Inlägg från: November 2015

Är du sugen på att fira jul på ett nytt sätt? Dita och hennes familj har firat jul i Thailand. Här berättar hon om deras resa. Kanske är det något ni också kommer att göra, om inte i år så kanske nästa jul?

Om en månad är det jul igen och många har redan börjat skriva långa listor på allt som skall göras innan julafton.

När våra barn var 8 respektive 13 år gamla, bytte vi det vanliga julfirandet mot att ö-luffa i Thailand. Barnen hade en bra ålder för den här sortens resa. Fortfarande nöjda med att spendera jullov med sina föräldrar, nyfikna på äventyr och tillräckligt stora för att bära sin packning själva. Vi började vår resa med att fira jul på Koh Samet, en liten ö öster om Bangkok. Efter ett par dagar på Samed Villa drog vi vidare till Koh Chang, en stor ö med många fler utflyktsmöjligheter. Livet var enkelt här. Inga regnkläder, inget tjat om att komma för sent till skolan. Alltid god mat att äta. Vi gjorde några utflykter, bland annat en heldagstur till djungel med en kunnig lokal guide. Vi badade, tog långa promenader längs havet och på kvällen satt vi på stranden och tittade på solnedgången. På Koh Chang firade vi nyåret och sedan reste vi vidare till Koh Mak, en fortfarande ganska orörd ö. Efter ö-luffen åkte vi tillbaka till Bangkok och avslutade resan med några dagar i den spännande storstaden. Barnen kommer fortfarande ihåg cykelturen vi gjorde med Arne från Bangkok by Bike.

Att fly julstressen är något jag varmt rekommenderar andra barnfamiljer. Har man bara råd och möjlighet till ett par veckors ledighet över julen så res iväg och upplev en annorlunda jul någon annanstans i världen.

Thailand är ett resmål som passar utmärkt för en jul-thaimout. Ett par veckor i värmen med bad, natur och lagom spännande upplevelser kommer att göra susen för en stressad barnfamilj.

Många tänker att julen är den dyraste tiden på året att resa, och det stämmer delvis. Mitt råd är att välja bort charter och sy ihop en resa själv. Är man ute i god tid, finns det många flyg att välja. Kan man komma iväg några dagar innan skolorna slutar, går det att hitta bra priser. Väl på plats i Thailand är det fortfarande billigt att semestra där. Dessutom är det lätt att resa runt i landet vilket är viktigt när man reser med barn.

Kommer barnen att sakna julklapparna? Kanske det, men utvilade och närvarande föräldrar och allt ni kommer att uppleva tillsammans kommer att göra dem gott. För julen handlar mycket om att umgås med sina nära och kära, och innerst inne är det det som barnen önskar mest av allt.

Alla som vill läsa mer om vår julresa till Thailand, är välkomna att gå in på min reseblogg där jag skriver om familjens och mina resor med barnen till nära och fjärran länder.

Ladybird

Läs mer om resor med barn på Ditas blogg.

Sök och boka flyg till Thailand.
Hitta och jämför charterresor till Thailand.

/Paulina

Fritidsresor gillar, precis som vi, Kanarieöarna och Gran Canaria. Har du bokat vinterns solresa än? Annars är det ett bra tillfälle nu då Fritidsresor kör 1500 kr per person i rabatt på resor till Gran Canaria i januari. Som vi sagt tidigare så är januari en perfekt månad om man vill komma iväg till värmen till ett bra pris.


Klicka in här och se hotellen du kan boka med rabatt.

/Paulina

I sommar dyker flera charternyheter upp. Redan nu kan Apollo presentera deras nya ö i Grekland, Paxos. Grekland är ett av sommarens hetaste resmål och den här pärlan är den minsta ön i det Joniska havet. Apollo beskriver den som genuin med fantastisk natur, mycket grönska, kristallklart vatten och fina stränder.

Upptäck Blue Cave, testa vågorna i Lakka eller en god fiskemåltid på en taverna i Longos.

Läs mer om Paxos inne hos Apollo.

/Paulina

Idag lyfter ett plan med våra svenska Olympier till Playitas på Fuerteventura. Här väntar allt från träning och uppladdning till att skapa lagkänsla och prova nya OS-kollektionen inför sommrens OS i Rio. Apollo står värd för att anordna läger för Sveriges Olympiska Kommitté. Det är bland annat friidrottarna Charlotta Fougberg, Michel Torneus och Erika Jarder som ska få träna på Playitas friidrottsbanor.
Att träna på resan är något som många vill göra. Just nu har Apollo 1000 kr rabatt per bokning på alla träningshotell. Gäller avresor 11/1-12/6, boka senast 23/11. Kanske vill du också boka en resa till Playitas och träna där alla våra stjärnor gjort sin uppladdning inför OS?
Du kan följa Olympierna och hur det går på Playitas inne hos Apollo här.

Vi önskar våra Olympier lycka till på träningslägret!

/Paulina

Nästa vinter börjar Fritidsresor, som enda arrangör, att flyga direktcharter till Sri Lanka. Sri Lanka, detta spännande resmål med allt från familjevänliga hotell, fina stränder, safariparker och regnskog till små bed & breakfasts direkt på stränderna. Det finns också möjlighet att kombinera resan med en vecka på Maldiverna, eller att göra en rundresa.

Klicka dig vidare här för att vara med när Fritidsresors försäljning till Sri Lanka öppnar.

Sök redan idag charterresor till Sri Lanka här.

Casa Cook Rhodes i den lilla orten Kolymbia. Här öppnar i vår ett lyxigt vuxenhotell för dig som vill ha avkoppling i en trendig och modern miljö i kombination med det äkta Rhodos. Landsbygd och små lokala tavernor finns utanför hotell. Och på hotellet har alla rum egen poolaccess. Det finns också gym och yogalektioner, cyklar för hiking och wifi.

Så, kanske ska du redan nu tänka på nästa vår/sommar med din älskling eller vän? Ett vuxenhotell för den som söker det bästa helt enkelt.

Läs mer och boka Casa Cook Rhodes här.

Högt upp i en pool i Singapore. Hur många har inte tagit en sådan här klassisk semesterbild? Men har du tagit den vid en pool högt högt upp i luften? Härlig bild som vi gillade lite extra den här månaden.
Vår medlem Gunillad har tagit Månadens Resebild från Singapore.

Se nu till att lägga upp massor av härliga resebilder under november månad, kanske blir det din bild som blir Månadens Resebild nästa månad.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg