Inlägg taggade med: frankrike

Frankrike är ett land kända för alla goda ostar. Har du någon gång ätit en Chèvre chaud utomlands? Osten smälter i munnen och rätten funkar både som förrätt men också huvudrätt. Testa du också!

Ingredienser:
4 skivor toastbröd
smör, till stekning
1 st chevre, 4 st skivor, ca 1 cm tjocka
2 msk flytande honung
80 gram bladspenat
1 st röd lök
12 st cocktailtomater
1 squach
1 paprika
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Såhär gör du:
1. Sätt på ugnen på grill och full värme.
2. Gör runda formar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Skiva paprikan och squachen. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Ta mig till Frankrike »

Airbnb anordnar tävlingar med konceptet "A Night At" där de anordnar övernattningar på udda platser. Denna gången är det i en skidlift i den franska skidorten Courchevel. Du och 3 vänner har chansen att få sova över en natt 2700 meter över marken i en kabellift, omgjort till ett sovrum.

Inte nog med att du får övernatta ovanför detta fantastiska skidområde, du har också första tjing till nedfarten Combe de Sauilire på morgonen! Kvällen innan serveras du också en typisk frank alpmiddag på toppen av berget.

Tidigare boenden i "A Night At" har varit övernattning på Lafayette i Paris, på fotbollsspelaren Andres Iniestas vingård, i ett KLM-flygplan och i ett IKEA-varuhus.

Tävlar gör du inne på airbnb.se!

Var hade du velat övernatta?

Jag är precis hemkommen från underbara Franska Rivieran. Efter fyra dagar i Cannes och tre dagar i Nice fick jag förlänga sommaren och också ta med mig det fina vädret hem.

I Cannes bodde vi på Hotel America som jag anser hade oerhört högklassig service, speciellt för att vara i Frankrike. Hotellet ligger på en mindre gata mellan den stora shoppinggatan och Croisetten, är nyrenoverat och har riktigt god frukost. Att varje dag få låna stora och fräscha badhanddukar var också en lyx!

I Nice checkade vi in på ett riktigt flashigt hotell, inspirerat av Japan, Hi Hotel Eco Beach & Spa. Det här hotellet är speciellt och passar kanske bäst dig som reser med din älskling. Duschen med glasväggar var placerad mitt i rummet, ja utan frostat glas eller något. Så det gäller att inte bo här med någon man inte vill duscha inför! Problemet här och för oss var att vi hade bokat ett trebäddsrum till mig, min syster och min mamma. Den tredje extrasängen var en tunn och hård madrass i plast. Det var nästintill omöjligt att sova på den. Hotellet själva förklarade det bara med att det var japanskt! Så vad du än gör, bo inte tre personer i ett rum på detta hotell! Hotellets beach club var helt underbar. För dig som hotellgäst kostar det 17 euro per dag att ligga på deras sköna solsängar och solstolar. Tips, köp inte dryck på beachen, en flaska vatten 70 kronor, en cola 56 kronor. På gatan ovanför hittar du både vatten och läsk för runt 15-20 kronor. Jag misstänker att extrasängen är tagen från en av solstolarna på beachen! :-)

Om jag åker tillbaka till Rivieran för 7e gången blir det Nice före Cannes. Det turkosa vatten och utbudet i citykärnan slår Cannes, som är härligt det med, men på något sätt känns än mer turistigt.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg