Bästa restaurang och pub-kvarteren i Berlin

8 sep. 2013 17:24
Visningar: 17274
Hej!

Jag och sambon ska ner till Berlin den 21/10 och stanna 3 nätter (blir första gången). Vi funderar lite om det finns några speciella gator/kvarter som är extra restaurang och-pub täta. Har försäkt att söka lite på forum och google, men får inte något riktigt hum om vart man ska hålla sig för att hitta så mycket som möjligt inom samma område. Självklart kommer vi att röra oss runt med kollektivtrafiken, men kan vara bra att veta på ett ungefär :)

Är det någon som rent av har någon favoritrestaurang eller favoritpub som både är mysig och håller bra prisklass?

Vore kul att få lite tips! :)
Av Desires
8 sep. 2013 22:14
Vi var i Berlin lagom för att uppleva alla fina julmarknader där, det var jättetrevligt! Men det finns förstås mycket annat att se och göra där.

Vi bodde i den stadsdel som kallas "Mitte", som ska vara Berlins hjärta.
Vårt hotell "Alexander Plaza" låg verkligen i mitten av det trevligaste området
i Berlin.

Ett mysigt område är Hackesche Höfe - 5 min promenad från vårt hotell - har vackra gamla kvarter där det vimlar av barer, kafeer, restauranger, vintage, märkesbutiker, hantverk. Ett väldigt mysigt område att promenera i, gå in på innegårdarna och upptäck de charmiga restaurangerna, teatrarna, biograferna, och konstutställningarna.

Hackescher Markt med många restauranger under tågbanan tyckte vi var
väldigt trevligt. Restaurang Rocco och Barist blev våra favoriter. Inredningen gick i rustik pub-stil med vackra takkronor och läckra barer. Jättegod wienerscnitzel åt vi på Rocco, lamb shank på Barist.

Fler tips får du här http://www.desires.se/#post160
9 sep. 2013 01:55
Oranienstrasse runt heinrichplatz har ett fint utbud av krogar
15 sep. 2013 09:27
Prenzlauer Berg t.ex. har ju många restauranger, särskilt de mindre gatorna kring Schönhauser Allee. En av mina favoriter är den asiatiska restaurangen Si An, som ligger på Rykestr. 36.

Andra populära område är ju Friedrichshain (området kring Simon-Dach-Str.) och Kreuzberg (området kring Bergmannstr.).
Av Myszan
10 dec. 2013 23:00
Absolut Kreuzberg för bästa barerna!
22 apr. 2015 17:58
Tack för tipsen! Lite i efterhand får man säga :D Hackesche Höfe och Hackescher markt var ju helt fantastiska! Bra restauranger och mysig atmosfär med tågen som rullade ovanför uteserveringarna :) I sommar ska vi ner igen och då blir det till att besöka området på nytt! Kreuzberg låter även lockande :) Kan samtidigt passa på och tipsa om restaurang Sophieneck. En riktigt trevlig restaurang i riktig tysk anda :)