Tips om Lettland

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Lettland, mittemellan Estland och Litauen har mycket att erbjuda med den gamla kulturstaden Riga, nationalparker och kulturminnesmärkta Turaidas museireservat.

Frågor & svar om Lettland

Riga

Lettland Lyx, 7 juni 2022
Updaterad av Lyx för 22 veckor sedan
5
Vill ha tips på bra boende i Riga . Vi har funderat på något spa hotell. Vi som reser är mor o dotter (vuxna). Vad ska vi inte missa ? Hur är prisläget nu i Riga ? Ge tips på allt möjligt .

Vad får man inte missa i Riga som förstagångs besökare?

Lettland Arn63, 23 sep. 2019
Updaterad av Arn63 för 3 år sedan
4
Ska äntligen besöka Riga senare i höst och vill gärna ha tips på vad jag som förstagångs besökare helst inte bör missa.Jag vet redan att saluhallarna och gamla stan är givna). Har bokat in 2 övernattningar så tid finns utan stressa. Vill gärna ha lite feedback på hur kostnads läget är gemfört med ...

Försöker finna en bra konsert med ett bra band/artist 1 t.o.m. 3 sept. 2017

Lettland Tobiashaggstrom, 15 aug. 2017
Updaterad av Tobiashaggstrom för 5 år sedan
0
Hej! Jag försöker finna en bra konsert med ett bra band/artist 1 t.o.m. 3 sept. 2017 men antingen så finns det inget eller så listas inte "min typ" av musik på de vanliga "visit"-siterna. Det får gärna vara något internationellt band eller välkänt bra i Lettland. Tänk något i musikstil så ...

Restauranger i Riga?

Lettland Annemo, 19 feb. 2017
Updaterad av Annemo för 5 år sedan
0
Tänkte åka till Riga för första gången och undrar om någon har tips på restauranger? Tar tacksamt emot övriga tips om Riga också.

Bra och prisvärda spa anläggningar och hotell i Riga.

Lettland Blesi, 22 sep. 2016
Updaterad av Blesi för 6 år sedan
4
Tar tacksamt emot tips på bra hotel och billiga spaanläggningar I Riga, gärna nära gamla stan. Har ni andra tips på bra matställen, rolig shopping eller annat kul att göra så tar jag tacksamt emot alla förslag. /Camilla

Saknar pass - kollas det?

Lettland Jennypennii, 21 juli 2016
Updaterad av Sierra för 6 år sedan
4
Hej! Familjen har en biljett Nynäshamn-Lettland på tisdag. Upptäckte att jag och yngsta barnet saknar pass och har ansökt idag i hopp om att hinna få dem på tisdag. Men om de inte är klara undrar jag om vi vågar åka ändå? Alternativet är att boka nya biljetter för mig och lillkillen och åka senare ...

Riga över julhelgen ?

Lettland Outi68, 18 sep. 2015
Updaterad av Lett_o_resglad för 7 år sedan
1
Någon som vet hur det är öppet under julen i Riga? Affärer, restauranger o.s.v.

Frisör i Riga?

Lettland Karrevanna, 5 jan. 2015
Updaterad av Karrevanna för 7 år sedan
2
Jag undrar om det finns frisörer som har öppet på söndagar i Riga? Vad är det för priser som gäller på ett ungefär? Tack på förhand :)

Transfer

Lettland Gisela0314, 5 jan. 2015
Updaterad av Gisela0314 för 7 år sedan
0
Hur tar jag mig med rollator enklast och billigast mellan färjeterminmalen och Gamla Stan i Riga? Gisela

Hjälp ang Riga

Lettland Energi, 7 okt. 2008
Updaterad av Andr för 8 år sedan
11
Hejsan! Åker till Riga i nov och det skulle vara roligt med lite tips om hotell, restauranger samt sevärdheter.

Kryssning till Riga med 5-åring?

Lettland Aniika, 7 feb. 2014
Updaterad av Aniika för 8 år sedan
0
Hej, funderar att strunta i den förutsägbara kryssningen till Åland och istället ta med min 5-åring till Riga - kryssning med Tallink Silja Line. Vad tror ni, kan det vara något? Kom gärna med tips på vad vi så fall ska göra de dryga 6 timmar man är i land. Tack.

Hur många dagar i Riga?

Lettland Tinto, 15 aug. 2013
Updaterad av Lett_o_resglad för 9 år sedan
4
Hej Jag och min mamma skall nu i augusti åka till Riga. Min fråga är hur länge det är värt att stanna där. Vi åker med Silja på fredag kväll och är framme Lördag morgon. Frågan är nu, skall vi åka hem söndag kväll eller måndag kväll?? Vad i övrigt skall man inte missa i Riga, sevärdheter mm? ...

Lettland Europa

Lettland, mittemellan Estland och Litauen har mycket att erbjuda med den gamla kulturstaden Riga, nationalparker och kulturminnesmärkta Turaidas museireservat.

Riga är en vacker stad med det upprustade Vecrīga, med Gamla stan som naturlig utgångspunkt. Domkyrkan är från 1200-talet och då Gustav II Adolf erövrade staden var staden svensk fram till 1700-talet. Staden har också gator helt i Jugendstil och även spår efter sovjettiden i Stalinskrapan, som numera huserar Vetenskapsakademin.
Rundale slott i södra Lettland är landets förnämsta rokoko och barockslott. Kurlands hertig Ernst Johan von Biron hade slottet som sommarresidens då det byggdes i mitten av 1700-talet.Semesterorten Jūrmala är en berömd kurort i Lettland som har en över 20 kilometer lång sandstrand och ett milt klimat. Orten är också berömd för sina fina trähus. Jurmala ligger ett stenkast från Riga och går utmärkt att kombinera på sommaren.Vill du se mer av naturen i Lettland kan du besöka Gauja nationalpark norr om Riga som har många natur- och kulturminnesmärken. Väderkvarnar, fornborgar, kyrkor och en stor mångfald i naturen hittar du här. Parken bör upplevas under mer än en dag då det finns många platser att besöka. Siguldas kuperade landskap, Turaida slott och museireservat samt kulturcentrumet i den gamla staden Cēsis.

Restaurerade hus
1 / 7
Frihetsmonumentet
2 / 7
Dancing on the beach
3 / 7
Fly to the sky
4 / 7
Utsikt från tornet på St Peterskyrkan
7 / 7

Tips & inspiration om resmål i Lettland