Tips om Estland

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Till Estland i nordöstra Europa kan du både segla och cykla från hela kontinenten. Förutom en strategisk plats vid Östersjön har landet också en av de mest bevarade medeltidsstäderna i Europa, huvudstaden Tallinn.

Frågor & svar om Estland

Pass till Estland

Estland Stieri, 20 juli 2022
Updaterad av Worldofmarie för 9 veckor sedan
1
Någon som har åkt nyligen till Estland, har varit där för tio år sedan och har för mig att man inte behövde visa pass utan bara legimitation vid landstigningen, någon som är uppdaterad?

Tips på vad man kan göra och se i Estland

Estland Pellejamas, 8 aug. 2019
Updaterad av Pellejamas för 3 år sedan
0
Tips på vad man kan göra och se i Estland? Tänkte göra en roadtripp till bland annat Tallin.

Tips inför kompisresa till Tallin

Estland Blesi, 15 sep. 2018
Updaterad av Blesi för 4 år sedan
2
Jag och en kompis ska åka 3 nätter, till Tallin på bla julmarknad, 30 nov till 3 dec. Har varit där för ca 6 år sedan men vill ha tips på mysiga hotell, bra och billiga SPAn, restauranger med supergod mat och myskänsla och gärna något bra shoppingcenter:)

Tallin, tips på klädval, restauranger och spa!

Estland Sussonly, 20 nov. 2017
Updaterad av Sussonly för 4 år sedan
5
Flyger till Tallin nu i slutet av november (ska besöka julmarknaden och övernatta fyra nätter) och tycker det är jättesvårt med ytterkläder. Är det snö? Mest regn? Kallt så man behöver vinterjacka? Halka? Är ni där just nu så ge mig gärna tips då jag kommer vara ute och gå mycket! :) Sedan ...

Vad får vi inte missa i Tallin,

Estland Lyx, 3 aug. 2017
Updaterad av Trea för 5 år sedan
4
Hej ! Vi ska till Tallin över helgen, vad får vi inte missa. Förslag på bra shopping för tonåring och även vuxen. bra mat ställe ? bra hotell ? Tacksam om någon svarar.

Tallink romantika

Estland Rojne, 22 maj 2016
Updaterad av Rojne för 6 år sedan
0
Allmänt gott råd boka inte denna ineffektiva båt. Vi var fem personer som ville komma bort från vardagsstressen. Men vi fick hytten under dansgolvet .. De spelade till kl 06 på morgonen. Buffén var ett dåligt skämt vatten ingick inte ens. Personalen bara flinade hånfullt då vi hade betalt över 280 ...

Tallinn- priser och att göra.

Estland Tonim, 24 mars 2016
Updaterad av Tonim för 6 år sedan
7
Hej! Åker snart till Tallinn. Undrar lite vad alkohol, cigg och äta ute kostar. Hur är de med shopping? Billigt dyrt? Någon bra restaurang? Och självklart lite tips på vad man kan göra! Vi är två kompisar i 25års åldern som är öppna för de mesta! Tack på förhand!

Tallin - Flyg eller Båt?!

Estland _magnus_, 10 jan. 2015
Updaterad av Blesi för 7 år sedan
2
Åker till Tallin torsdag-söndag i mitten av maj. Vilket är billigast? Flyg eller Båt? Någon som kan tipsa om centralt hotell (gärna med SPA)? Ingen lyx men det måste vara fräscht!

Tips på weekend i Tallinn

Estland Cattis66, 30 okt. 2014
Updaterad av Lora för 7 år sedan
5
Hej! Jag och maken åker till Tallinn i slutet av november och skulle behöva lite tips på trevliga restauranger och sevärdheter. Vi räknar med att tillbringa tid på julmarknaden som ska ha startat då, men i övrigt har vi ingen aning om vad vi ska hitta på, så alla tips är välkomna.

Mc i österled

Estland Joakimn, 2 apr. 2012
Updaterad av Tomasj för 8 år sedan
7
Funderar på att åka en sväng med mc i sommar. /Estland,Lettland,Litauen,Polen,tillbaka till sverge..2 veckor??? Eller liknande..Förslag, ideér Någon som vill hänga på? Kör en Honda 700cc/ Trans Alp( typ :äventyrsbike) Behöver minst en hojj till ,kan även tänka mig att i grupp köra med en ...

Pärlor att uppleva i Tallinn

Estland Visitestonia, 16 okt. 2008
Updaterad av Anu för 9 år sedan
4
Pärlor att uppleva i Tallinn Tänk på att de flesta kök stängs redan kl 22:00. Kolla upp detta då du bokar bord. Restauranger: Vertigo En modern designad restaurang som drivs av TV-kocken Imre Kose (Estlands svar på mat-Tina). Bra service, bra mat och dryck. Lite finare och dyrare än ...

Tallin - sevärdheter och aktiviteter?

Estland Janlahti, 21 okt. 2012
Updaterad av Anu för 9 år sedan
1
Har beställt en kryssning till Tallin om ett par veckor. Kommer endast att tillbringa några timmar i staden. Några tips på sevärdheter och aktiviteter som bör genomföras under den korta tidsramen?

Estland Europa

Till Estland i nordöstra Europa kan du både segla och cykla från hela kontinenten. Förutom en strategisk plats vid Östersjön har landet också en av de mest bevarade medeltidsstäderna i Europa, huvudstaden Tallinn.

Till ytan är Estland ett av Europas mindre länder och är ungefär lika stort som Småland, Skåne och Halland kombinerat. Här finns en bevarad kultur kombinerat med ett av världens mest uppkopplade samhällen. Huvudstaden Tallinn är en av hansatidens mest välbevarade städer med gotisk arkitektur, kullerstensgator, hantverk och Rådhuset från 1400-talet som är stadens främsta landmärke. 1997 togs Tallinn upp på UNESCO:s världsarvslista och ett besök till mysiga Gamla staden rekommenderas varmt. Estland har dock mer att bjuda på, i södra delen av landet hittar du Tartu som inte bara är baltstaternas äldsta stad, utan även en av norra Europas äldsta universitetsstäder grundad av Gustav II Adolf.
Västra Estland är lika med Östersjön och här finns sommarstaden Pärnu med sin speciella träarkitektur, uteserveringar och konserter på sommaren. De fina sandstränderna gör det till ett populärt semestermål, vilket även gäller många av öarna. Här hittar du bland annat Ösel, Dagö och Runö. Ösel är mycket populärt under sommaren i Estland och har flera spaanläggningar. Ön är också känd för sin genuina prägel med estnisk folklore och kultur.

Tips & inspiration om resmål i Estland