Berlin över nyår? Hjälp från er mer erfarna, vad tror ni?

3 nov. 2009 19:01
Visningar: 8605
Jag tänkte överraska min pojkvän med en resa till Berlin över nyårsafton och ett par dagar efter det. Men jag har blivit lite osäker på om det verkligen är så smart att åka dit just den helgen. Är det så att hela stan stänger på söndagar och helgdagar? Och då menar jag heela stan, typ restauranger och cafeér osv. För då är det ju jättetrist. Jag har förstått att just nyårsfirandet ska va bra där, men det är som sagt ett par dagar efter det.
Väldigt tacksam för snabba svar. Har nämligen bokat en resa som måste betalas inom ett par dar (om jag vill ha den!)
Av Hkn
3 nov. 2009 23:37
Hej Hippiegirl,

jag åkte till Berlin den 31 december 2008 och det är verkligen ett galet firande. Tipset är att ha åtminstone restaurangbord (eller vad ni nu vill ha) bokat för själva nyårsafton. Gillar du inte raketer och smällare så bör du stanna hemma (har aldrig sett så mycket sprängämnen på en gång). Att vistas utomhus vid tolvslaget är snudd på farligt.

Nej, Berlin stänger inte alls helt och hållet. Jag hade inga stora problem med att hitta bra restauranger för hela helgen (nix, shopping var inte mitt fokus, så jag låter bli att gå in på det). Caféer var öppna. Muséer var öppna. Sedan såg jag till att bo på ställen som hade bra restauranger in-house eller bra concierger som kunde hitta bra ställen.

Vill ni lyxa till det, så bo åtminstone en natt här: http://www.guidebook.se/?p=484
Schlosshotel Grunewald ligger lite utanför stan och är verkligen tokigt bra.

Vill ni äta på lite bättre/speciella ställen? Ring och boka redan nu. Dels så får ni koll på om just den restaurangen verkligen är öppen, dels så fylls staden av över en miljon nyårsfirare. Att släntra omkring och hoppas på det bästa vid en storhelg rekommenderas inte (om ni inte vill stå utomhus och trängas) men den, eh... 'insikten' gäller ju praktiskt taget alla storstäder.

Och om det inte framgått redan: Jag tycker absolut att ni ska åka!

All the best,

:: hakan ::

PS. Lite mer om firandet vid Brandenburger Tor hittar du här: http://www.silvester-berlin.de/English/start.html
4 nov. 2009 16:13
Som sagt, stort tack för infon.
Är det fler som har nåt att säga eller kanske tipsa om schyssta restauranger så är det mycket välkommet.
11 nov. 2009 09:34
Hej Hippiegirl,

Håkan har rätt: Nyårsfirandet vid Brandenburger Tor och utmed Strasse des 17. Juni är enormt. Det är definitivt den största nyårsfesten i Tyskland och en av de största i världen.

Restaurangtips:
"Zur letzten Instanz", Berlins äldsta restaurang (http://www.zurletzteninstanz.de)
"Hackescher Hof" (http://www.hackescherhof.gs-domain.de/)

Hotelltips:
"NH Berlin
Friedrichstrasse", precis vid stationen "Friedrichstrasse" och gångavstånd till "Unter den Linden"
(http://www.nh-hotels.de/nh/de/hotels/deutschland/berlin/nh-berlin-friedrichstrasse.html?action=search&stype=default&fini=&fout=&nadults1=2&nchilds1=0&services=&maxPrice=&searchLauncher=home&stext=)

Jag önskar dig en trevlig resa!