Flygresor till Berlin

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...

Välj avreseort

Välj destination

Sök
Filter
Om Berlin

De två stora flygplatserna i Berlin heter Berlin Tegel Airport (8 km norr om centrum) och Berlin Schönefeld Airport (18 km söder om centrum).Det billigaste sättet att ta sig från Tegel-flygplatsen till centrum är med BVG JetExpress-flygbussarna X9 eller TXL (enkelbiljett 2,10 euro). Det bästa sättet att ta sig från Schönefeld-flygplatsen till centrum är med tåget Airport Express (enkelbiljett 2,80 euro).

Det här är Berlin

Den tyska huvudstaden Berlin är en av världens mest besökta städer. Här finns ett nöjesliv utöver det vanliga med bra och billiga restauranger, massor av barer och ölställen samt nattklubbar med världskända DJs. Här finns också ett otroligt kulturliv med otaliga konstgallerier, teatrar och hela 170 museer. Några populära turistattraktioner är Berlin Zoo, Berlinmuren, tv-tornet Fernsehturm, Brandenburger Tor och museerna i världsarvet Museumsinsel. Den bästa perioden för ett besök till Berlin är de varmare månaderna maj – oktober. Vintrarna i Berlin är ofta kalla med genomsnittstemperaturer kring nollstrecket.

Hitta billigt boende i Berlin

Det är mycket lätt att hitta billigt boende i Berlin. En bädd på ett vandrarhem kostar ca 15 euro/natt och ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 40 euro/natt. De många lyxhotellen i Berlin har problem att fylla sina rum och det går därför att bo 5-stjärnigt för 90-100 euro/natt.

Så tar du dig runt i Berlin

Det bästa sättet att ta sig runt i Berlin är med U-Bahn (tunnelbana) och S-Bahn (pendeltåg). En enkelbiljett för centrala Berlin kostar 2,30 euro men det går att köpa 1-dagsbiljetten Tageskarte för 6,30 euro eller Berlin CityTourCard som finns både för 48 timmar (15,90 euro) och 72 timmar (21,90 euro).

Så hittar du bästa shoppingen i Berlin

Den stora shoppinggatan i Berlin är Kurfürstendamm med 100-tals butiker, men det finns även många specialbutiker i kvarteren runt ”Ku-Damm”. Bara ett stenkast från Ku-Damm ligger också Berlins största köpcenter Europa Center med fler än 70 butiker och massor av restauranger och kafeer.

Bästa budgettipset för Berlin

Med rabattkortet Berlin WelcomeCard kan du gå in gratis på museer, åka hur mycket du vill med kollektivtrafiken och få rabatter på rundturer och i butiker. Det finns ett 10-tal olika varianter av kortet beroende på hur länge du ska vara i Berlin och om du vill se närliggande städer som Potsdam. Det billigaste kortet kostar 17 euro och gäller i 48 timmar för Berlin.

Om Berlin Tyskland

Historia
Konst
Nöjespark
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv

Berlin är en levande stad med en spännande historia, mycket kultur och ett livligt nöjesliv. Det är också en av Europas billigaste huvudstäder och här finns gott om shopping för den som vill. Några kända sevärdheter är Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Förintelsemonumentet.

Karta över Berlin

Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34