i eget chartrat flygplan! Det ni! Det blir verklighet tack vare Scandjets Jorden Runt-resa som avgår från Göteborg 9 januari 2015.

Du som är sugen på en jorden runt-resa har här en unik chans att åka till några av världens mest fantastiska resmål på ett smidigt och enkelt sätt. Själva flygresan blir även den unik då du som resenär har din plats under hela resan, bjuds på mat och dryck samt underhållning.

Du väljer själv silver eller guld på din resa vilket bland annat avgör standarden på hotellen du bor på. Det rör sig alltid om 4- eller 5-stjärniga hotell med hög standard.

De 10 resmålen du besöker är;
- Varadero Beach på Kuba
- Iguazúfallen i Argentina
- Santiago de Chile
- Påskön utanför Chile
- Moorea i Franska Polynesien
- Auckland på Nya Zeeland
- Sydney i Australien
- Borneo
- Kambodja
- Abu Dhabi

Fem utflykter på de olika resmålen ingår också i resans pris, där har du bland annat möjlighet att se sagolika Angkor Wat, Blue Mountains i Australien eller en simtur med stingrockor i lagunerna runt Moorea.

Priset för detta fantastiska äventyr ligger på från 99 000 kronor. Här går du in för att få mer info och boka din plats på denna häftiga resa!

Scandjet har även "vanliga" resor i deras utbud. Charter från Göteborg till resmål i Kroatien och Sicilien i Italien. Här kan du se Scandjets alla charterresor med avgång från Göteborg.

/Paulina

På fredag, alltså imorgon, klocka 08:00 börjar Vings Happy Weekend med massor av billiga resor med avresa i november. Det är alltså fyndläge och först till kvarn som gäller.

Resorna finns bokningsbara mellan fredag 29 aug 08:00 till söndag 21 aug 00:00.

Du kan redan nu se vilka resor som priserna kommer att sänkas på här.

Var redo imorgon klockan 08 för att haffa din resa till ett superpris!

/Paulina

Jag är precis hemkommen från underbara Franska Rivieran. Efter fyra dagar i Cannes och tre dagar i Nice fick jag förlänga sommaren och också ta med mig det fina vädret hem.

I Cannes bodde vi på Hotel America som jag anser hade oerhört högklassig service, speciellt för att vara i Frankrike. Hotellet ligger på en mindre gata mellan den stora shoppinggatan och Croisetten, är nyrenoverat och har riktigt god frukost. Att varje dag få låna stora och fräscha badhanddukar var också en lyx!

I Nice checkade vi in på ett riktigt flashigt hotell, inspirerat av Japan, Hi Hotel Eco Beach & Spa. Det här hotellet är speciellt och passar kanske bäst dig som reser med din älskling. Duschen med glasväggar var placerad mitt i rummet, ja utan frostat glas eller något. Så det gäller att inte bo här med någon man inte vill duscha inför! Problemet här och för oss var att vi hade bokat ett trebäddsrum till mig, min syster och min mamma. Den tredje extrasängen var en tunn och hård madrass i plast. Det var nästintill omöjligt att sova på den. Hotellet själva förklarade det bara med att det var japanskt! Så vad du än gör, bo inte tre personer i ett rum på detta hotell! Hotellets beach club var helt underbar. För dig som hotellgäst kostar det 17 euro per dag att ligga på deras sköna solsängar och solstolar. Tips, köp inte dryck på beachen, en flaska vatten 70 kronor, en cola 56 kronor. På gatan ovanför hittar du både vatten och läsk för runt 15-20 kronor. Jag misstänker att extrasängen är tagen från en av solstolarna på beachen! :-)

Om jag åker tillbaka till Rivieran för 7e gången blir det Nice före Cannes. Det turkosa vatten och utbudet i citykärnan slår Cannes, som är härligt det med, men på något sätt känns än mer turistigt.

/Paulina

Det kanske inte är en överraskning att New York är svenskarnas favoritresmål i USA. Men visste du att nära hälften av alla svenska besökare i USA åker till New York!? Förra året besökte ungefär 185 000 svenskar staden och de stannar i genomsnitt i sju nätter. Vilka tror du att favoritaktiviteterna är? Shopping, museum och sightseeing står överst på listan.

Svenskarna är också duktiga på att ta sig mellan de olika stadsdelarna och rör sig inte bara i de vanligaste turiststråken. Jag tror att det är många som, precis som jag, åker med en relativt tom resväska för att få plats med alla shoppingfynd. En svensk gör i genomsnitt av med nära 17 000 kr under sin vistelse. Det är ju billigt och väldigt skoj att shoppa i New York. Så dom där 17 000 kronorna är inte svåra att göra av med kan jag lova!

All statistik kommer från NYC & Company.

/Paulina

Nu spelar det ingen roll om du åker inom eller utanför Sverige på Göteborg Landvetter Airport. I somras fick in- och utrikesresenärerna en gemensam terminal, vilket betyder att alla får samma möjlighet att ta del av utbudet av shopping och restauranger. Tidigare har inrikesresenärerna haft en separat terminal. Fördelen med ihopslagningen är också att fler gater kan användas om det skulle behövas. Åker du dessutom från en annan flygplats i Sverige och ska byta till utrikesterminalen så slipper du krånglet med att byta terminal och gå igenom ytterliggare en säkerhetskontroll. Sammanslagningen har funnits på Landvetters önskelistan länge för att kunna få en effektivare flygplats och nu har alltså Tullverket gett klartecken.

/Terese

När Fritidsresors resenärer betygsätter sommarens semester hamnar den grekiska övärlden på topp. För andra året i rad får Samos högst helhetsbetyg av charterresenärerna. Fritidsresor själva tror att Grekland är ett vinnande resmål mycket på grund av den genuina känslan i kombination av moderna hotell för både barnfamiljer och vuxna.

Fritidsresors topp fem sommaren 2014:
1. Samos
2. Kreta
3. Kos
4. Rhodos
5. Menorca

Är du också sugen på Samos?
- Se våra medlemmars bilder
- Alla charterresor till Samos
- Fynda sista minuten till Samos

/Terese

Ving utökar sitt reseutbud med Taghazout, en trevlig fiskeby särskilt populär bland surfare, några mil norr om Agadir. Du bor vid stranden några kilometer från själva centrum. På det lyxiga hotellet finns bra möjligheter för dig som villl förgylla semestern med antingen yoga eller surfing.

- Marocko är ett fascinerande land som har blivit väldigt trendigt på senare år. Det känns därför roligt att vi kan erbjuda våra kunder ytterligare ett resmål längs kusten. Taghazout är mysig liten ort som passar både äventyrliga surfare och soldyrkare, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Hit åker du med Vings reguljärflygspaket som har flexibla reslängder året runt.

/Terese

Nu är det min tur att åka utomlands och uppdatera vår Instagram med massor av härliga semesterbilder från den Franska Rivieran. Jag ska vara 4 nätter i Cannes och 3 i Nice. Ska försöka ge er en mix av restaurangtips, härliga strandbilder, shopping och natur.

Häng med på Reseguidens Instagram!

/Paulina

När vi svenskar har varit på semester så tar vi allra helst med oss hem den härliga känslan som semesterveckan i solen bidrog till. Detta enligt Vings undersökning Resepanelen där 6 300 personer svarat på frågor om semestervanor.

Detta tar vi med oss hem:
1. En härlig känsla
2. Minnen från utflykter
3. Solbränna
4. Lokala specialiteter
5. En bra historia att berätta

Vad tar du helst med dig hem?

/Terese

Tidigare inläggSenare inlägg