Tips om Riga

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Lettlands huvudstad har på senare år seglat upp på alla topplistor över attraktiva resmål. Riga har en spännande historia och tillfredsställer alla intressen och smaker.

Blogginlägg om Riga

Bättre väder.

När jag vaknade i morse så var där en klarblå himmel. När jag slutligen masade mig upp ur den sköna sänghalmen så hade det dock mulnat på igen. Inget regn ändå, vilket gjorde att jag efter frukost drog ned på stan igen och fortsatte mitt traskande runt i Rigas gamla stad. Jag tog mig en tur bort till slottet och floden Daugava där våra förfäder, de vilda vikingarna, seglade på väg österut till Ryssland och vidare mot Svarta Havet. Riga, har tack vare sitt läge alltid varit en handelsstad. Här har köpmän från stora delar av europa slagit sig ned och idkat handel. Köpmannaskrået byggde på 1300-talet ett stort och ståtligt hus, som sedan användes till fester och tillställningar av skrået för utländska köpmän från 1400-talet och framåt. Eftersom det skrået kallades för svarthuvuden så kalldes byggnaden för svarthuvudbrödernas hus. Det bombades sönder och samman under andra världskriget, men byggdes upp igen under 1990-talet inför stadens 800-årsfirande. Numera används det för konserter och liknande och är verkligen en vacker byggnad. När jag sett mig trött på alla de vackra byggnaderna, så stannade jag till på ett konditori på hemvägen. Gott kaffe, en äggmacka och ett vienerbröd blev en alldeles utmärkt lättlunch. Nu börjar det gå mot kväll här. Vi är en timme före er och jag tänkte dra mig iväg mot en sportbar i närheten. Eftersom jag är i Lettland kanske de visar den här matchen mellan Liepaja och Norrköping. Kan vara en trevlig kvällsunderhållning att sitta på en bar här och heja på utlänningarna. /Conny
av Gubbar_pa_drift 1 aug. 2019 Resealbum: Hem från Indien på två hjul.

Regntunga skyar.

Regnet som skulle komma i förrgår dök upp dagen efter istället. Då gjorde det ingenting eftersom jag satt på bussen upp till Riga. Värre är att det sedan bara fortsatt. Det öser inte ned, men strilar ned så där så att allt blir grått och lite halvtrist. Har trots det tagit mig en promenad ned på stan för att spana in den gamla stadsdelen. Den är naturligtvis inte lika stor som den i Vilnius, men kanske lite mer kompakt istället. Finns även här gott om restauranger, pubar och barer. Regnet gjorde ändå att jag inte ägnade gamla stan så lång tid idag, får knalla ned i morgon igen. Jag har fått tag i färjebiljett från Tallin till Sverige. Det blev måndag kväll, vilket innebär att jag släpper mitt besök på Dagö. Kan åka dit en annan gång. Så nu stannar jag här till fredag och sedan Tallin fram till avfärd mot Stockholm. Sedan kan det nog bli ett stopp i storstan också innan hemfärd på onsdag. /Conny
av Gubbar_pa_drift 31 juli 2019 Resealbum: Hem från Indien på två hjul.

Airline review: Air Baltic

https://utochspring.com/2017/11/29/airline-review-air-baltic/
av Pilla85 30 nov. 2017

hejsan

Hejsan. Någon som vet vad det kostar med cigg i riga nu? Tacksam för svar.
av Anguelinajansson 21 jan. 2015

Riga Lettland, Europa

Lettland huvudstad har på senare år seglat upp på alla topplistor över attraktiva resmål. Riga har en spännande historia och tillfredsställer alla intressen och smaker.

Tempot i Riga är behagligt och den riktiga storstadsstressen har ännu inte hunnit hit. Du kan ta dig tid att strosa längs flodstranden bland gamla byggnader, ta en fika på något av alla caféer med matinfluenser från hela världen och besöka ön Kipsala mitt i floden. Centralmarknaden i Riga ligger i gamla zeppelinarhangarer och är ett måste för varje besökare. Inte minst för de magnifika byggnaderna utan även för det enorma utbudet av varor. Här finns allt från färska livsmedel och delikatesser till elektronikvaror, billiga kläder och kuriosaprylar.

I Riga hittar du också spa i världsklass och många reser hit just för att uppleva lyxiga spavistelser för en bråkdel av kostnaden mot övriga Europa. Du som vill hinna med mycket kan ta in på spa över dagen och ändå hinna med att se Rigas övriga attraktioner.

Riga passar alla. Barnfamiljer hittar en uppsjö av muséer, flodturer och ett gammalt zoo väl värt ett besök. Shoppingfantasten finner ett mecka i Riga, där nya designers och etablerade märken är representerade och ger ett annorlunda utbud. Nattlivet är sprudlande och spännande med barer och klubbar. Restauranger med traditionell baltisk mat blandat med influenser från hela världen lockar alla smakriktningar – och plånböcker.

Fantastisk byggnad i Riga.
1 / 22
Utsikt från tornet på St Peterskyrkan
2 / 22
Goda bakelser och tårtor
5 / 22
Gammal fin Vinkällare
11 / 22
Det finns även nyare byggnader i Riga. ;- )
13 / 22
Den rysk-ortodoxa kyrkan
14 / 22
Utsikt över Riga från Peterkyrkan
15 / 22
Korvar i massor
16 / 22
Fantastisk park runt kanalen.
20 / 22
Svarthuvudenas hus vid Rådstorget
22 / 22