Tips om Berlin

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Berlin är en levande stad med en spännande historia, mycket kultur och ett livligt nöjesliv. Det är också en av Europas billigaste huvudstäder och här finns gott om shopping för den som vill. Några kända sevärdheter är Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie och Förintelsemonumentet.
Blogginlägg om Berlin
Nyår i Berlin
Vi åkte till Berlin med SAS och bodde på ett fint hotell mitt i stan. Här firade vi nyår på Branderburger Tor, vilket var riktigt häftigt. Mycket folk och glühwein, men vi började kvällen med en middag på vårt hotell. En dag besökte vi judiska museet, eller vi skulle göra det, men vi gick inte in. Så vi tog en liten nätt promenad till masten, Berlins högsta byggnad, som vi ju såg på långt avstånd. Det visade sig att det inte var en liten nätt promenad eftersom den är Berlins högsta byggnad kunde vi se den på väldigt långt avstånd. Men vi kom fram i alla fall, men vi gick inte upp i den eftersom kön till den var väldigt lång. En annan dag åkte vi tunnelbana, vilket var väldigt smidigt, till östra delen av Berlin för att se på Berlinmuren. Vi märkte direkt att vi kommit till Östberlin för det var mer kargt och grått liksom. Det var intressant att se muren. Vi var även till Checkpoint Charlie för att ha sett det. Det var en mysig, rolig och intressant resa.
av Martinaanitram 25 feb. 2019
Sommar i Berlin
Under sommaren i Berlin kan temperaturen skena iväg rätt rejält och då gäller det att hålla sig beredd så att man vilken sekund som helst kan dyka ned i en svalkande sjö. Då gör man bäst i att hänga på en härlig strand. Idag var vi vid Sacrower See, sydväst om Berlin, inte allt särskilt långt från Potsdam, vilket gör att man gärna kan kombinera en utflykt i Brandenburgs huvudstad - Potsdam. För mer tips om Berlin och dess närområden, kika gärna in på min blogg "Hemma i Berlin" (https://www.hemmaiberlin.com/). Ha en skön sommar!
av Hemmaiberlin 28 maj 2017
Mycket att se och göra
Berlin är en speciell stad. Två helt delade städer som har vuxit samman till en. Det ger förutsättningar för en speciell stad. Från gamla Västberlin löper Die Mitte vidare till gamla Östberlin. Det finns hur mycket som helst att se och göra från Gedächnichskirche (säker felstavat) till tv-tornet i Östberlin, parker, Checkpoint Charlie, museumet "Story of Berlin" (fantastiskt bra) och shopping på Ku´damm. KaDeWe (Kaufhaus des Westens) är nog ett av de större varuhusen i Europa. Väldigt stort utbud och fint. Läs mer om detta varuhus http://sv.wikipedia.org/wiki/Kaufhaus_des_Westens Ett bra boendealternativ som är förvånansvärt billigt är Park Inn på västsidan. Det finns ett på Alexanderplatz också med det är väsentligt dyrare (och mer spektakulärt). Men kolla in http://www.parkinn.com/hotel-berlincitywest. Det går att få rum för drygt 500 kronor och uppåt. /Stig Björne
av Stig_bjorne_1969 18 jan. 2014
Berlin från insidan av en Trabant
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/berlin-i-en-trabant-tyskland-447299 [Trabanten var i stort sett den enda bil som det gick att få tag på till ett vettigt pris i det historiska Östtyskland. Med sin tvåtaktsmotor, sina fyra växlar och sitt tak tillverkat i ”duroplast”, var det kanske inte världens mest exklusiva bil men man kan förstå att den har en speciell plats i många tyskars hjärtan.] På Trabisafari kan du själv få uppleva Trabantens fantastiska köregenskaper samtidigt som du lär dig mer om Berlin. Upplägget är enkelt. Du börjar med att välja ut vilken av företagets ca 50 bilar du vill köra. Bilarna kommer i alla möjliga utföranden; chockrosa, leopardmönstrad eller varför inte en cabriolet? Efter en kort genomgång av bilens funktioner (där finns inte så många så genomgången tar max 2 min!), så är det dags att ta plats i karavanen. Allra först kör guiden, och genom din bilradio berättar hon om sevärdheterna som passeras. I ärlighetens namn så är det stundtals svårt att hänga med på vilken sevärdhet som det berättas om eftersom man har fullt upp med att hänga med karavanen utan att bli avhängd vid ett av Berlins många rödljus. Detta överspeglas dock av den körglädje som Trabanten erbjuder. Med en maxhastighet på 70 km/h klarar man sig bra i staden, och doften av bensin som fyller kupén när man gasar på lite extra får mig att nostalgiskt minnas tiden då jag ägde en moped. Trabi-safari erbjuder tre olika teman på sina rundturer och jag valde den ”klassiska” som varar i cirka en timme. Beroende på hur många man är i bilen varierar priset men den billigaste rundturen kostar från 30 euro och efteråt kan man glädjas åt belöningen. Ett alldeles eget ”Trabi Führerschein” (körkort!). Ett roligare sätt att se Berlin på blir nog svårt att hitta! Klicka på länken nedan för fler tips om vad du kan hitta på i Berlin: http://www.forex.se/Reseekonomen/Varlden/Europa/Tyskland/?city=berlin
av Reseekonomen 4 mars 2013

Om Berlin Tyskland, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Nattliv
Nöjespark
Storstad
Weekend

Berlin är den urbana och hippa staden som aldrig sover. Med ett rikt klubbliv, historiska kvarlämningar, ett antal museer och bra shopping finns det något för alla i den här tyska metropolen.

Att Berlin erbjuder något för alla åldrar, stilar och smaker är det ingen tvekan om. Besökare tar sig gärna till de trendiga gatorna i Kreuzberg, där de kan betrakta gamla vackra hus, besöka marknaden Tuerkenmarkt eller strosa omkring bland caféer och små butiker. I Kreuzkölln – området mellan Kreuzberg och Neukölln – hittar du många gemytliga barer.

Berlinmuren är ett måste för den som besöker staden. Idag finns det inte så mycket kvar av den mur som en gång delade staden i öst och väst, men den är ett viktigt historiskt monument. Besök också East Side Gallery som ligger där och på museet Sammlung Boros kan du njuta av modern konst. Den som vill ha mer historia kan besöka koncentrationslägret Sachsenhausen, beläget ungefär en halvtimmes tågresa norr om staden. Du som söker något mer lättsmält kan du slappna av i någon av stadens parker, förslagsvis Volkspark Friedrichshain, där det också finns lekparker, dammar, mysiga caféer och lummiga skogsområden. Känn historiens närvaro i trendiga Berlin.

Kväll vid Brandenburger Tor
1 / 34
2 / 34
3 / 34
Checkpoint Charlie
5 / 34
Gamla Riksdagshuset
6 / 34
på gräsmattan framför riksdagshuset
7 / 34
Brandenburger Tor
14 / 34
Höst i Tiergarten
15 / 34
East Side Gallery
19 / 34
Schloss Charlottenburg
26 / 34
Vegetarisk korv
27 / 34
Ockuperat i Öst
28 / 34
Holocaust Mahnmal
29 / 34
Utsikt över Berlin
30 / 34
Bebelplatz i Berlin
31 / 34
Utsikt från Tv-tornet
32 / 34