Inlägg från: December 2013

Jag hittade ett resealbum som jag bara måste visa er. Jag älskar såna där perfekta paradisstränder där vattnet ser ut som i en pool och sanden som potatismjöl. Vår medlem Robin90 var nyligen på Koh Lipe och där kan man snacka om paradisstränder!
Spana in Robins alla bilder från Koh Lipe.

Någon mer än jag som blir oerhört sugen på denna ö i Thailand nu?

/Paulina

Varje vecka utser vi Veckans Blogg. Det ska vara en inspirerande, givande, matnyttig, spännande eller rolig blogg med någon anknytning till resor.

Den här veckan har vi valt att tipsa er om bloggen Viktoriasvärld. En blogg som innehåller många resor världen över. Viktoria befinner sig just nu i Nicaragua och är med om en hel del äventyr!

Vad handlar din blogg om Viktoria?
- Jag reser ofta och bloggar för att jag vill inspirera andra att utforska platser i Sverige och i världen, att se människorna, lita på andra och bara njuta av vad andra har att lära ut och vad de vill visa mig av sina länder.

Viktoria har inte direkt några favoritresmål utan anser att platserna hon besöker blir vackra av de människor och djur hon stöter på. De länder hon nämner i sammanhanget är Namibia, Costa Rica, Canada och Honduras. Framöver har Viktoria planer på att rida i Mongoliet, resa runt i Alaska och vandra i Patagonien. Det finns alltså en anledning att följa bloggen Viktorias Värld framöver! Jag ser med spänning fram emot att få läsa om Viktorias alla häftiga resor! Bara i år har hon varit i 14 länder! Det är imponerade!

Lycka till och hoppas du har det fortsatt bra i Nicaragua!

/Paulina

Från oss alla, till er alla...en riktigt GOD JUL!

Vem älskar inte fantastiska stränder? Allt om Resor har tagit fram Världens bästa stränder enligt deras egna resor. Här hittar du stränder från Tobago, Jamaica, Polen, Grekland och Gran Canaria med flera. På plats 1 hittar du stranden Pigeon Point på Tobago. Apollo har charter till Tobago, så spana in dem resorna om du är sugen på perfekta stränder!

Den finaste jag har varit på är Long Beach utanför Koh Phi Phi i Thailand. Men jag vet att det finns finare, så en dag ska jag åka till den där paradisstranden som ser ut som ett vykort.
Vilken strand tycker du är världens finaste?

/Paulina

Har du hört att Rod Stewart är Fritidsresors nya reklamsnubbe? Tidigare Mads Mikkelsen har fått slänga in handduken. Din semester ska sammanfattas i "Dagarna du minns". Kanske dyker Rod upp på stranden hos dig med?!

Filmen är Fritidsresors dyraste någonsin och spelades in på berömda Malibu Beach utanför Los Angeles. Enligt Lottie Knutsson, kommunikationsdirektör på Fritidsresor valde de just Rod för att han är en cool snubbe och en flerbarnsfar vilket passar bra.

Se Fritidsresors reklamfilm här!

/Paulina

Istrien är en av Solresors stora charternyheter för sommaren. Halvön ligger i Adriatiska havet och tillhör Kroatien, men har dessutom härliga influenser från Italien. Det här är ett resmål där sol och bad varvas med sevärdheter och utflykter. Chartern går till resmålen Pula och Poreč på västra kustsidan. Hotellen erbjuder allt från frukostpension till all inclusive ligth.

Håll utkik – snart är Istrien bokningsbart här på Reseguiden.se.

/Terese...

Att få åka till en riktig paradisstrand är det många fler än jag som drömmer om. När man tittar på bilder från Tulum i Mexiko ser man rätt snabbt att det är ett sådant ställe som man drömmer om. Det finns många tips, guider och bilder från Mexiko inne på Reseguiden.se.

Jag har även hittat en riktigt bra guide till Tulum på bloggen "The world is our playground". Där får du bland annat en topp- och en flopplista på saker i Tulum. En bra skriven guide med mycket nyttig information.

I bildspelet har jag samlat några fina bilder från Tulum som våra medlemmar tagit. Vem blir inte sugen av dem?

/Paulina

De flesta som "firar jul" utomlands i värmen, tänker faktiskt inte fira jul. De lämnar både julstress och julklappar hemma, eller ser resan som en julklapp. Andra har bokat hotell med julbuffé på julafton där kanske till och med tomten hälsar på. Du som har bokat resa under jul och nyår – hur tänker du göra?

Du som vill bort, men som ännu inte har bokat – sista chansen till sista minuten nu!

/Terese

Reser du med SAS får din mobiltelefon eller surfplatta numera vara på under flyg och landning. Däremot ska den fortfarande vara på flygplansläge, så glöm surf och telefonsamtal. Det är nya regler från EU som gör att flygbolagen själva får bestämma hur de ska göra, något som SAS valt att anamma. Däremot är det alltid viktigt att ge flygpersonalen full uppmärksamhet under säkerhetsgenomgången.

Kan du inte hålla dig borta från att kolla mejl eller sociala medier under flygresan så har SAS börjat installera wifi ombord. Även Norwegian har wifi på flera av sina plan.

/Terese

Var skall man bo i London? En vanlig fråga och många har sin egen hotellfavorit att återvända till. Vi har ett tips för dig som värdesätter ett supercentralt läge. Om du vill du ha nära till intensiv shopping och samtidigt inte behöva gå så långt på kvällen för att äta middag eller gå på teater, så är det få London-hotell som slår The Courthouse Hotel.

Det hemtrevliga och vänliga hotellet är inrymt i en gammal domstolsbyggnad och ligger precis där Carnaby Street börjar. Du har några få steg till Oxford Street, Regent Street och till kvällslivet runt Piccadilly Circus är det 10 minuters promenad. Tunnelbanestationen Oxford Circus ligger 30 meter från hotellet och härifrån når du i stort sett hela London. Du kan boka hotellet i vår jämförelsetjänst för hotell eller direkt hos hotellet.

Har du ett eget, centralt favorithotell i London, tipsa gärna i en kommentar!

Tidigare inläggSenare inlägg