Tips om Slovakien

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar
Frågor & svar om Slovakien
Köra bil i Slovenien/Slovakien, förbjudet?
Slovakien Viktorstahl, 7 juli 2015
Updaterad av Landl för 3 år sedan
2
Hej, När man läser på t ex Sixt:s hemsida så står det att vissa bilmodeller inte är tillåtna att köra i bl a Slovenien och Slovakien, bl a Audi och BMW. Hur hårda är kontrollerna på detta? Kan man få böter? Vad jag kan läsa står det "bara" att försäkringarna inte gäller.
Bratislava 22/5-2014
Slovakien Ooskari, 20 feb. 2014
Updaterad av Birgere för 5 år sedan
2
Hej !!! Jag och en kamrat tänker åka en wekeend till Bratislava i Slovakien. Nu vill vi ha lite tips vad man måste se och måste göra när man är där. Gärna tips på några bra resturanger och pubar. Även om det är någon som vet ett bra biljardställe. Vi har inte bokat nåt boende än, så tips på ...
Slovakien - underskattat resmål
Slovakien Trekker44, 29 juni 2013
Updaterad av Trekker44 för 5 år sedan
4
Efter att ha utforskat Slovakien under lite drygt två veckor med hjälp av hyrbil, körde 1 950 km, och tillbringat tre dagar i huvudstaden Bratislava kan jag bara konstatera att Slovakien är ett underskattat resmål. Den som tycker om att besöka historiska platser, vill uppleva medeltida ...
Bila i Slovakien, Ungern och Ukraina?
Slovakien Ponnymamma, 8 jan. 2011
Updaterad av Ponnymamma för 8 år sedan
0
Funderar på att ta biltåget till Wien och bila österut därifrån. Någon som har erfarenheter eller tips? Har bergränsade (positiva) erfarenheter av Ungern (Budapest, Eger) och Slovakien (Kosice). Vill ha tips på fler städer och byar som är värda att besöka. Hur är det med t ex Lviv och hur är ...
Bratislava
Slovakien Cinar, 6 juni 2010
Updaterad av Cinar för 8 år sedan
0
Reser till Bratislava i början av juli. Stannar 4 - 5 dgr. En dagstur till Wien är också inplanerad. Tips på vad jag inte bör missa mottages tacksamt!
Hur tar man sig enklast till Bratislava ?
Slovakien Peterw, 3 feb. 2010
Updaterad av Peterw för 9 år sedan
3
Hej, Vi är några stycken som funderar på att åka dit typ en ons-sön. min fråga är som rubriken ovan lyder? Gärna tips på vad man bör se på några dagar... prisnivån mm Mvh Peter.
Bratislava till Kroatien via Budapest
Slovakien Frk_reslust, 6 dec. 2008
Updaterad av Kanders9 för 10 år sedan
4
Hej alla resglada Hade i tanke att luffa från Bratislava via Budapest och slutmål Kroatien med hemresa från Dubrovnik Kan ni tipsa mig om boende i Bratislava och "måsten" att göra med tonårskids. Resa till Wien? nöjesfält? Är det någon som vet hur man sedan enklast/billigast tar sig till ...
Bratislava
Slovakien Pimpel, 3 sep. 2008
Updaterad av Fkerst för 10 år sedan
6
Är det någon som kan ge tips på centralt, bra och hyfsat billigt boende i Bratislava? Tar även tacksamt emot tips på vad man kan se och göra. Hur tar man sig lättast till Wien? Hälsningar Christina
Bratislava
Slovakien Frazze, 25 okt. 2008
Updaterad av Frazze för 10 år sedan
0
Ska åka till Bratislava i början av december och hoppas hitta någon julmarknad eller någon affär som just säljer julgransprydnader.Någon som varit där vid den tiden och kan svara på vart jag ska gå?
Bratislava - ev Wien för en dag
Slovakien Asvlkpg, 12 aug. 2008
Updaterad av Worldofmarie för 10 år sedan
1
hej, vi ska åka till bratislava i början av sept. Kan tänka oss även en tripp till Wien. Har ni några bra förslag på vad vi ska se?
Bratislava
Slovakien Sannabus, 17 apr. 2008
Updaterad av Archangel för 10 år sedan
7
Jag ska eventuellt åka ett par dagar till Bratislava nu i maj. Är det någon som har nått tips på var man ska bo? Och vad finns det att göra där? Är det nått man inte får missa?
Bratislava/ Slovakien
Slovakien Archangel, 10 juni 2008
Updaterad av Archangel för 10 år sedan
0
Tjena jag skulle behöva lite hjälp av någon som har varit i B. innan om priser på kläder skor och sådant vad priser ligger på ? och vad man kan få sig ett ni vet vad :).? men i runda tal vad priserna ligger på gemförelse mot sverige.
Blogginlägg om Slovakien
what a day!
