Tips om Polen

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Polen är resmålet som gör både familjen och plånboken glad. Landet erbjuder en enastående kombination inget annat land i Europa kan mäta sig med, i form av prisvärd shopping, god mat och otroliga stränder.

Frågor & svar om Polen

Gdansk Tips!

Polen M4sta86, 12 sep. 2019
Updaterad av Gdansk_guru för 46 veckor sedan
4
Hej. Åker till Gdansk nästa tors-söndag. Mottager gärna tips på saker att göra. Vill gärna ha tips om bra SPA-anläggningar och restauranger? Tack på förhand.

Födelsedagsmiddag Gdansk

Polen Lolofer, 8 jan. 2020
Updaterad av Lolofer för 1 år sedan
0
Hej! Jag ska fira min 30-årsdag med ett gäng vänner i Gdansk i början av April. Önskar tips på restauranger där man kan förboka bord för ett gäng på ca 10 pers. Det viktiga för mig är att det är ett ställe med härlig stämning, enkel och god mat och trevlig personal. Gärna ett ställe där man kan ...

Är restauranger öppna under julhelgen

Polen Johancarlstrom, 2 okt. 2019
Updaterad av Peterkarlsson_1 för 1 år sedan
1
Vi planerar att fira jul i Gdansk under julhelgen. Som vi förstått så är butikerna i Polen stängda under helgdagar. Men hur är det med restauranger? Kommer det vara några restauranger öppna 24-26/12? Mvh Johan

Tandläkare i Polen

Polen Mwaldzinska, 18 feb. 2016
Updaterad av Mwaldzinska för 1 år sedan
2
Hej! Om Ni vill åka till Polen (Gdańsk)för att läka Era tänder, kan jag rekommendera en jättebra tandläkare. Han pratar flytande engelska men om Ni vill prata svenska, får Ni en egen tolk:) Om Ni vill veta mer (t.ex. om priser), kontakta mig gärna:) Min hemsida är www.svenskapolska.eu ha ...

Handla mat

Polen Shedevil, 29 okt. 2019
Updaterad av Shedevil för 1 år sedan
2
Hej,är det någon som vet om någon mataffär är öppen nära Jaglana i Gdansk nu på fredag 1 nov,vi kommer fram på kvällen runt 21

Att göra i Polen över jul och nyår?

Polen Dartanjang, 28 sep. 2019
Updaterad av Jonas73 för 1 år sedan
4
Hej! Vi funderar på att åka bort över jul och mellandagarna. Sparar samtidigt till en långresa och vill inte lägga alltför mycket pengar på detta. Funderar på Polen som ju är nära och lite billigare. Vi är ute efter shopping, spa, god vegetarisk mat, strosa runt i gamla kvarter, ja i den ...

Göra i gdansk/sopot?

Polen Akumie, 20 juli 2019
Updaterad av M_olsson för 1 år sedan
1
Har kollat runt och visst finns det shopping center, museum och fina byggnader men vad för kul kan man göra som inte är sevärdheter, strand eller festa? Om man söker ”fun things to do in gdansk” på Google får man olika svar med varierande omdömen så tips skulle uppskattas Shooting range är ett ...

När stänger butiker?

Polen Akumie, 19 juli 2019
Updaterad av Akumie för 1 år sedan
0
När stänger butiker i Gdansk, polen? Allt jag hittar är om stora shopping center och hur dom inte får vara öppen på söndagar men dom små affärerna man ser runt stan? I Sverige stänger det mesta 18:00 men I Gdansk?

Hyra bil i Polen

Polen Dreambig, 14 juli 2019
Updaterad av M_olsson för 1 år sedan
3
Vilken uthyrningsfirma är bra att hyra bil ifrån i Polen?

Ge mig ditt bästa tips i Gdansk/Sopot

Polen Annach, 15 juli 2019
Updaterad av Worldofmarie för 1 år sedan
1
Åker snart med familjen(två vuxna och två barn 10, 12 år) till Sopot där vi har hyrt lägenhet. Nu vill vi ha ditt bästa tips. Vi är nyfikna på prisvärda och bra restauranger, sevärdheter som vi inte får missa samt allt annat värt att nämnas.

Wrocław som utgångspunkt

Polen Dreambig, 9 juli 2019
Updaterad av Dreambig för 1 år sedan
0
Kommer att resa till Wrocław och är intresserad vad som finns utanför staden. Vill uppleva den inhemska kulturen och människorna. Vilka byar alt städer är enkla att ta sig till. Tack för svar :)

Husbil runt i 2 veckor

Polen Acinomen, 15 juni 2019
Updaterad av Acinomen för 1 år sedan
0
Önskar tips på vad vi inte får missa under våra 2 veckor i juli med husbilen. Bästa campingen? Bästa stränderna? Vilka städer mm mm. Vi ska besöka Auswisch och Zakopane och några städer.

Polen Europa

Polen är resmålet som gör både familjen och plånboken glad. Landet erbjuder en enastående kombination inget annat land i Europa kan mäta sig med, i form av prisvärd shopping, god mat och otroliga stränder.

Polen är ett land fullt med spännande upplevelser, oavsett vad du är intresserad av. I städerna Warszawa och Krakow hittar du otroligt billig och bra shopping, teater, musikevenemang och restauranger för olika smaker. Det är varmast i Polen under sommarmånaderna men landet behåller ofta sin värme in i september för dig som vill förlänga den ”svenska” sommaren.

Polens norra delar har en fantastisk riviera för dig som är sugen på en lite annorlunda solsemester. Här hittar du en sträcka på över 50 mil som består enbart av otroliga sandstränder, precis som vid Medelhavet. Miedzyzdroje och Sopot är två populära semesterorter men många åker också till Gdansk. Här får du en kombination av mysiga gator och gamla sevärdheter med stranden runt hörnet. Längs rivieran finns många så kallade kurhotell där du kan prova lerbad och stärka din kropp med mineralvatten. I Sopot finns ett välbesökt vattenland för barnen, medan resten av familjen går på spa eller tar en drink på en uteservering. Polen är Europas lite bortglömda paradis som erbjuder en prisvärd solsemester långt över förväntan.

Blomstrande fägring vid slottet!
1 / 5
Torg i gamla stan
2 / 5
På toppen av Kasporowy Wierch, 1987 m.
3 / 5