Inlägg från: Oktober 2014

Nu är det inte lång tid kvar tills årets julmarknader slår upp portarna. Brittiska tidningen The Telegraph har utsett Europas bästa julmarknader och en av dem finns i Sverige. Det är Stortorgets julmarknad i Gamla Stan i Stockholm som de anser är en av Europas bästa.

De skriver att man får uppleva "svenskt hantverk i form av glas, smycken och keramik går att köpa till överkomliga priser". De berättar också om våra pepparkakor, saffransbullar, glögg och korv gjord på renkött.

Europas bästa julmarknader enligt The Telegraph finns i:
Innsbruck, Österrike
Angers, Frankrike
Strasbourg, Frankrike
Hamburg, Tyskland
Stuttgart, Tyskland
Worms, Tyskland
Bologna, Italien
Stockholm, Sverige
St Gallen, Schweiz
Vilnius, Litauen

Vi har skrivit en artikel där vi listar några av de mysigaste julmarknaderna i Europa enligt oss.

Har du någon favorit-julmarknad du återvänder till?

/Paulina

Just nu har Ving härliga rabatter till vår- och sommarfavoriten Mallorca. Boka senast idag, 30 oktober, så får du upp till 1500 kronor rabatt på utvalda charterresor till Mallorca. Hos Ving kan du välja mellan 20 olika resmål, som till exempel pulserande Magaluf, konstnärsbyn Deía och trendiga Palma. Dessutom går charterflyget från 17 svenska städer. Skynda och fynda om du är sugen på att spendera en härlig vecka på Mallis under 2015!

- Boka med Vings rabatt här

/Terese

Coconuts & Skylines drivs av systrarna Hanna och Sofia som just nu befinner sig på varsin resa. Hanna är i Grekland och Sofia i San Diego med sin longboard. Sofia ska resa runt på sin longboard i USA och Centralamerika i ett år. Spännande! Gemensamt för systrarna är att de älskar att resa.

Sofia beskriver deras blogg coconutsandskylines.se som;
- En blogg där vi får vara kreativa och ge vårt perspektiv på det vi ser och det vi drömmer om. Eftertanke och en stundom kritisk blick måste också få plats. Språket är också viktigt - inte bara att undvika särskrivningar och annat otyg, utan att formulera sig med omsorg. Bloggen blev till i Rom en novemberafton 2010 på Piazza Campo dei Fiori i väntan på mat, sen kom första inlägget i februari 2011.

Tre snabba till systrarna Hanna och Sofia:
Favoritresmål?
Hanna: Soliga medelhavsstäder med spår efter gamla romare/greker. Värme, god mat och ruinhögar!
Sofia: Annorlunda natur eller märkliga förteelser. Vattenfall på Hawaii, vildblomster i torr öken eller ett övergivet rekreationsområde à la Dirty Dancing. USA är favoritlandet.

Drömresan går till:
Hanna: Californien, San Francisco och Finland!
Sofia: Kappadokien i Turkiet för att vandra och även nyfiken på hela Afrika.

Vilka resor har ni inplanerade 2015?
Hanna: Till sommaren väntar San Francisco och så ska vi mötas upp i Mexico City. Alla säger att man blir skjuten av en random knarkkung så fort man sätter sin fot i stan men jag är skeptisk!
Sofia: Jag befinner mig i USA där jag prövar mina "vingar" på resande fot med/på min longboard. Pausar i dagarna med vänner i San Diego och i mitten av november tar jag flyget till Panama där jag får efterlängtat sällskap av kärleken. Med cykel och bräda kommer vi att ta oss norrut tillsammans under ett par månader. Till sommren räknar jag med att hunnit till Mexico där jag ska möta min syster och vi ska till Mexico City för att undvika knarkkungar. Spännande :-)!

Sofias longbordresa över USA kan du följa på Longboardlady.com.

Jag blir fast, och kommer att följa båda systrarnas resor framöver på Coconuts & Skylines!

/Paulina

Skulle du vilja flyga i ett flygplan utan fönster? Ett som istället har stora skärmar som visar miljön utanför? Detta kan bli verklighet och skulle sänka bränslekostnaden då flygplanskroppen skulle bli lättare utan fönster.

Det är brittiska CPI, Center for Process innovation som står bakom utvecklingen. CPI tror att detta kan bli verklighet inom 10 år. Läs mer på Travelnews.se.

Men visst skulle det väl kännas lite konstigt. Att inte kunna se ut på riktigt?

/Paulina

Apollos stora vinterkampanj har precis startat. Över 50 000 resor är sänkta i december, januari och februari. Det finns bland annat resor till Kanarieöarna, Egypten, Jordanien och Karibien.

Så är du sugen på en vinterresa till varmare breddgrader är det ett perfekt läge att boka nu.

Här hittar du alla prissänkta resor hos Apollo!

/Paulina

En av våra favoritbloggare, Rosita Reser, som blev Veckans Reseblogg i januari har nu gett ut sin egen bok. Den perfekta guiden för din barnsemester heter den och tar upp allt du behöver veta för att resa med barn. Efter 33 resor med barn har Rosita väldigt mycket erfarenhet i bagaget.

I boken varvas text med fina bilder från olika resmål och mängder med tips för dig som ska resa med barn. Boken har också intervjuer med familjer om deras upplevelser från att resa med barn. En härlig bok som ger mycket inspiration tillsammans med nyttiga fakta. Kanske kan det bli en perfekt julklapp!?

Grattis Rosita till din fina bok!

/Paulina

NEW HOPE är Reseindustrins Barnfond som arbetar för att samla in pengar och stödja barn i nöd i hela världen. Förra året samlades det in hela 2 miljoner kronor. Av dem kom ca 650 000 från deras årliga julkalender. Nu har årets julkalender kommit!

Vinstlistan är riktigt fin i år tack vare alla sponsorer. Bland annat kan du vinna resor till Zanzibar och New York, flygbiljetter med SAS, KLM, Brussel Airlines, TAP, Norwegian och Malmö Aviation och massor av presentkort finns också i potten.

Julkalendern brukar alltid sälja slut så skynda dig in för att lägga din beställning på NEW HOPEs hemsida. Jag beställde precis min. Det känns bra, att samtidigt som man gör en fin sak också få luckor att öppna och chansen att vinna massor av härliga resor! Priset är ynka 100 kronor! :)

/Paulina

Ebola is highly contagious, highly deadly and threatens us all. Of course Reseguiden.se would like to help the world by donating. Sverige-Norge.se nominated us and we appreciate that. Business against Ebola is a movement. A small Swedish company that wants to make the world a better place and their aim is to support organisations in their work agains Ebola.

The campaign Business against Ebola makes it easy for your company to show your support and also nominate others to do the same.

It´s easy to donate. Take action by following these steps:

1. Go to Business against Ebola
2. Click "Take Action!"
3. Click "Donate" and choose which organisation you want to donate to.
→ Already donated money? Go directly to "Report"
4. Click "Report" and fill in your company's details, the amount, to which organisation and upload your logotype.
5. "Nominate" shows you how to nominate at least 3 other companies.
6. Share the message in all your channels so that we can exterminate Ebola.
Use #bizagainstebola in all your social channels.

We chose to donate 25 000 SEK to the organisation Läkare utan gränser.

We urge as many companies as possible to show their support against Ebola. We nominate 5 companies and hope that they will do the same as we did, donate and support Business against Ebola.

1. Flygpoolen.se
2. Flygresor.se
3. Apollo.se
4. Travelmarket.dk
5. Booking.com

We hope that you will Take Action!

You choose the amount, remember that even a small amount can make a big change...

/Reseguiden.se

Julmusik, tända ljus, snö och lampor i träden. Någon mer än jag som börjar längta efter julen. Jag gillar verkligen tiden innan själva julafton. I Göteborg satsas det mycket på julen och hela staden pyntas och det finns många aktiviteter. Här kommer några tips för hela familjen i julstaden Göteborg.

Jul på Liseberg - 14 november slår Liseberg upp portarna till deras omtyckta Jul på Liseberg. Upplev isshower, träffa kaninerna i Kaninlandet, träffa tomten, åk karuseller, ät pepparkakor, drick glögg och njut av en gammaldags julstämning.

Mammutar på Universeum - Universeums nya utställning öppnar 14 november. Istidens giganter befinner sig på taket och är i naturlig storlek, låter och rör sig. Vågar du klappa dem?

Julpaddan - Paddanbåtarna rustas med filtar, glögg och marschaller under deras julfärd. Julpaddan går utmed ån från Kungsportsplatsen till Liseberg fredag - söndag, tre gånger om dagen mellan 28 november - 21 december samt måndag och tisdag 22 och 23 december. Hoppas det blir en vit december, då blir nog den här turen ännu mysigare!
Läs mer om julpaddan här.

Skridskor på Heden
- Hyr skridskor och hjälmar och bege er ut på den stora skridskobanan på Heden. Här finns också fika med glögg, varm choklad, lussebullar och varmkorv.

Jul i Haga - Promenera genom ett julpyntat Haga. Här pågår julmarknad mellan 29 november och 21 december. Är du redan trött på lussebullarna kan världens största och godaste kanelbulle avnjutas på Café Husaren.

Där blev min jullängtan snäppet starkare...!

/Paulina

I sommar börjar Airtours med direktresor från Göteborg till de vackra Mamma Mia-öarna Skiathos och Skopelos. Skiathos lockar med kristallklara vikar, långgrunda sandstränder, jetsetliv och massor av vattensporter. Skopelos är en lite lugnare ö med mysig båthamn och ett pärlband av sandstränder. Airtours resor börjar att gå 24 maj 2015 och kommer att gå varje söndag fram till slutet på september. Flyget, som går från Landvetter, landar på Skiathos och ska du sedan vidare till Skopelos så är det färja över dit.

/Terese

Tidigare inläggSenare inlägg