Inlägg från: September 2014

Ett av Göteborgs senaste hotelltillskott är boutique-hotellet Hotel Pigalle. Hotellet ligger mitt i stan, i Palace-huset, mellan Nordstan och NK. Nu är hotellet finalist i prestigefyllda Boutique Hotel Awards. Titeln som Pigalle har chans att få är The Worlds Best Boutique Hotel. Vore fint om ett hotell i Göteborg kunde få den titeln.

En jury åker världen runt för att hitta det bästa hotellet. De bedömer utifrån hotellets design och koncept, mat, lokaler, geografiska läge, service samt personalens bemötande och förmåga att nå fram till gästen. På en gala i London den 12 november ska det avgöras.

Vi håller tummarna hårt!

/Paulina

Solresor lägger till ett nytt resmål i vår i form av Island. Jag var på Island år 2000 tror jag det va. Då tillsammans med juniorlandslaget i friidrott. Jag är glad att jag fick chansen att komma till denna oerhört häftiga ö. Det kan lixom inte liknas vid något annat resmål som jag besökt. Det kändes som att landa på en annan planet...

Det jag minns främst är hur vattnet luktade och färgade mina silversmycken. Hur mäktigt det var att rida Islandshäst i det vackra landskapet. De varma källorna och vita leran i den blå lagunen och hur få träd och buskar det fanns, och de som fanns var planterade. En upplevelse helt klart!

I maj går första resan till Island från Stockholm och Köpenhamn. Resan är på 5 dagar med boende på Radisson Blu Saga Hotel, Reykjavik. Inkluderat i resan är bl. a bad i Blå Lagunen, stadstur och valsafari. Svensktalande färdledare och lokalguide. Måltider enligt program. Priset ligger på 9 985 kr per person.

Läs mer om Island och vad som ingår i resan här.

Tidningen Outside har gjort en guide till 64 äventyr från norr till söder, runt om i Sverige. Många av äventyren passar perfekt för fina höstdagar. Jag fastnade bland annat för hur mycket det finns att roa sig med i idrottsmeckat Falun, att Åre har massor av aktiviteter trots att snön inte kommit än och så blev jag sugen på surfingen i Varberg. Olika äventyr passar för olika typer av väder och vind. De har också skrivit om årets sommarstad Halmstad och självklart nämns Riccardos glass, som är väl värt ett besök trots kallare årstider.

Vad är du sugen på för äventyr?
Spana in olika erbjudanden för natur och fritid här.

/Paulina

Helix har blivit utsedd till Europas bästa nya attraktion 2014. Det var under European Star Award som Helix tog hem första priset i konkurrens med 200 andra nya attraktioner. Lisebergs VD Andreas Andersen tog emot priset på IAAPA Euro Attractions Show i Amsterdam 23 september.

- Det är ett erkännande. Vi hade som mål att bygga en av världens bästa berg- och dalbanor och priset bekräftar att det vi åstadkommit är riktigt, riktigt bra. Det här är Helix första utmärkelse, men förhoppningsvis inte den sista, säger Andreas Andersen.

Är du en av dem över 1 miljon människor som åkt Helix sen den hade premiär 26 april 2014? Jag har gjort det, men jag tycker faktiskt att Balder är härligare!

/Paulina

Ystad Saltsjöbad bygger ut deras spaavdelning med 850 kvm!

Det finns ett gäng riktigt härliga spahotell runt om i Sverige. Ett utav dem är Ystad Saltsjöbad. Nu blir alltså deras spa ännu större. Bland nyheterna finns ett avslappningsrum med panoramafönster mot havet, en champagnebar och de ska ha öppet till midnatt.

Redan 1 oktober öppnar en ny våning och till jul kommer tre nya pooler att vara på plats.

Att åka på ett spa nu på hösten är något jag varmt kan rekommendera. Läs gärna vidare här i vår artikel om Höstmys på spa.

