Inlägg från: Mars 2015

Den 25 april öppnar Liseberg för säsongen. I år med nyheten Mechanica. Den där attraktionen kommer inte jag att sätta mig i. Den snurrar dig 360 grader, 30 meter upp i luften! Nej tack! Men det finns säkert många som är mycket modigare än mig! Även om jag inte sätter mig i Mechanica så älskar jag att gå på Liseberg med hela familjen. Och det är skönt att veta att Liseberg är noga med säkerheten. Förberedelserna inför årets säsong pågår för fullt. Alla attraktioner ska besiktigast.

- Vi besiktar stålet, banorna, säkerhetssystemet, vagnarna och givetvis kontrollerar vi att nödbromsarna slår till som de ska, berättar Jonas Axelsson på Inspecta i Göteborg.

Som sagt, 25 april är säsongen i gång! Jag är mest sugen på att än en gång få en adrenalinkick av läskiga Helix.

Sök hotell i Göteborg här

/Paulina

På grund av den tragiska flygkrachen i förra veckan ändrar nu många flygbolag på sina regler för cockpit. Vings flygbolag Thomas Cook Airlines Scandinavia, Apollos Novair och Fritidsresors TUIfly Nordic ändrar samtliga sina regler. De nya reglerna innebär att det alltid måste vara minst två besättningsmän i cockpit.

Andra flygbolag som också stärkt sina säkerhetsregler är bland annat Lufthansa, Norwegian, Easyjet, Icelandair, Swiss och Germanwings.

/Paulina

Visst låter det härligt med paradislinjer? Den danska branschsajten check-in-dk meddelar att Norwegian ska börja köra till både Barbados och Las Vegas från Köpenhamn. En tredje linje ska presenteras i veckan. Detta innebär att boende i västra och södra SVerige får det lättare att nå både Las Vegas och Barbados. I dagsläget flyger Norwegian från Köpenhamn till Bangkok, New York, Fort Lauderdale och Los Angeles. På måndag börjar de också med Orlando.

Det låter inte alls fel!

/Paulina

Fritidsresor sänker priser på utvalda resor som en påskpresent till er. Upp till 40% rabatt på utvalda resor i maj och juni. Rabatten gäller på koncepthotellen samt Blue Village och femsjärniga Sensatori. Du kan boka fram till 29 mars och platserna är begränsade så skynda dig att boka.

Till Fritidsresors påskspecial med resor från 2 998 kr

Som vädret är nu ute blir jag extra sugen på att resa iväg till sol och värme. Det hade ju inte varit fel att ha en solig resa att se fram emot i början av sommaren!

/Paulina

Vill du också ha möjlighet att träna under din semester? Då finns ett bra erbjudande just nu. Apollo är Sveriges största arrangör av träningsresor. Resorna ger dig möjlighet att kombinera sol och bad med träning av alla de slag.

Just nu har Apollo en rabatt på 500kr per person på deras träningsresor. Passa på att boka sommarens sol och bad-resa där du också har möjlighet att träna bra.


/Paulina

HotelSpecials kampanj Bo som en kung pågår just nu. Kampanjen ger dig chansen att boka ett slott eller en herrgård runt om i Sverige för 800 kr per rum inklusive frukost. Du kan boka rum under perioden 24 mars - 7 juni.

Tjolöholms Slott, Nääs Fabriker, c/o Häringe Slott, Grythyttans Gästgivaregård, Yxtaholms Slott och Södertuna Slott är några av de slott och herrgårdar som är med i kampanjen./Paulina

Rolf_52 är en av våra mest aktiva medlemmar här på Reseguiden. Vi tycker det är fantastiskt skoj att se alla bilder som Rolf och alla andra medlemmar laddar upp. Rolf är en duktig fotograf som tar riktigt fina bilder. Just nu är han precis hemkommmen från Hua Hin. Ett resmål som seglat fram och blivit Rolfs favorit. Han sammanfattar Hua Hin såhär:
"Ska man ha en omväxlande tillvaro i ett skönt klimat, äta gött och varierat till en billig peng och alltid bli vänligt bemött är Hua Hin svårslaget..."

Se alla fina bilder Rolf_52 tagit i Hua Hin

Sök charter till Hua Hin här

Vi är återigen med på listan över Sveriges bästa sajter som Internetworld utser varje år. Sveriges 5 bästa prisjämförelsesajter är Prisjakt, som blev vinnaren, Compricer, Flygresor, Reseguiden och Spara. Vi är stolta över att för 8:e året i rad vara med i toppen.

/Paulina

Just nu har Apollo 500 kr rabatt per person i juli och augusti. Välj och vraka mellan de populära resmålen i bland annat Grekland, Spanien, Kroatien och Turkiet. Skynda dig att fynda innan de bästa hotellen och de mest passande datumen tar slut.

Ett hotell som är värt att kika lite extra på är familjehotellet Kipriotis Maris på Kos. Det ingår i Apollos nya koncept Apollo Mondo Family Resorts vilket innebär att hotellet har barnklubb, simskola, gruppträning, gym och Mondo Food & Beverages, ett helt unikt koncept med betoning på god och hälsosam mat. Barnen har självklart en egen buffé att välja läckerbitar från.

Swedavia har tillsammans med Röda Korset placerat klassiska arkadspelautomater vid bagagebanden på Göteborg-Landvetter och Stockholm-Arlanda. Alla pengar det spelas för går oavkortat till Röda Korset. Det har tidigare funnits myntstationer för den som vill donera överblivna resemynt, men nu går det alltså att donera samtidigt som du får spela.

- Med dessa berömda arkadspel gör vi våra flygplatser ännu mer inspirerande. Vi vill ge våra resenärer en rolig upplevelse på flygplatsen samtidigt som de också får möjlighet att bidra till Röda Korsets verksamhet, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Det låter som en bra grej och nu får vi hoppas att fler väljer att donera sina mynt på det här sättet.

/Paulina

Tidigare inläggSenare inlägg