Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Flygresor till hela världen

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer

Frågor & svar om flygresor

 • ?

  Hur hittar jag de billigaste flygbiljetterna?

  Försök att resa på datum när andra inte reser, dvs undvik lov, helgdagar, semesterveckor, fredagar och söndagar. Boka din resa i god tid. I god tid kan variera från 20 till 90 dagar beroende på säsong, resmål och tidpunkt. Om du har möjlighet att vara flexibel, prova att söka din av- och hemresa på olika dagar. Jämförelsesajter som Reseguiden samlar alla priser från mängder av flygbolag så att du kan enkelt kan jämföra alla resor.
 • ?

  Hur hittar jag direktflyg?

  När du valt en avreseort i Reseguidens sökformulär kan du se till vilka städer du kan flyga direkt. När du valt en destination kan du sedan se vilka dagar i datumkalendern som har direktlyg. Du kan även se resmål med direktflyg från exempelvis Stockholm här och från Göteborg här.
 • ?

  Hur kan jag flyga klimatsmart?

  Välj direktflyg om det är möjligt. Det är vid start och landning som mest bränsle används. Om direktflyg inte är möjligt, välj den kortaste rutten. Välj ett flygbolag med en ung flygplansflotta eller som satsar på mer hållbart bränsle. Klimatkompensera för CO2-utsläppen för flygresan. På det sättet bidrar du till projekt som minskar utsläpp av koldioxid någon annanstans. Packa lättare, mindre vikt betyder mindre bränsleförbrukning.