Inlägg från: Maj 2015

Vårvädret vill sig inte riktigt. Vad passar då bättre än en skön stund i en biosalong? Vi tävlar här tillsammans med Noble Entertainment ut biobiljetter till filmen "She´s funny that way" som har biopremiär 20 juni. I filmen ser du skådisar som Jennifer Aniston och Owen Wilson. Läs mer om filmen här.

5 personer får 2 biobiljetter var. Kommentera här:

Vilken film hade du velat vara med i?

Tävlingen pågår till tisdag 9 juni.

Lycka till!

/Paulina

I samband med Årets Sommarstad kunde du tävla om hotellvistelser i Stockholm och Göteborg. Du skulle lämna ditt bästa tips på boende i staden du röstade på. Dessa tips ska vi också presentera och se vilka boenden som är mest populära i de olika städerna, men nu ska vi presentera de två vinnarna.
Priserna är ett Gröna Lund-paket på Nordic C Hotel i Stockholm och ett Lisebergspaket på Gothia Towers i Göteborg.

Grattis till Pernilla Petré som vunnit ett Gröna Lund-paket på Nordic C Hotel i Stockholm.
Grattis till Björn Broo som vunnit ett Lisebergs-paket på Gothia Towers i Göteborg.

Pernillas tips på boende i hennes stad Motala är: Ett privat boende gör att man dessutom kommer invånarna närmare o kan få en "privat" guidning av guldkornen i sjöstaden Motala.

Björns tips på boende i den stad han röstade på, Kalmar: Stensö camping, ligger fint i utkanten av Kalmar med cykelavstånd in till centrum med allt dess utbud av butiker och restauranger.

De 50 första som röstade får också en varsin Trisslott. Dessa kommer per mail till er inom en vecka.

/Paulina

Som du säkert redan läst var det Kalmar som tog hem guldet och blev Årets Sommarstad 2015. Anledningen till att Kalmar vann ganska klart är förmodligen utbudet av saker att göra. Här finns mysiga kullerstensgator, torg med uteserveringar, ett pulserande nattliv och bra shopping. I tillägg till det finns Kalmar Slott här som är väl värt ett besök. I sommar kan barnen välja att gå prinsessvandring eller skattjakt på slottet.

Blir du badsugen efter all shopping och historia finns det massor av badplatser i och strax utanför stan att välja mellan. Många kalmariter tar med sig badlakanet och grillen ner till Kattrumpan som är en liten badplats mitt i stan. Föredrar du hopptorn och beachvolley passar mysiga Långviken bättre. Ungefär en halvtimme söder om stan ligger Kalmars finaste sandstrand, Vita Sand. Här kan du njuta av glass och flera olika vattenaktiviteter. Närheten till Öland gör att utbudet av badplatser aldrig tar slut, här finns allt från klippor till breda sandstränder.

I sommar är det lätt att hålla sig sysselsatt i Kalmar. Här ger vi dig tips på några aktiviteter du inte får gå miste om:
- 29-31 maj Kalmar Båtmässa
- 13-17 juli Sandskulpturfestivalen
- 6-8 augusti Kalmar Stadsfest med bl. a Måns Zelmerlöw
- 15 augusti Ironman Kalmar Sweden

När törsten och hungern faller på finns det gott om bra restauranger, pubar och kaféer att välja mellan. Några favoriter är Byttan, En trappa upp, Ernesto, Gröna stugan, Krögers, Kalmar Kött & Bar, Källaren Kronan, Söderport och Mañana Mañana. För en god öl eller ett glas vin finns bra ställen som till exempel Lilla Puben, Krögers, Harrys, Pipes of Scotland och Satan i Gatan.

Andra saker att göra i Kalmar är såklart att shoppa. Här finns flera köpcenter, som till exempel Baronen, Hansa City, Kvasten, Gallerian och Giraffen. Det finns även flera second hand och vintagebutiker. Är du sportintresserad spelar stadens stolthet Kalmar FF på Guldfågeln Arena.

Vad tycker du är bäst med Kalmar?

Här kan du läsa mer om Kalmar, hitta hotell, resor och artiklar som rör Årets Sommarstad 2015.
Läs mer om Årets Sommarstad 2015 och omröstningen.

Vings egen undersökning Resepanelen lät 4 482 personer svara på frågan vad som är viktigast för en lyckad solsemester.
94 procent av de tillfrågade svarade att det var viktigt att kunna koppla av från vardagens sysslor och stress.Trevligt sällskap, god mat och rum med balkong eller terrass hamnade också högt på listan. Med på topp 10 finns även önskan om att slippa krav och måsten, vilket speglar vår allt mer stressade och pressade vardag.

Här kan du se hela listan:

Topp 10: Vad är viktigast för att göra en sol- och badsemester lyckad?
1. Kunna koppla av från vardagens sysslor och stress 94 procent
2. Trevligt sällskap 89 procent
3. Njuta av goda frukostar, luncher och middagar 88 procent
4. Rum med balkong/terrass 88 procent
5. Sol och värme varje dag 84 procent
6. Bada i havet och/eller i pool 84 procent
7. Bra utbud av restauranger, barer och kaféer på resmålet 82 procent
8. Tillgång till en fin strand 81 procent
9. Inga krav och måsten 76 procent
10. Att jag får uppleva resmålet (sevärdheter, lokala städer m.m.) 74 procent

Så koppla ner och koppla av och njut av varandra och solen!!!

/Lina

...och glada barn betyder glada föräldrar...och morföräldrar.

Hemkommen efter två dagar och en natt på Kolmården och allt vad det innebär. Helt slut men lycklig.
Jag, mina föräldrar och mina två barn (1,5 år och 4 år) bokade Kolmårdenpaketet som inkluderar bl. a inträde i parken under två dagar, en övernattning inkl frukost och tillgång till African Spa & Relax.

Sorry alla djur, men det var Bamse och hans vänner som lockade mina barn allra mest. Bamses Värld var väldigt mysigt uppbyggt, erbjöd karuseller, godisaffär, farmors pannkakor mm mm. Dessutom var teatern väldigt uppskattad och lagom lång. Yngsta sonens höjdpunkt var att få krama Bamse, Lilleskutt och Skalman. Vi spenderade en halv dag i Bamses Värld och äldsta sonen utbrast "bättre än Liseberg" vilket måste ses som ett ganska bra betyg ;) I närheten av Bamses Värld låg en jättestor lekplats med saker för barn i alla åldrar. Det var inte lätt att locka med sig barnen härifrån.

Söndagen spenderades bland alla djur där vi såg björnar simma, noshörningar bajsa och barnen fick klappa en pytonorm (som min yngsta son kallade mask). Mest uppskattade var tigrarna, björnarna och delfinerna. Delfinshowen var verkligen en fantastisk upplevelse. Linbanan var kul med utsikt på alla djuren från ovan. En önskan hade varit att kabinerna hade glasgolv för att de minsta barnen skulle kunna se ordentligt, men man kan inte få allt ;)

Vildmarkshotellet var barnens paradis. Här fanns en bio som visade Bamsefilmer. Fantastiskt nog låg den nära restaurangen så att barnen själva kunde gå dit när de ätit upp och resten av sällskapet kunde i lugn och ro äta klart. Vi valde att skippa buffén och istället äta mat från a la carte-menyn, vilket visade sig vara ett mycket bra val. Maten, och även vinet, smakade toppen och min mamma som är allergisk mot i stort sett allt fick prata direkt med kocken som lätt som en plätt anpassade hennes mat efter vad hon kunde äta. Stort plus!!!
Förutom bio så fanns det två lekrum med massor av leksaker, klättervägg och tv-spel. Barndiscot var också väldigt populärt och i baren kunde sonen få en fin drink som såg festlig ut. Innan maten hann vi med ett mysigt besök i African Spa & Relax. Här kunde man simma, värma sig i jacuzzin med ett glas rosé mm. Våningen under erbjöd bad i strömmar med chansen att simma ut. Här fanns även ett vattenfall och en bastu. Vårt rum var även det bra och ganska rymligt. Sköna sängar och sängkläder. Det enda man kunde önska var kanske ett besök av Bamse och hans vänner till hotellet. Då hade barnen gått bananas på riktigt.

Efter att ha haft lite dålig koll på kartan så missade vi hajarna och flera andra djur i Tropicarium som ligger utanför parken, i anslutning till huvudentrén (vi gick bara in genom hotellets entré). Äldsta sonen hade gärna velat se hajarna, men då vi redan var på väg hem och att det inte ingick i entrébiljetten (och dessutom tog 45-60 min att gå igenom) så fick vi strunta i det. Planera gärna in tid för detta ifall ni tror att era barn gillar det.

Tänk på att det är ganska mycket backar inne i parken och när man går från hotellentrén upp till delfinerna så är det backträning som för den som har problem med ben osv kan tycka är lite svår. Kontakta Kolmården ifall du behöver hjälp. Dessutom skulle det vara väldigt bra med ett tak vid Bamseteatern för att skydda publiken mot regn/sol. Vore väldigt tråkigt för barnen som rest så långt om teatern är inställd pga regn.

Kolmården, inkl Bamses Värld och Vildmarkshotellet, får höga betyg av både vuxna och barn, och vi kommer definitivt att åka dit igen. Ett riktigt smart drag att ta dit Bamse och hans vänner. Det blev verkligen ett minne för livet.

/Lina med familj

Årets Sommarstad 2015 är i full gång. Just nu har en stad dragit ifrån en aning. Spänningen är olidlig. Omröstningen pågår till den 22 maj så än har du tid att påverka och hjälpa din stad framåt.

Rösta på din sommarstad här.

Passa också på att tävla om hotellnätter med både Gröna Lunds-paket och Lisebergs-paket!

/Paulina

Lisa som driver bloggen "Livet från den ljusa sidan" älskar att resa. Och gör det oftast med barn. Hittills har 40 länder avverkats och det är allt från långa till korta resor, budget till lyx och med eller utan barn. Här kommer hennes 10 bästa tips för dig som reser med barn. Trots att ni inte väljer ett barnvänligt all inclusive-hotell.

Jag läste en lista på en amerikansk blogg om hur man kan tänka kring att resa med barn. Tips som att alltid bo med pool för barnens underhållning och att kanske resa business class i flyget för komforten kom upp. Jag kände att jag inte alls köpte in på den listan, så jag komponerade min egen.

1. Välj resmål med dina intressen i fokus men barnens bästa i åtanke
Charter i all ära, men vill man upptäcka mer ligger världen öppen även för barnfamiljen.
Barnens ålder är dock i många fall avgörande för vad som kan passa. Till exempel väntar man med fördel med en lång roadtrip längs vägarna tills barnen är så pass gamla att de klarar längre avstånd, och att åka till Afrika på safari och sitta i en bil där man förväntas vara tyst och där möjligheterna att stanna för toabesök är obefintliga är något annat som kan undvikas i vissa åldrar. Däremot ska man inte underskatta barnen. De kan roas av ställen man sällan i förväg tippar som favoriter, och föräldrars intresse kan kombineras med barnens nästan överallt. Våra barn har tidigt förstått att en resa kan innehålla delar som mest tilltalar de vuxna, för att varvas med de aktiviteter som barnen föredrar. Av det lär man sig också viktiga egenskaper som att visa hänsyn och att kompromissa. Ett annat sätt att få monument och naturfenomen att tilltala är att hitta på sagor om ställen man ska till. Våra barn satt nöjda på sina åsnor och drömde sig in i den sagovärld som enligt min berättelse någon timme tidigare utspelade sig i Petras mäktiga klippstad.
Säkerheten är en annan sak som alltid är avgörande för möjligheten att kunna njuta på resmålet. Själv undviker jag gärna malariaområden som kräver profylax om de är för små, vill ha koll på att sjukvården fungerar och att vi kan ta oss runt på stället hyfsat säkert.

2. Förstå vad du kommer kunna få ut av resan – och inte
När du åker med barn så kommer du att behöva göra avkall på vissa saker i vissa länder, och du kommer att lägga tid på saker du inte hade gjort om du åkt i ett vuxet resesällskap. Det är så det är att resa för din egen skull, till de resmål du vill, men på barnens villkor. Åker du till Nya Zealand kan det bli svårt att göra alla äventyrsaktiviteter du kanske drömt om, men prioriterar du så kommer du kunna göra några av dem. Du kanske inte gör dem ihop med ditt ressällskap, utan åker iväg själv till rafting och bungy jump (se det som ett sätt att träffa nya människor!), men vill du så kan du göra dem. Förmodligen hade du inte heller föreställt dig att besöka otaliga djurparker eller bondgårdar på det som varit ditt drömresmål sedan många år, men det är ju just det som det handlar om, det där med att kompromissa och anpassa som en familjeresa handlar mycket om.

3. Förbered dig för långflygningar och transporter
Om ni ska flyga långt så läggs långflygningarna med fördel nattetid. Små barn trivs ofta i "baby bassinett" som kan beställas genom de flesta flygbolag. Olika flygbolag har olika typer av korgar åt bebisen, från resesängsliknande till varianter som mer liknar babyskydd, och vissa klarar barn upp emot ett år. Planera ditt handbagage väl och ha med både ombyte, våtservetter, någon leksak eller surfplatta och snacks.
Väl på plats undviker jag gärna de transportsätt som känns allra mest utsatta, och har till exempel åkt genom hela Thailand med tåg av just den sakens skull. Obekvämt men att föredra framför vägarna... Ta med egen bilstol om ni har möjlighet - det saknas allra oftast. Väntas turer på vatten är en flytväst mycket värt i packningen.

I fredags bodde jag på Renaissance Malmö Hotel och kan varmt rekommendera detta hotell. Med 100 m till mysiga Lilla Torg, fantastiskt sköna sängar och en frukostbuffé som hade mina favoriter finns det inte mycket att klaga på. Hotellet passar utmärkt för en weekend, en natt eller kanske för en längre visit.
Jag fick också tips på vår Instagram om deras drinkar, något jag måste testa nästa gång. Likaså att detta är ett topphotell, och det är jag beredd att hålla med om.

Har du bott på detta hotell eller något annat riktigt bra?

/Paulina

Ving presenterar två nya resmål i populära Grekland i sommar. Thessaloniki och Halkidiki heter dom. Nya namn för dig? Då ska jag ge en snabbintroduktion till dessa två sköna resmål som ligger på fastlandet.
Thessaloniki - Greklands andra största stad, beläget i en vik på fastlandet. Universitetstad med allt vad det innebär som barer, nöjen och citypuls. Samtidigt kan du hänga på stranden eller äta gott på en taverna, shoppa i sköna butiker eller strosa bland muslimska byggnader och modern arkitektur.
Halkidiki - 3 halvöar där du får genuint grekiskt vardagsliv, fina stränder och härlig natur. Den mest populära halvön Kassandra har kritvita stränder, många aktiviteter och grekiska specialiteter. Den mer lugna Sithonia, passar dig som vill ha en lugn och avslappnad semester på fina stränder.

/Paulina

Barnpooler, vattenrutschkanor, sandslott och sockervadd. Är du en barnfamilj och vill ha en härlig semester där barnen lever drömlivet och ni vuxna kan njuta fullt ut? Passa på att boka ett familjehotell hos Apollo. Just nu har de bra priser på deras mest populära familjehotell under juli och augusti. Passa på att boka sommarens semester nu.

Kika in på Apollos familjehotell här.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg