Inlägg från: Januari 2015

Är du ute efter en resa? Vilket resmål söker du efter idag? Just nu varvas sökningar på sommarresor och vinterresor. I topp ligger Spanien, ett resmål som passar vinter såväl som sommar och därför också är populärt. Tätt därefter kommer två av sommarens stora resmål, Grekland och Turkiet. Det visar att många redan nu börjar att söka och boka sommarens semesterresa. Först därefter kommer Thailand och Gran Canaria, som är två heta vinterresmål.

Topp 10 sökningar just nu på Reseguiden.se:

1. Spanien
2. Grekland
3. Turkiet
4. Thailand
5. Gran Canaria
6. Kroatien
7. Cypern
8. Mexiko
9. Kap Verde
10. Egypten

/Paulina

Det jag fastnade för först på bloggen Sally och elefanterna var den snygga och enkla designen. En fräsch och modern blogg med ett gulligt namn! Sally är dottern i familjen som föddes 22 augusti 2014. Föräldrar är Ida och Mikael som tillsammans driver en äventyrsresebyrå. Båda älskar att resa, upptäcka nya platser och brinner för djur och natur.
De har tillsammans bestämt sig för att fortsätta resa precis som innan de fick Sally, på äventyr och på resor där de upptäcker nya platser. Just nu befinner de sig i Swakopmund i Namibia där de kommer att stanna i cirka en månad.
- Därefter är planerna lite öppna, kanske kör vi till Kapstaden, kanske Tanzania. Hemresan till Sverige går i början av maj, berättar Ida.

Visst låter det häftigt att resa på den typen av resor med en bebis! Jag bad Ida om tips för dig som planerar att resa iväg med en bebis.
- Än så länge är vår dotter Sally bara 5 månader och väldigt enkel att ha att göra med, så jag är kanske en dålig referens. Men ha tålamod och bli inte stressad om saker inte går som planerat. Och framför allt, planera inte så mycket utan ta dagen som den kommer!

Drömresorna är många, men att få rida i Mongoliet och se bergsgorillorna i Rwanda är två resor som Ida drömmer om.

Det låter som häftiga resor och äventyr de är ute på. Följ med Sally och elefanterna och se deras fortsatta resa i Afrika!

/Paulina

Airbnb anordnar tävlingar med konceptet "A Night At" där de anordnar övernattningar på udda platser. Denna gången är det i en skidlift i den franska skidorten Courchevel. Du och 3 vänner har chansen att få sova över en natt 2700 meter över marken i en kabellift, omgjort till ett sovrum.

Inte nog med att du får övernatta ovanför detta fantastiska skidområde, du har också första tjing till nedfarten Combe de Sauilire på morgonen! Kvällen innan serveras du också en typisk frank alpmiddag på toppen av berget.

Tidigare boenden i "A Night At" har varit övernattning på Lafayette i Paris, på fotbollsspelaren Andres Iniestas vingård, i ett KLM-flygplan och i ett IKEA-varuhus.

Tävlar gör du inne på airbnb.se!

Var hade du velat övernatta?

2014 blev Halmstad utsett till Årets Sommarstad av våra besökare. En värdig sommarstad enligt oss efter vårt besök i Halmstad där vi fick utforska hur bra Halmstad passade som sommarstad. I sommar kommer Halmstad att anordna en cityfestival för första gången. Det är Halmstad Krögarförening tillsammans med Destination Halmstad som ska skapa glädje och kärlek under tre dagar.

Festivalen kommer att äga rum 6-8 augusti.
– Fler besökare och turister till Halmstad är målet. Det här blir ett sätt att förlänga sommaren, säger Paul Lundin, Halmstad Krögarförening.

Alltså ännu en anledning att besöka Halmstad i sommar! Glöm för guds skull då inte en glass på Riccardos! Och det betyder också att det är läge att boka hotell i Halmstad 6-8 augusti redan nu!

/Paulina

Sportlovsveckorna närmar sig. Många väljer att åka på en skön skidresa på sportovet, i Sverige, Norge eller ner till Alperna. Vissa föredrar att vara hemma på sportlovet. Och även om du "bara" är hemma så finns det en hel del aktiviteter på hemmaplan att roa sig med. Sen finns det dem som längtar efter sol och värme och väljer att åka utomlands för en skön vecka på en sandstrand. Det finns fortfarande resor kvar till värmen på sportlovet. Här kommer några användbara länkar oavsett vad du känner för på sportlovet.

- Åk skidor i Alperna på sportlovet
- Det finns resor kvar till solen på sportlovet
- Stanna hemma på sportlovet
- Barnens bästa skidåkning
- Alla erbjudanden och kampanjer under sportloven

Själv åker jag ner till Canazei i Italien och åker skidor. Men jag tjuvstartar lite då jag åker redan på lördag! Häng med på vår Instagram för uppdateringar från Italienska alperna.

/Paulina

I år firar Singapore 50 år som självständig nation. Det kommer att firas på många håll runt om i landet. Singapore Airlines kommer att ge sina kunder möjligheten att boka en natts Singapore Stopover Holiday-paket för bara 1 Singaporiansk dollar vilket är strax under 10 kronor.

Paketet är för de som ska övernatta i Singapore innan de flyger vidare till sitt nästa resmål. Paketet inkluderar övernattning på hotell, transfer och entré till de större turistattraktionerna i Singapore. Turisterna åker runt med hopp-on bussar som ingår i paketet. De får också 50% på utvalda hotellrestauranger. Normalt pris på paketet med hotellövernattning är 37 singaporianska dollar.

Det låter som en riktigt bra deal. Så du som ska flyga via Singapore med Singapore Airlines innan 15 juni 2015 - passa på!
Grattis Singapore på 50-års året!

/Paulina

Den här veckan har vi förflyttat oss till Dubai. Här bor och bloggar en svensk tjej som kommer från en mindre stad i Sverige och för ett par år sedan tog sitt pick och pack och flyttade till Abu Dhabi. Numera bor hon i Dubai och bloggar om allt från tips och vardagsgrejer till matupplevelser och att göra-saker. Häng med i Butilas blogg.

Hur kommer det sig att du flyttade till Förenade Arabemiraten?
- Av en tillfällighet så dök det upp ett jobberbjudande i Abu Dhabi 2007 genom en bekant som redan bodde här - så jag nappade och flyttade direkt.

Vad är dina bästa tips för någon som vill bo i Abu Dhabi eller Dubai?
- "Go with the flow" - när man flyttar hit är det en hel del som ska fixas med visum, medical checkups, internet, bil, mobil och allt annat som krävs när man flyttar till ett nytt land. Det är ingen idé att stressa - det ordnar sig även om det kan ibland ta ett tag. Det är bra att ha en summa pengar sparade för "starta-upp" sin vardag.

Ge oss ditt bästa tips för en semester i Dubai.
- Mitt bästa tips är att inte missa den lokala kulturen samt gå till restauranger och stadsområden som inte står med i turistbroschyrerna. Dubai har mycket att erbjuda förutom 5-stjärniga hotell och höga byggnader.

Om du själv ska resa iväg på semester, vilket är ditt drömresmål?
- Jag vill väldigt gärna resa till Japan och även Brasilien.

Nu vet du vilken blogg du ska kika in på om du är nyfiken på Förenade Arabemiraten.

Men förresten, namnet, Butila, var kommer det ifrån?
- Butila (Bu Tila) som bloggen heter är en sorts storprickigt mönster på "knadora mkhora" - klänningar som mina vänner har där de är hemma.

/Paulina

Kolmården tar nu upp kampen mot de stora nöjesparkerna. Det är en björn vid namn Bamse som ska locka dit nya såväl som gamla besökare. Bamses värld kommer att bestå av en uppbyggd värld, precis som Bamses i serietidningen, karuseller, en berg- och dalbana och andra åkturer.

Alla barn som gillar Bamse kommer att älska nya Bamses värld. Vad sägs om att gå omkring i den lilla staden Småköping. I Bamses hus kan barnen testa den superstarke björnens möbler och inredning. Berg- och dalbanan Godiståget är en snäll attraktion för alla åldrar. Du kan också åka omkring i Skalmans bilar, få en snurrig åktur i en av Bamses honungsburkar, hoppa på skeppet Viktoria, Bamses båt, där du upplever spännande väder som skapar gung och snurr och se föreställningar med Bamse och hans vänner i en ny amfiteater.

Förutom allt detta kommer det också att finnas ett vattenland för varma sommardagar.

Bamses värld slår upp portarna i maj i år. Alltså ännu en rolig grej att boka in i sommar!

/Paulina

Vart går din sommarresa om du får resa precis vart du vill? Ving har i sin senaste resepanel där 6 069 personer har svarat, tagit reda på vilket resmål som lockar flest i sommar. Vinnande resmålet är Grekland med sina pittoreska öar. Därefter kom Mallorca och Kroatien.

Sommarens sökningar och bokningar är i full gång. Det är nu vi börjar att se fram emot och längta efter vår och sommar. Grekland var poppis redan i fjol och det ser ut att bli ett av sommarens hetaste resmål även i år.

- De små öarna bjuder på det genuina Grekland vilket många av våra kunder söker. Lesbos är Grekland som det var för tio år sedan, här hittar du billiga tavernor som serverar bra mat. Vattnet är klart och här finns en av de kanske charmigaste grekiska byarna, Molivos. Om Disney skulle göra en film om Grekland skulle de troligtvis ha utgångspunkt från kullerstensgatorna i Molivos, säger Magdalena Öhrn
.

Här hittar du sommarens charterresa till Grekland, dags att välja en ny ö i år?

/Paulina

Seven Seas Explorer är världens lyxigaste kryssningsfartyg. Här på finns bara jättehytter! Den största superhytten är på 359 kvadratmeter. Blir du sugen, ja då får du betala 80 000 kronor... per natt! Men då har din hytt egen bastu, eget spa, en stor inglasad uteplats, dubbla sovarum och skeppets bästa utsikt.

Fartyget byggs just nu i Italien och ska göra sin premiärtur den 20 juli sommaren 2016. Turen kommer att gå från Monte Carlo till Venedig och därefter blir det 11 rutter runt i Medelhavet under hösten.

Är du sugen på en kryssning vill jag tipsa om den här artikeln med 6 bra kryssningstips.
Här kan du se alla erbjudanden inom kryssning.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg