Tips om Danmark

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Våra grannar i sydväst har ett fantastiskt land. Långa sandstränder, flertalet storstäder och öar som bjuder på vacker natur. Danmark är inte bara vägen till kontinenten – det är också det utland som flest svenskar besöker årligen.

Frågor & svar om Danmark

which coworking space to choose in Copenhagen?

Danmark Tsalo, 2 feb. 2024
Updaterad av Tomkel för 3 veckor sedan
1
Hi there! I have recently moved to Denmark. I need a coworking space. Better if a few options as I haven't settled yet for good) Can anyone suggest anything. Also can be in the bordering part in Germany.

Tilltalsnamn ej första förnamn

Danmark Dannemoller, 11 mars 2022
Updaterad av Dannemoller för 1 år sedan
2
Hej! Jag har bokat en resa från Danmark tillbaka till Stockholm med KLM, men lyckades skriva mitt tilltalsnamn i stället för mitt första förnamn. Jag heter alltså Kaj Daniel Möller i passet, men skrev Daniel Moeller i bokningen. Jag kan inte ändra namnet hos KLM. Mina alternativ är alltså¨ - ...

Tåg malmö till kastrup?

Danmark Jumbo, 25 juni 2021
Updaterad av Jumbo för 2 år sedan
4
Hej. Kan man som fullvaccinerad med covidpass resa med tåg från malmö till kastrup för vidare resa med flyg till paris?

Legoland och danmark

Danmark E578, 20 mars 2021
Updaterad av Anbean för 2 år sedan
2
1. Om man vill vara en vecka i danmark, legoland och bo i någon stad i närheten och göra annat. tror ni det blir en rolig semester? 2. Årstider, är sommaren bäst? 3. Väntar förstås På att få vaccin före resandet. 4. Är det dyrt att semestra i Danmark?

Elkostnad på boende i Danmark?

Danmark Tommy123, 11 jan. 2020
Updaterad av Tommy123 för 4 år sedan
0
Ska åka till Danmark i sommar och letar nu stuga/ hus att hyra upp till en vecka. Många uthyrare lägger på elkostnader utanför hyran, och på en del forum kan man läsa om att elen i vissa fall är högre kostnad än hyran. Någon med erfarenhet kring vad som gäller här? Vad ska vi tänka på? ...

flytta och jobba i Köpenhamn

Danmark Ebbalisa1, 17 okt. 2019
Updaterad av Marcoe för 4 år sedan
2
hej! vi är två tjejer som är sugna på att flytta till Köpenhamn efter gymnasiet. vi undrar: hur man får tag på lägenhet. vad det finns för jobbalternativ, och hur mycket man kan tänkas tjäna. vi söker kontakter som kan ge oss lite tips och trix för att uppnå vår dröm :)

Boende omkring Billund/Legoland

Danmark Fruresa, 6 apr. 2019
Updaterad av Fruresa för 4 år sedan
0
Hej! Söker tips på ett trevligt boende kring Billund. Vi tänkte fira bröllopsdag på kvällen och sedan roa barnen på Legoland dagen efter. Vill ha lantlig, romantiskt och fräscht! Gärna tips på hur man billigast kommer åt endagsrsbiljetter till Legoland för 2 vuxna och två barn.

Hotell

Danmark Cassandra92, 27 okt. 2018
Updaterad av Cassandra92 för 5 år sedan
0
Hej! Jag och min man vill besöka julmarknaden på Tivoli i december. Vi tittar på hotell och undtar om någon har tips? Centralt och med god frukost!!! :) tack på förhand

Hur är parkeringssituationen vid CPH just nu?

Danmark Birgere, 6 sep. 2018
Updaterad av Birgere för 5 år sedan
4
Innan sommaren så hade jag vid två tillfällen jättesvårigheter att hitta parkering vid CPH. En av gångerna snurrade jag runt i en timme innan jag lyckades hitta en plats.... blev lite svettigt😋 Är det lika struligt nu?

VARNING Aahytten, Bornholm

Danmark Marieb1, 26 aug. 2018
Updaterad av Marieb1 för 5 år sedan
8
Vill varna för att hyra ett hus "Aahytten" utanför Rönne på Bornholm, som vi hyrde nu i sommar, på cykelsemester. Bla hyr Joan (vill inte skriva efternamnet) ut via AIRBNB. Jag betalde in 500 danska kronor i deposition. Huset skulle självklart vara städat och det var det - delvis. Golvet ...

Legoland på höstlovet samt betalning?

Danmark A_gren77, 13 sep. 2017
Updaterad av A_gren77 för 6 år sedan
2
Vi ska åka till Legoland på höstlovet och undrar om någon som har varit där kan berätta hur det var? Det vi framförallt undrar är om det räcker med en dag den tiden av året eller om det behövs två? Vi funderar också på vad som är det bästa betalsättet i Danmark? Kontant? Tack på förhand!

Legoland och Lalandia?

Danmark A_gren77, 27 juli 2017
Updaterad av A_gren77 för 6 år sedan
13
Hej! Planerar en tripp till Lalandia och tänker då att det ju skulle vara kul att gå till Legoland när vi ändå är där. Tänker att vi hyr ett semesterhus och tar Lalandia en dag och Legoland en dag. Är det någon som besökt båda parkerna som kan svara på om det upplägget fungerar bra? Och vilken rutt ...

Blogginlägg om Danmark

Nya rykande het Köpenhamnsguide med mängder med tips

Vi besöker ofta Köpenhamn, Nordens Mathuvudstad. Senaste besöket var i mitten av september 2023. I inlägget hittar ni mängder med bilder och TIPS om hotell, restauranger, sevärdheter, shopping, kommunikationer, parker, promenadstråk, utflyktsmål med mera. Ni hittar mycket inspiration till ett kommande Köpenhamnsbesök. http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/october/reseguide-kopenhamn-vara-basta-tips.html #köpenhamn #danmark #köpenhamnsguide #demmereserjordenrunt "nordensmathuvudstad
av Demmereserjordenrunt 27 sep. 2023

Underbara matupplevelser i Köpenhamn - 11 restaurangtips

Vi har precis kommit hem från ännu ett besök i Nordens mathuvudstad Köpenhamn. Vi reser till Köpenhamn i huvudsak för att äta på de många helt fantastiska restaurangerna. I det här inlägger har vi samlat många bilder, tips och fakta om 11 av våra favoritrestauranger i Köpenhamn - både för lunch och middag - kanske kan det ge inspiration till ett besök på någon av restaurangerna vid nästa besök i Köpenhamn http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/september/fantastiska-matupplevelser-i-kopenhamn-vara-basta-restaurangtips.html #köpenhamn #restaurangtips #nordensmathuvudstad #matupplevelse #demmereserjordenrunt #danmark
av Demmereserjordenrunt 17 sep. 2023

Hemresa

Sista dagen i Tyskland tillbringar vi på A1 i hällande regn, det regnar från Köln till danska gränsen men trots det så flyter körningen på. Vi bestämmer oss för att bila in i Danmark och hittar då ett boende i galma rådhuset i Gråsten. En liten mysig stad precis innanför gränsen. Här har vi hittat en lägenhet på tre rum och kök, och då ingår frukost och parkering så anser vi att det var ett bra pris vi fick.
av Vacaciones 5 aug. 2023 Resealbum: Moseldalen och Luxemburg

Danmark - Tyskland

Vår första natt bokar vi i Nakskov som ligger i närheten av Rödby då vi bestämde oss för att ta färjorna Helsingborg – Helsingör samt Rödby – Puttgarden. Vi åker ifrån Stockholm så ett stopp på Lolland efter ca 75 mil kändes lagomt. Det är ett hostel där vi sover alla tre i ett rum, prisvärt, enkelt och helt okej. Vårt första orosmoln kommer på morgonen då vi ska till Rödby-färjan och appen säger att det är fullt. Men det visar säg att de inte tar bokningar så tätt inpå så vi åker bara till färjeläget och har inte några problem med att få plats ombord. Nu tar vi sikte på Koblenz och har ännu en dag där vi kommer att köra ca. 75 mil framför oss. Vi bestämmer med hjälp av appen Maps att vi tar A1 trots att jag läst att det är många vägarbeten den sträckan. Men när vi kollar appen så är det mycket mer rött på vägen över Hannover, så A1 över Bremen får det bli. Det är nu den 21:a juli och semestertrafiken är i full gång. Det är mycket trafik ute, både semesterresenärer men också en faslig mängd långtradare och trailers. Runt de stora städerna och vid vägarbetena så blir det stopp och vi krypkör på Autobahn. Men det är bara vid ett tillfälle där vi upplever ett totalt Stau, det blir en smidig dag att ta oss fram till lägenheten som vi har bokat två nätter.
av Vacaciones 3 aug. 2023 Resealbum: Moseldalen och Luxemburg

Danmark Europa

Våra grannar i sydväst har ett fantastiskt land. Långa sandstränder, flertalet storstäder och öar som bjuder på vacker natur. Danmark är inte bara vägen till kontinenten – det är också det utland som flest svenskar besöker årligen.

Det vanligaste besöksmålet i Danmark är huvudstaden Köpenhamn. Här finns Tivoli som är en nöjespark med över 150 år på nacken. Även det kända promenadstråket Nyhavn kan rekommenderas med sina restauranger, kaféer och affärer. Har du sett ett danskt vykort är sannolikheten mycket stor att det är från en av världens längsta gågator, mer känt som Ströget. På ön Jylland finns Legoland med världar som byggs upp helt med lego. För barnfamiljer är detta ett mycket populärt resmål. Norr om Legoland finns Århus som är Danmarks näst största stad. I ”Den gamle by” finns hus bevarade från hundratals år tillbaka.Runt om i landet finns också mängder av slott, djurparker, muséer och kulturella aktiviteter. Sommartid bjuder även Danmark på magiska stränder längs med västkusten där svalkande dopp frestar i värmen. Glöm heller inte att ta färjan till Bornholm. Ön ligger sydöst om Skåne och har gått igenom en dragkamp mellan svenskar och danskar under historiens gång. Delar av ön bombarderades under Andra världskriget och här finns det mycket att upptäcka.