/Paulina

Är du sugen på att få sol och avkoppling i vinter? Vill du åka lite längre bort ska du passa på att resa iväg under jul och nyår. Även i år ligger julhelgens röda dagar riktigt bra och för att du ska få en sammanhängande ledighet på 18 dagar räcker det att du tar ut sex semesterdagar. Härligt va!

Det kanske känns tidigt att planera julen redan nu, men när det handlar om resor så krävs det att du bokar i tid. Många av julens resor är faktiskt redan bokade. I vinter går solresan ofta till Kanarieöarna, Thailand och Mexiko. Även de andra resmålen i Karibien är populära, som Dominikanska republiken, Kuba, Jamaica, Aruba, Trinidad/Tobago och St Martin. Vill du ha lyx så ska du rikta blicken åt Dubai. Fler populära vinterresmål är Jordanien, Mauritius, Madeira och Maldiverna.

Hitta och boka resan:
- Charter med avresa vecka 51
- Charter med avresa vecka 52
- Charter med avresa vecka 1
- Boka en långresa kring jul och nyår

Läs också artiklarna:
- Planera resan efter skolloven – lediga dagar 2014
- Alla charterresor i jul
- Så reser du billigare i julhelgen

/Terese

Ja, vad ska ett hotell göra för att locka nya gäster, eller för att få uppmärksamhet. Hotellet Terme Millepini i Italien har tagit det här med poolen ett steg längre. De har byggt världens djupaste hotellpool. Poolen är hela 40 meter djup! Det får alltså plats ett tolvvåningshus i poolen.

Det ni! Någon som vill bada där kanske?

/Paulina

Vill passa på att tipsa om sidan Svenska Resebloggar där många av Sveriges resebloggar finns respresenterade. Ett bra ställe att utgå ifrån om du vill hitta någon härlig resebloggare att följa.

Perfekt också för dig som söker inspiration, tips och härliga bilder. Du hittar också en hel del inlägg och uppdateringar på sidan från de olika bloggarna.

Snart finns även vår blogg med på den sidan så vi kan inspirera och dela med oss ännu mer av våra blogginlägg!

/Paulina

Marocko och Marrakech är väldigt hett just nu. Resmålet bjuder på mycket kultur, shopping och en orientalisk atmosfär. Apollo kör Marockoresor från Arlanda till hippa Marrakech, badorten Agadir och lugna, perfekta surforten Essaouira.

Just nu får du 700 kr i rabatt per person på resor i november - december med Apollo. Temperaturen i Marocko i november är 17 grader och i december runt 13 grader.

Här hittar du Apollos resor till Marrakech.
Här hittar du resor till Marocko med Apollo.

Boka senast i morgon 23 september för att ta del av rabatten!

Här kan du läsa om nybörjartips till Marocko.

/Paulina

Jag fastnade på Towes blogg "Towis - Come Fly with Me", mycket på grund av de härliga bilderna, men också för att hon ger riktigt bra tips. Ett hotell i Tyskland, en dag i Hamburg eller 7 saker du inte får missa i Budapest. Och hon älskar Asien med Bangkok i spetsen, där hon också bott en längre tid. Andra favoritresmål är Italien, Taiwan och Japan. Towe är nyss hemkommen från en tågresa genom Danmark, Tyskland, Österrike och Italien där de avslutade i Venedig. En resa hon verkligen kan rekommendera.

Nästa resa går till Bangkok för att träffa vänner, hänga på takbarer och njuta av allt Asien har att erbjuda. Towe uppdaterar bloggen ofta, men hon gillar också Instagram där hon heter Towslan.
- Instagram är fantastiskt när du planerar din resa/är på resande fot. Använd hashtags och ta hjälp av lokalbefolkningen för att hitta gömda pärlor, bra restauranger och de där ställena som inte finns med i guideboken.

- Min blogg är en livsstilsblogg med fokus på resande. Jag reser mycket både med och utan barn och ger tips och råd gällande resor. Men bloggen handlar också om livet i Stockholm, om smultronställen i huvudstaden och bilder tar en stor plats i denna blogg, berättar Towe.

För bra bilder, fina tips och trevlig blogg helt enkelt, in och läs om Towes äventyr på Towis.se.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg