Tips om Tyskland

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
I hjärtat av Europa hittar du Tyskland – ett av världens mest moderna och inflytelserika länder. Mäktiga storstäder, ett storslaget kulturarv och grönskande natur kombineras med välstånd och utveckling i denna rika världsekonomi.
Frågor & svar om Tyskland
Besök Berlin och Auschwitz
Tyskland Goranl, 14 maj 2019
Updaterad av Goranl för 4 veckor sedan
15
Hej. Ska kort, några dagar, besöka Berlin och vidare koncentrationslägret Auschwitz i början på juli i år färdades med bil. Önskar tips på bra, lugnt och prisvärt boende i Berlin och i samband med färd till/ från Auschwitz. Hur ser omfattningen ut i tid när man besöker Auschwitz (räcker en ...
Bilresa med rost
Tyskland Marley23, 14 maj 2019
Updaterad av Jensohlsson för 9 veckor sedan
1
Hej! Är det någon som vet om det finns särskilda regler kring en ordentligt rostig bil med rosthål och att åka in/igenom Tyskland med detta? Har försökt googla men hittar inget??... Men vet att Tyskland är lite hårdare än Sverige med regler/lagar osv.
Lufthansa, handbagage, storlek
Tyskland Kiffen1, 12 maj 2019
Updaterad av Valpolicella för 9 veckor sedan
6
Hej, Jag har hört rykten om att Lufthansa ska vara väldigt nitiska jämfört med andra flygbolag vad gäller storlek på handbagage, att de har folk som går runt vid incheckning och gaten för att kolla storlek på väskan med milimeterprecision. Ska åka ett flyg till Frankfurt och sedan byta till ...
Frankfurt som transfer
Tyskland Kiffen1, 1 apr. 2019
Updaterad av Valpolicella för 15 veckor sedan
14
Hej, Kollar på flygresor till sommaren och ska göra en resa till Japan. Fick förslag på ANA som flygbolag som då går via Frankfurt på utresan med 5,5 timmes bytestid. Har tyvärr bara hört skräckhistorier om att Frankfurt ska man akta sig för. Har aldrig varit där, bara erfarenhet från Heathrow ...
Fotbollsresa till Tyskland
Tyskland Lugnofin, 27 feb. 2019
Updaterad av Birgere för 20 veckor sedan
3
Fotbolls resor till London, är ju ganska vanligt, även för mig. Men det kostar ju en del, biljetterna till matcherna är dyra, om man inte ser till att bli medlem . I vanliga fall köps ju biljetterna via olika resebyrår som har som specialitet att sy ihop sådana resor. Men nu ska jag o en ...
Berlin i påsk
Tyskland Faalk, 3 jan. 2019
Updaterad av Faalk för 27 veckor sedan
0
Hej! ska till Berlin 19/4-22/4 (påskhelgen) och tänkte kolla hur det är? Är det mesta stängt eller håller de öppet? Restauranger, barer, klubbar, sevärdheter osv? Har svårt att hitta något om det, hittar både där folk skriver att allt är stängt och där folk skriver att allt är öppet.. Någon ...
Weekend i München
Tyskland Ennyo, 12 dec. 2018
Updaterad av Ennyo för 31 veckor sedan
0
Reser till München i januari för att fira pappas 60-årsdag. Vi är sex personer som behöver tips på trevliga, nischade barer/restauranger. Typ isbar/bluesbar osv. Kom med era bästa tips!
Nyår i Berlin
Tyskland Sofiagem, 5 dec. 2017
Updaterad av Thessaan för 33 veckor sedan
6
Hej alla glada! Jag och två tjejkompisar ska fira nyår i Berlin och vi är en aning lost med vart man ska vara/inte vara på för klubbar på just själva nyårsafton. Har ni några tips? Och tar självklart emot andra generella tips om Berlin över huvudtaget. Vi stannar en vecka :) Taack!
Berlin över nyår
Tyskland Thessaan, 25 nov. 2018
Updaterad av Thessaan för 33 veckor sedan
0
Hej! Jag och en tjejkompis ska vara i Berlin 31 dec-3 Jan. Vi har aldrig varit där innan så hade gärna tagit emot tips på bra resturanger (Framförallt till nyårsafton) , bra klubbar med dansgolv (också framförallt nyårsafton), allmänna tips om vad vi borde se och göra, shopping, något bra brunch- ...
Tips och råd Tyskland
Tyskland Ylva94, 14 aug. 2018
Updaterad av Ylva94 för 48 veckor sedan
0
Hej! jag och en kompis ska tåg luffa i Tyskland det är första gången för oss båda i Tyskland vi har verkligen ingen aning vart i Tyskland vi ska åka... vi vill göra lite mixade saker gärna gå ut på kvällen men gärna göra lite se värdigheter på dagarna:)
Resa till Tyskland
Tyskland Florinda, 13 aug. 2018
Updaterad av Florinda för 48 veckor sedan
0
Hej! Jag har en fråga, någon vet kanske. Om jag åker tåg från Göteborg till Hamburg, det finns ett byte i Köpenhamn och tiden mellan de två tåg är bara 7 minuter. Någon kanske vet om man hinner eller inte på den tiden till nästa tåg? Har stort bekymmer om jag hinner eller inte! Tack för svaret ...
Vinresa till Mosel och Rhen
Tyskland Henric, 2 aug. 2018
Updaterad av Henric för 49 veckor sedan
0
Önskar tips på vin kryssningar kring Mosel och Rhen.
Blogginlägg om Tyskland
Medryttare till MC semester Juli/Augusti 2019. Vill du åka MC?
Hej alla. Skriver här för att se om det finns ett spontant intresse att åka på MC resa med mig i år. Jag är en rutinerad förare som planerar att åka runt lite i Tyskland denna sommar med fokus på Moseldalen Tyskland. Någonstans inom veckorna 30-32 2019 har jag planer på att åka ner till denna fina miljö och njuta av allt som bjuds där. Hur många dagar det blir är inte fastställt idag men runt en vecka bör man kunna upptäcka det mesta. Övernattning kan planeras eller letas upp dag för dag. Finns det intresse för att åka med så hör gärna av er till mig här för planering och vidare detaljer :-) https://photos.app.goo.gl/J45bTvrY5CaZURJr6
av Jetman 4 mars 2019
Nyår i Berlin
Vi åkte till Berlin med SAS och bodde på ett fint hotell mitt i stan. Här firade vi nyår på Branderburger Tor, vilket var riktigt häftigt. Mycket folk och glühwein, men vi började kvällen med en middag på vårt hotell. En dag besökte vi judiska museet, eller vi skulle göra det, men vi gick inte in. Så vi tog en liten nätt promenad till masten, Berlins högsta byggnad, som vi ju såg på långt avstånd. Det visade sig att det inte var en liten nätt promenad eftersom den är Berlins högsta byggnad kunde vi se den på väldigt långt avstånd. Men vi kom fram i alla fall, men vi gick inte upp i den eftersom kön till den var väldigt lång. En annan dag åkte vi tunnelbana, vilket var väldigt smidigt, till östra delen av Berlin för att se på Berlinmuren. Vi märkte direkt att vi kommit till Östberlin för det var mer kargt och grått liksom. Det var intressant att se muren. Vi var även till Checkpoint Charlie för att ha sett det. Det var en mysig, rolig och intressant resa.
av Martinaanitram 25 feb. 2019
Hemåt
Efter en god frukost i lugn och ro känner vi oss redo att resa hemåt.Vi är väldigt nöjda med vår höstsemester och glada att vi valde Ḿosel framför Cypern som var vår första tanke.Några höstdagar i Moseldalen har varit fantastiska, den fina naturen, alla gamla hus och slott.Maten har varit väldigt bra och så klart även vinet.Vi har med oss några flaskor hem att avnjuta framöver.Vi stannar till för en lunchmacka och även om trafiken är lugnare än när vi åkte så tar det ändå lite tid.Ett stopp i Burg hinner vi med för lite shopping innan vi tar oss till färjan.Där ser vi nyheten att gränserna ut från Danmark är stängda sen någon timme.Vi tänker att det nog lugnat ner sig tills vi kommer fram men när vi närmar oss bron är det långa köer i alla körfält.Visar sig vara ett befarat kidnappningsdrama med anknytning till Sverige som sen visar sig inte alls vara ett kidnappningsdrama.Efter en dryg timme svänger vi av mot Kastrup och genar förbi hela kön,Hemma ett antal timmar senare än beräknat, trötta men nöjda!
av Lenil 20 okt. 2018 Resealbum: Moseldalen 2018
Celle
Perfekt med två övernattningar i Celle.Här har vi åkt förbi många gånger och kanske stannat till någon gång för en lunch eller fika.Nu hann vi utforska staden ordentligt, bl a med hjälp av en rundtur i häst och vagn.Här finns många små fina gamla hus,välbevarade och varsamt upprustade.Det finns också ett stort fint slott som vi nöjde oss med att beundra från utsidan,den här gången.Lunchade på ett fint café i ute i solen.Potatispannkakor med äppelmos kändes bra för mig tillsammans med en Apfel Schorle och mannen tog en kycklingsoppa med bröd.Båda rätterna var perfekta att avnjuta på uteserveringen i höstsolen.Sen gick vi tillbaka till hotellet och tog det lite lugnt innan det var dags för middag.På väg dit tog vi en liten omväg via parken Französischer Garten (Franska trädgården) som inte var så märkvärdig, en damm, ett par jättealléer och massor av gräs. Middagen blev toppen,varsin “platta”,fisk för mig och kött för mannen på Steakhouse Apache.Vi kunde sitta ute i värmen, troligen sista gången för den här säsongen.Trötta vandrade vi sen ännu en gång de 2,5 km till hotellet och somnade rätt tidigt.I morgon åker vi hem!
av Lenil 20 okt. 2018 Resealbum: Moseldalen 2018

Om Tyskland Europa

I hjärtat av Europa hittar du Tyskland – ett av världens mest moderna och inflytelserika länder. Mäktiga storstäder, ett storslaget kulturarv och grönskande natur kombineras med välstånd och utveckling i denna rika världsekonomi.

Tyskland är ett av Europas största länder, både vad gäller area och befolkning. I landets norra delar finner du storstäder som Hamburg och Kiel. Gränsen mot Danmark och Polen gör det till ett nära resmål som enkelt nås via bil, båt, tåg eller flyg. Den som söker nattklubbar och uteliv lär känna sig hemma i områdena kring Reeperbahn i Hamburg.

I centrala delarna av Tyskland finns bland annat huvudstaden Berlin där kontrasten mellan öst och väst speglas tydligt än idag via exempelvis arkitekturen. I Nordrhein-Westfalen finner du de mest befolkade delarna med den kulturella metropolen Köln och pampiga Düsseldorf. Frankfurt ståtar med Europas högsta skyline och bjuder på shopping i världsklass.
I södra Tyskland är klimatet relativt varmt med böljande landskap och bergstoppar. Delstaten Bayern bjuder inte bara på fantastisk arkitektur, utan är också känd för sin öl och återkommande kulturfestivaler. Delstatens största stad München sägs vara en kulturell blandning av norra och sydliga Europa med Oktoberfest som största dragkraft. Här spelar också ett av världens bästa fotbollslag, Bayern München.