3h försenade och 2 punkteringar så kom vi äntligen fram till Bratislava! Tar söndagen först; Åkte vid 9 tiden till Auschwitz i en minibus med 2 norska tanter. Fick se en film med klipp och intervju med den enda kvarlevande fotografen som filmade när de kom till Auschwitz, han kom med den ryska armen. Hemskt, riktigt hemskt! Sen guidad tur runt i Auschwitz 1 och se samlingarna (bara en liten bråkdel av allt som en gång fanns kunde man nu beskåda en del skickats iväg och en del brännt antar jag). Fick se högar med hår, o då menar jag HÖGAR! Mängder med skor som nog hade fyllt lätt mitt rum upp till taket. Borstar, kammar, väskor och kastruller. Hur mkt som helst. Mycket av kläderna har skickats till tyskland eller textilmakare för att göras om. De brände också upp några förvaringsrum innan ryssarna kom dit. Sen åkte vi vidare till Auschwitz - Birkeanu 2. Sjukt mycket större och vädret var kasst, började regna så man kan riktgit tänka sig hur hemskt allt var. Tillbaka sen till hotellet, bort till shoppingcentret och käka mat och handla lite yoghurt som till idag (mån). Imorse lämnade vi Krakow vid halv 9. Tio över 10, knappt 10 mil därifrån så fick vi såklart punktering. På BÅDA HÖGERHJULEN! helt jävla galet. Vilket talang vi har, inte alla som kan fixa detta!! hela historien pallar jag inte dra här. Fick fixat det så vi kom vidare vid 1. Hann in till Bratislava vid 6 för att strosa runt i historiska delen och se floden innan lätt mat och sen dra till hotellet. Nu vila och kanske garva åt dagen som varit ;) imorgon upp i god tid (man måste verkligen lägga tid för sånt som punktering och vägarbete härnere ;) för att dra till Wien för dagen. Hoppas allt e bra med er, vi hörs av :) kram
 • av S_sandra 20 maj 2012 Resealbum: Polen m.m.
  Bilder/Reseskildring: Bratislava
  http://maariiaa.bloggspace.se/1274281/Bilder-Bratislava-Slovakien/
  av Maariiaa 31 mars 2010
  Bratislava & Wien
  Nu har jag spenderat tre nätter i Bratislava, Slovakien. Kan inte förstå att inte fler har upptäckt den här staden, hur härlig som helst! Rekommenderar verkligen en resa hit! Vi kom ner en lördag eftermiddag. Det gick supersmidigt, bara att kliva av planet och hoppa in i en taxi. Det tog ca 10-15 min från flygplatsen till hotellet. Vi bodde på Hotel Kyjev i närheten av gamla stan, ett gammalt kommunisthotell. Slitet och så, men det var helt okej tycker jag. Prisvärt. Läget var kanonbra och man såg hotellet var man än var eftersom det var högt som bara den. Vi bodde på 14e våningen. Vädret var kanon så vi knallade runt i gamla stan och upp till slottet innan vi käkade. Supermysigt att knalla runt i gamla stan och sitta på nån av alla uteserveringar där. Stan är inte särskilt stor så allt är inom gångavstånd. På söndagen var nästan inga affärer öppna så den ägnades åt att knalla runt i stan och kika samt sitta på uteserveringarna och ha det bra. Vi hittade en kanonrestaurang, Prašná Bašta, där vi åt middag. Trevlig personal, bra priser och mycket bra mat! Rekommenderas verkligen! Måndag morgon tog vi spårvagnen till stationen där vi klev på tåget till Wien. Spenderade dagen i Wien där vi bland annat kollade in Prater, Schönbrunn, Stephansdomen, samt käkade lite wienerschnitzel och åt sachertårta innan vi tog tåget hem igen. Tyvärr var det lite kallare den här dagen än det varit tidigare och det duggregnade lite grann så det var inte så skoj att gå omkring (vi hade ju självklart inte tagit med oss jackorna). På kvällen hade vi tänkt käka på Prašná Bašta igen, men tyvärr var det fullt när vi kom.. Men vi hittade en annan restaurang, Woch. De hade med jättebra mat så vi blev nöjda med maten där här kvällen med.. =) Regnade var va det gjorde på tisdagen, usch och fy. Vi shoppade loss lite och sen hade vi tänkt att vi skulle käka lunch på 1. Slovak Pub, det verkar vara ett skitmysigt ställe, men där var det helknökat. Vi hade lite ont om tid eftersom vi skulle till flyget så det slutade med att vi hamnade på Pizza Hut innan vi begav oss till flygplatsen. Hemresan gick ganska smärtfritt, förutom en timmes förseninng pga att planet krockade med en fiskmås när det skulle landa i Bratislava, typiskt... Vill bara avsluta med en sak: Åk till Bratislava!
  av Sannabus 21 maj 2008 Resealbum: Bratislava/Wien
  Bratislava
  Lat N 48° 11,34', Long E 17° 11,25' Idag: +26 °C (78.8 °F) Nu är det dags att dra vidare. Vi fick mycket värdefulla tips på vad vi ska se och göra den resterande tiden i landet av ett Ivana och Lubomir som bor i Bratislava och som var med på grillfesten häromdagen. Så nu drar vi vidare mot nord ost och the High Tatras bergen. På vägen svängde vi förbi ett vattenland i Seneo för att sedan fortsätta till SPA-staden Pist-any med sina termal bad.
  av Treb 11 mars 2008 Resealbum: Dreamtrip

  Slovakien Europa