Inlägg från: Juni 2015

Saknar du sol och värme men fortfarande tror och hoppas på den svenska sommaren? Då är det läge att säkra upp vintern istället. Att få en eller ett par veckor med sol mitt i den mörka och kalla vintern är lyx. Just nu har Ving 500 kr rabatt på resor till Madeira och 1000 kr i rabatt på resor till Jamaica och Mauritius. Boka senast den 2 juli och res någongång mellan 1/11 - 31/3.

Boka inne hos Ving här.

Solbränd till julfirandet?

/Paulina

Först vill jag poängtera att det inte är något fara att resa till Grekland i nuläget.
Apollo skriver: "Det finns ingen anledning att känna oro för att resa till Grekland. På våra resmål fungerar allt som vanligt. Det bästa sättet att hjälpa Grekland är att resa dit och spendera pengar där. Bankerna håller stängt tom den 6 juli, så ett gott råd är ta med extra euro på resan. "
Ving har också uttalat sig: "Angående situationen i Grekland 29 juni 09:36: Vi är förberedda för alla typer av händelser och har direktkontakt med både vår personal på plats och myndigheter. Dagens rapport säger att allting fungerar som vanligt och att våra gäster njuter av sin semester. Kommer det att ändras kontaktas våra gäster direkt. Enligt uppgifter i media är det problem att få ut pengar i bankomaterna, främst i Athen. Detta gäller inte våra resmål ute på öarna. De fåtal bankomater som varit stängda under söndagen kommer att fyllas på idag måndag."

Det du kan tänka på när du ska resa till Grekland är att ta med extra kontanter. Där du kan betala med kort, ex på restauranger, gör det och spara kontanterna. Se också till att du har en bra reseförsäkring innan du åker. Ett annat tips är att köpa en paket/charterresa. Detta medför att du har flera rättigheter och möjligheter om det skulle uppstå en ekonomisk kris i landet och din flygresa skulle ställas in.

Inne på Sveriges ambassad i Aten kan du läsa mer om läget i Grekland. Håll dig uppdaterad om du ska resa till Grekland i sommar.

/Paulina

New York City är ett perfekt resmål för alla golfspelare i sommar. Staden har flera bra golfbanor i de fem stadsdelarna som passar både nybörjare och proffs, och spelare i alla åldrar.

NYC & Company, New York Citys officiella marknads-, turism- och partnerorganisation, slår inför sommaren ett extra slag för att spela golf i någon av stadens fem stadsdelar. Den senaste golfbanan heter Trump Golf Links Ferry Point och har bidragit till stadens goda renommé som golfdestination.

– Golfare som besöker New York City brukar bli positivt överraskade över att staden erbjuder flera professionella golfbanor och driving ranges i alla fem stadsdelar. Det nyöppnade Trump Golf Links på Ferry Point i Bronx är en golfbana i världsklass som visar att staden håller på att bli nästa stora golfdestination, säger Fred Dixon, VD för NYC & Company.

I New York City finns flera privata och offentliga golfbanor samt driving ranges, och varje stadsdel erbjuder olika golfprogram och specialpriser. New York City Department of Parks & Recreation ger också New York City-bor lägre priser om de kan visa upp bevis för att de bor i staden.

Här är några av golfbanorna som finns i New York City:

Bronx
Det nyöppnade Trump Golf Links på Ferry Point har placerat Bronx på kartan som nästa spännande destination för golfare. Banan är öppen för allmänheten och är längst av banorna i New Yorks stadsdelar med sina 6,7 kilometer. 18-hålsbanan är designad av Jack Nicklaus, och är en toppmodern bana som erbjuder utsikt över East River, Whitestone Bridge och Throgs Neck Bridge. Pelham Bay & Split Rock Golf Course är den enda 36-hålsbanan i New York City. Banan är designad av John Van Kleek. 9-hålsbanan Mosholu Golf Course i Norwood är en liten men mäktig bana. Banan är familjevänlig och passar både nybörjare och proffs. Van Cortlandt Park Golf Course, som spelats av basebollspelarna Babe Ruth och Willie Mays, är den äldsta golfbanan i landet och har nyligen renoverats och bland annat fått sju nya greener. Turtle Cove Golf Center i Pelham Bay Park är en privat golfbana som erbjuder träningsstationer där besökare kan träna sin swing.

Brooklyn
Medan det kan vara livat på Coney Island i sommar, är Brooklyns golfscen ett lugnare sätt att njuta av staden.Dyker Beach Golf Course har utsikt över Verrazano Narrows Bridge och New York Harbor i fjärran. 18-hålsbanan är en komplett mästerskapsbana med fina fairways och ett nytt klubbhus i hjärtat av Dyker Heights. Marine Park Golf Course, som också är en 18-håls mästerskapsbana, erbjuder panoramautsikt över Jamaica Bay. En ny golfstudio är planerad till senare i sommar.
Brooklyn Golf Center erbjuder en driving range på Flatbush Avenue som är perfekt för träning.

Manhattan
Manhattan erbjuder två professionella golfbanor som får besökare att glömma bort att de är i New York City. Ta Randall’s Island buss från 125th Street till Randall’s Island Golf & Entertainment som erbjuder något för golfare i hela familjen. Här kan golfare öva på sin sving, ta lektioner av tränare från NBCs Golf Channel Academy och njuta av god mat och öl från 27 mikrobryggerier på Community House Beer Garden and Grill. Golf Club på Chelsea Piers, på West Side, har utsikt över New Yorks hamn. Det här är Manhattans enda driving range som ligger utomhus, är i flera våningar och som har en fairway på över 180 meter. Golf Club är öppet året runt. Här finns flera eventlokaler och en Golf Academy på 185 kvadratmeter som gör Chelsea Piers ett måste att besöka för golfare.

Queens
Queens erbjuder golfbanor och driving ranges för både nybörjare och proffs. Clearview Park Golf Course har nyligen renoverats och har nu en 740 kvadratmeter putting green samt nybyggda tees som är anpassade för golfare på alla nivåer.
Golfare kan också kolla in den utmanande 4,2 kilometer långa golfbanan Kissena Park Golf Course, samt driving rangers på Alley Pond Park och Flushing Meadows Corona Park.

Staten Island
Stadens grönaste stadsdel är en ljuv tillflyktsort för de som vill komma bort från jäktet i de andra stadsdelarna.
På La Tourette Golf Course i New Springville hålls den årliga New York City Amateur Championship i maj varje år. Den 6,1 km långa golfbanan har även en fullskalig driving range och en gammal herrgård, där klubbhuset är placerat, med utsikt över Richmond Tour. Silver Lake Golf Course erbjuder golf för hela familjen på sin 18-hålsbana.

Yngre golfspelare
Unga golfare som vill bli nästa PGA Pro kan delta i olika kostnadsfria golfkurser som pågår hela sommaren. Barn i åldern 7-17 år kan lära sig göra perfekta hole-in-ones på CityParks Foundation på nya Junior Golf-anläggningen på Brooklyn Dyker Beach golfbana. För medelaktiva spelare, finns Junior Golf Center Annex i Flushing Meadows, Queens. Här erbjuds kostnadsfria lektioner. Den 185 kvadratmeter stora Golf Academy på Chelsea Piers erbjuder speciella kurser för barn mellan 4-16 år. Här finns också en putting green inomhus, två simulatorer där besökare kan träna sin swing och PGA- och LGPA-certifierade instruktörer. Besök cityparksfoundation.org och chelseapiers.com för information om hur du registrerar dig och får tillgång till andra program för barn.

Jag läste det här från SMHI i morse:

"Sommarvärmen dröjer. Även i juli väntas det bli kallt, blåsigt och regnigt. - Det mesta tyder på att det väder vi har nu fortsätter, säger Sofia Söderberg, metrolog på SMHI. Ser vi 10 dygn framåt är det ett liknande läge med regn och skurar. Tittar vi längre in i juli ser det inte ut att bli soligt och varmt någon längre period, säger Sofia Söderberg."

Någon mer än jag som får lite panik och frenetiskt börjar söka efter resor?!?
Jag lovar att det är många fler. Och vill du säkra 2015-års sommar är det bäst att boka en resa söderut nu.

- Boka så snabbt du kan. Det börjar regna kl 14 enligt prognosen. Det är 13 grader ute och trycket är hårt, säger Sara på Apollo.

Just nu lutar det åt en vecka på Kreta för mig. Vart ska du åka?

Sista minuten-resor
Sommarens alla charter- och paketresor

Trevlig resa!

/Paulina

När du är medlem hos oss på Reseguiden får du en egen sida, som en egen profil. Där fyller du i alla länder du har varit i, jag har varit i 24 länder, vilket jag tycker är rätt många. En som varit i desto fler är vår medlem Aniika, som nu är uppe i 49 länder! Hon har skrivit ett intressant blogginlägg om just detta på sin egen blogg, Resfredag. Undra vilket som blir hennes 50:e land? Jag är en sådan som gärna återvänder till platser jag gillar, samtidigt som det är skoj att upptäcka nya. Jag har bland annat varit i New York 5 gånger de senaste 5 åren. Då blir det svårare att öka på siffran med antal länder man varit i.

Hur många länder har du varit i? Bli medlem hos oss så kan du också enkelt se alla länder du har varit i.

/Paulina

Visby är förknippat med sommar. Med Tofta strand, fester, evenemang, aktiviteter och den gulliga stadskärnan lockar den många varje sommar. Är det partaj du är ute efter så, även om du inte är Stockolmare, finns Stockholmsveckan. Kallbadhuset eller Kallis har i år bokat den 8:e bäst betalade DJ:n i världen, Kaskade, så räkna med röj!

Boenden i Visby finns det många av. Nu har vi tagit fram de tre mest populära, framröstade av de som röstade i Årets Sommarstad 2015. De bästa boendetipsen i Visby är:

1. Clarion Hotel Wisby Unik historia innanför ringmuren med spa, restaurang och enligt dom själva, Gotlands mest passionerade personal.

2. Hotell S:t Clemens Fem gamla byggnader, 32 trevliga rum, två mysiga trädgårdar och en medeltida kyrkoruin. Grönt och skönt på alla sätt.

3. Scandic Visby Mittemot färjeterminalen mitt i hamnen, inrett i gotländsk stil. Utomhus finns både pool och jacuzzi under bar himmel.

/Paulina

Miami Beach erbjuder nu som första delstat i USA gratis solkräm på stranden. Det är speciella solskyddsautomater som är utplacerade på allmänna platser, vid pooler, parker och på stränder. Det är The City of Miami Beach som står bakom initiativet. Förra årets lanserade dom även en egen solskyddsprodukt, MB Miami Beach Suncare. För varje flaska som säljs går intäkterna till att fylla på de offentliga pumparna. En himla bra grej tycker vi.

Ta hand om din hud i sommar!

/Paulina

Den årliga Skytrax World Airline Awards har precis gått av stapeln. Listan baseras på att 18 miljoner människor från över 160 länder bedömer 200 flygbolag.
Världens bästa flygbolag är Qatar Airways. Vi hittar Norwegian på 33:e plats och SAS på en 57:e. Topp 5 ser ut som följer:

1. Qatar Airways
2. Singapore Airlines
3. Cathay Pacific Airways
4. Turkish Airlines
5. Emirates

Här kan du se hela topp 100-listan.

Vilket flygbolag är det bästa du har åkt med?

/Paulina

Oskarshamn i Småland, 75 km norr om Årets Sommarstad Kalmar. Här finns solvarma klippor, sandstrand och insjö med grässtrand. Passar dom flesta med andra ord. Och visste du att Oskarshamns skärgård har 5 429 öar vars stränder mäter 117 mil. Nu vet vi också vart man ska bo när man åker till Oskarshamn.

De tre boendetipsen med flest röster från dom som röstade i Årets Sommarstad är:

1. Best Western Hotel Corallen Vid havet, strax utanför citykärnan, med balkong eller uteplats och där du kan bada i deras utomhuspool.

2. Hotell Ett Bo i den gamla simhallen, ett unikt hotell med 4-stjärnor och där en del av hopptornet står kvar. Inomhus.

3. First Camp Gunnarsö Den aktives paradis, för barn såväl som vuxna med bad, kanoter, roddbåtar, trampbåtar, sup-brädor, äventyrsgolf, trampcyklar, cyklar, beach volleyboll och vandringsled.

/Paulina

Från en 4:e plats till en 8:e. Stockholm fortsätter att halka ner på listan över Årets Sommarstad. Från att ha vunnit titeln år 2013 har det sedan gått utför. Kanske beror det på att Stockholm känns som en året runt-stad där det alltid finns mycket att se och göra. Eller så är det så många lockas mer av de mindre städerna nu, kanske dom med sandstrand.

De bästa boendetipsen i Stockholm var många och ganska spridda. Men vi har en topp 3 på de boenden som fått flest röster. Stockholms bästa boendetips är:

1. Clarion Hotel Sign Häftig byggnad mitt i city med spa på taket och makalöst god frukostbuffé.

2. Grand Hotel 5-stjärnig pärla med lyxig service och utsikt över vattnet.

3. Af Chapman STF vandrarhem på ett fartyg och på land, såklart beläget på Skepp-sholmen.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg