Inlägg från: Juni 2016

Idag släpper vi en efterlängtad nyhet, lagom till sommarledigheten. Du kan nu söka på flera avreseorter när du letar charter-, paket- och sista minuten-resor. Det här passar dig som kan tänka dig att resa från flera avreseorter. Om du till exempel bor i Malmö kan säkert Köpenhamn också vara en möjlig flygplats. Nu kan du alltså söka på båda avreseorterna i ett och samma snabba sök. Allt för att du snabbt ska kunna hitta den bästa resan som passar just dig.

Välj din avreseort, därefter lägger du enkelt till fler orter och sökresultatet visas lika snabbt oavsett valt antal. I sökresultatet ser du sedan tydligt vilken avreseort priset gäller ifrån.

Sök charter- och paketresor här
Hitta sista minuten-resor här

Trevlig sommar!

/Paulina

Nu är det snabba ryck. Apollo kör en 48 timmars kampanj med härliga priser på avresor i augusti.
3-stjärniga hotell fr 1998 kr
4-stjärniga hotell fr 2498 kr
All inclusive-hotell fr 3498 kr

Men som sagt, be quick, priserna gäller bara tills i morgon 22 juni klockan 14:00. Och det gäller så långt lagret räcker.

Klicka in och hitta din resa omedelbart!

I vår omröstning för att utse Årets Sommarstad 2016 deltog över 37 000 härliga människor. Många av dessa valde även att dela med sig av sitt/sina smultronställen. Vi fick in massor av bra tips som vi kommer att dela med oss av längre fram. De två som stack ut mest och som vi alla fastnade för var:

Frank Andersson, Kalmar
"Smultron plockas en kort tid av året så även detta. Var på plats vid hamnbassängen när Ironmantävlingen startar och 3000 tävlande väntar på start och lyssnar till Kentas "Idag är jag stark" . Magiskt"

Anna-Lena Foss Lööf, Arvika
"Min stad är en idyllisk småstad med kultur och mysiga affärer och trevligt uteliv. Det kvittar åt vilket håll man åker så har man en vacker badplats vid någon sjö bara tio minuter från centrum. Kom!"

Frank med sällskap kommer att bli bortskämda på underbara Falkenberg Strandbad där de kan njuta av en övernattning i dubbelrum med middag och Ivory spa ritual.

Anna-Lena får tillsammans med valfritt sällskap njuta av en övernattning på valfritt Choice-hotell i Skandinavien.

Grattis till er båda! Ta gärna fina bilder och dela med er till oss.

//Lina, Redaktör

Grattis säger vi till Kalmar som för andra året i rad tog hem segern i Årets Sommarstad 2016. De tog ett grepp redan första dagen och släppte det aldrig. På andra och tredje plats hittar vi samma städer som i fjol, Halmstad och Västervik.

Kalmar är en mycket värdig vinnare, en härlig sommarstad som lyckats att engagera alla som älskar staden. Den största överraskningen är att ingen av våra tre storstäder Stockholm, Göteborg eller Malmö hamnar på topp 10. Det är småstäderna som gäller i år med andra ord.

Här är Årets Sommarstad 2016 topp 10 (fjolårets placering inom parentes):

1 (1) Kalmar
2 (2) Halmstad
3 (3) Västervik
4 (7) Karlskrona
5 (6) Varberg
6 (4) Härnösand
7 (11) Hjo
8 (13) Falkenberg
9 (14) Mariestad
10 (17) Helsingborg

... ännu hemlig. Resultatet är räknat. Det blev ett rekordstort antal röster. Och en stad är vinnare. I morgon klockan 9:30 presenteras vinnaren på TV4 Nyhetsmorgon.

Spännande!

Jag har hört rykten om att Haymarket by Scandic ska vara riktigt fräckt. Några resebloggare har varit där och upplevt detta nya hotell på Hötorget. Det är Scandics första signaturhotell och senare i höst kommer även Grand Central att göras om till ett sådant. Såhär säger några resebloggare om Stockholms nya hotell:

Come fly with me - "Det är något utöver det vanliga. Hotellet har en person som hjälper gäster att få bord på just den restaurangen de vill besöka (hur lång väntetid det än må vara), du får stå på gästlistan till den speciella nattklubben och bara måste du ha ett par Ray Ban solglasögon i en viss färg? Inga problem - Haymarket fixar det och rabatt på priset!
Hörde jag ordet service?"


Livet från den ljusa sidan -
"Varför har ingen kommit på detta tidigare? Stockholms bästa läge, i det gamla PUB-huset är det nu hotell, restauranger och ett kafé. Jag vill hävda att det är Stockholms snyggaste hotell just nu."

Freedomtravel - "Vi blev riktigt sålda på den coola 20-talsstämningen. Personalen har väst eller hängslen, baren spelar mjuk jazz och Greta Garbo (som jobbade i en hattbar just här när hon blev upptäckt) har inspirerat till hotellets filmtema."

Ja, man blir ju sugen på att testa det här coola hotellet. Grattis Stockholm!

/Paulina

Vi älskar resebilder av alla de slag. Den här månadens resebild fastnade vi lite extra för. Vår medlem Lizanne har fångat det magiska ljuset som kan upplevas i Sedona, Arizona.
Se Månadens Resebild i juni här.

Har du massor av resebilder som ligger och väntar på att få beskådas av andra? Ladda upp dem på Reseguiden så kan vi alla ta del av dem!

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg