Tips om Montenegro

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Montenegro är det lilla landet med det stora semesterutbudet. Ät prisvärd mat, spendera lata dagar på fantastiska stränder och upplev den spännande kulturen i de gamla, vackra städerna.

Blogginlägg om Montenegro

Åter till Dubrovnik

Copyright © Bejjan888™ [Dagen känns lite inofficiellt som en avresedag.] Visserligen lämnar vi Čanj och Montenegro och det hotell vi bott på under en vecka, men det är först i morgon som vi flyger tillbaka till Sverige. Äter tidig frukost och packar ner allt i väskorna. Checkar ut vid 09.30. http://www.reseguiden.se/bilder/536705 http://www.reseguiden.se/bilder/536706 Vädret visar sig inte från sin bästa sida. Det är lika gråmulet idag som det var igår. Havet verkar dessutom vara ”upprört” och vågorna sköljer långt upp på stranden. Så inget uteväder alltså. Och inget rum heller. Så baren verkar vara den mest vettiga platsen att hänga. Jag förstår inte var alla människor är, för det är så tomt. Jag menar, det är ju ändå två bussar med resenärer från Sverige som checkat ut idag? Från baren är det bara att glida in till lunchen, jag har ändå kvar armbandet för All Inclusive trots att jag checkat ut. Vår guide E kommer och hämtar oss med bussen klockan 15.00. Fast det blir drygt en halvtimme senare än utsatt tid. Vi har en dryg 3 timmar lång bussresa fram till vårat hotell i Dubrovnik, nära flygplatsen. http://www.reseguiden.se/bilder/536707 http://www.reseguiden.se/bilder/536708 http://www.reseguiden.se/bilder/536709 Vi åker längs Kotorbuktens alla snirklar och vindlingar, och det känns som en evighet innan vi ens når gränskontrollen mellan Montenegro och Kroatien. Tyvärr var det många som blev dåliga av maten på hotellet i Čanj. En kvinna på bussen blir akut dålig, troligen matförgiftning i kombination av åksjuka. Men vår guide E tillkallar för säkerhets skull en ambulans så fort vi kommit över till Kroatien. Men vi kommer så småningom fram till vårat hotell för natten, Remisens Hotel Epidaurus. Mitt rum ligger bra avsides och det känns som att jag behöver gå i en labyrint genom olika byggnader. Ja ja, tur man är ung och fräsch och orkar gå.
av Bejjan888 23 maj 2023 Resealbum: Kroatien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina och Albanien

En gråmulen dag

Copyright © Bejjan888™ [Så som igår, är det idag National Holiday] i Montenegro. Men vädret är gråmulet och regnet hänger i luften. http://www.reseguiden.se/bilder/536701 http://www.reseguiden.se/bilder/536702 Det ska vara så hela dagen enligt prognosen. SUCK. Och hemlängtan börjar man ju få också. http://www.reseguiden.se/bilder/536703 http://www.reseguiden.se/bilder/536704 Försöker ta en promenad och utforska Čanj lite mer. Enligt mina medresenärer fortsätter byn en bra bit längre bort, men att man måste veta vilken väg man ska gå bara. Efter lunch fortsätter det gråa trista vädret och det blir en hel del barhäng under eftermiddagen med en massa cocktails såklart. Middagen bjöd inte på något överraskande, lite same-same som tidigare under veckan.
av Bejjan888 23 maj 2023 Resealbum: Kroatien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina och Albanien

Slapp dag... igen

Copyright © Bejjan888™ [Tar mig ner till frukosten tidigt] idag igen. Jag orkar verkligen inte med mycket folk på morgonen. Det är en stor restaurang med plats för många personer, så ljudnivån blir rätt hög när många äter samtidigt. Solen lyser och prognosen säger +22°C idag. Perfekt. http://www.reseguiden.se/bilder/536681 http://www.reseguiden.se/bilder/536682 Blir poolhäng under ett parasoll med andra ord. Det finns mycket svalor som bor här runtom på hotellkomplexet. De bygger bon under taken och flyger omkring, dyker ner vid poolen och dricker lite vatten med jämna mellanrum. http://www.reseguiden.se/bilder/536683 När jag tar mig tillbaka i rummet ser jag trapphuset som blev ”ommålat” under gårdagen har gjorts i all hast. Inte nog med att den nya färgen inte har riktigt samma nyans som originalfärgen på väggen, det är dessutom bara målat så pass högt som mannen nådde utan pall eller stege. Så det ser med andra ord fördj*vligt ut. Vi lunchen ser jag en man som uppenbarligen slagit sig illa, för idag har han ett stort jack i bakhuvudet som ser tvättat ut med jodopax. På detta sitter en fastsydd gasväv. Aj, aj. Ser ut att göra ont alltså. Som researrangören informerat om, så håller inte Montenegros sjukvårdssystem alls svensk standard och att hygienen ofta är bristfällig. Så där får jag mig en tankeställare att jag ska låta bli att ramla eller göra mig illa, så att det krävs sjukvård här i Montenegro. http://www.reseguiden.se/bilder/536684 Pimplar cocktails resten av eftermiddagen innan middagen. Jag och min gode vän sitter ute på altanen till restaurangen idag, det verkar som att den stora massan med folk har lämnat hotellet. Vi tar senare även en liten kvällspromenad upp till Čanj-skylten, dvs halvvägs upp till Supermarket. Väl där, blir min vän utbjuden på kaffe av en byggnadsarbetare som jobbar på hotellkomplexet som byggs precis intill Hills Pearl Beach Resort. Tydligen är det Hotel Hilton som håller på att bygga hotell där, vilket räknas ta drygt två år innan det står klart. Detta mycket tack vare förbud mot allt byggande längs kusten under turistsäsongen (mellan 15 maj och 15 oktober).
av Bejjan888 23 maj 2023 Resealbum: Kroatien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina och Albanien

En slapp dag

Copyright © Bejjan888™ http://www.reseguiden.se/bilder/536676 [Det är en kylig och molnig morgon.] Jag beslutar mig för att äta tidig frukost. Efter gårdagens slapp så känns det i hela kroppen att jag behöver röra på mig mer. Inte bra att vara för stillasittande liksom. http://www.reseguiden.se/bilder/536677 Beslutar mig för att ta mig upp till Supermarket som ligger uppe vid stora vägen. Det är brant och precis vad jag behöver – röra på mig. Molnen skingrar sig och solen skiner med full kraft, så den kalla luften byts snabbt ut mot varm. Så det blir rätt jobbigt i den branta backen. Men väl uppe vid Supermarket köper jag lite godis och choklad, den är aldrig fel att ha i beredskap när sötsuget faller på. På väg ner till hotellet igen kommer jag ikapp min goda vän och vi börjar prata om Albanienresan igen. Vi är ju intresserade båda två, så varför inte slå till liksom? http://www.reseguiden.se/bilder/536679 Efter lunch blir det slappt igen. På väg upp till rummet står en man och målar om i trapphuset. Ingen skylt om att målning pågår eller att det är nymålat. Jag hade god lust att dra med handen på den nya färgen, men lät bli. http://www.reseguiden.se/bilder/536675 Under eftermiddagen går jag ner till lilla receptionen och Alex, för att prata om Albanienresan. Det verkar bli en resa på måndag, om de får ihop tillräckligt många personer. Eftersom jag ändå var i närheten av baren, så blev det sväng förbi där och börja sippa cocktails fram till middagen. När de öppnar upp till middagen blir det nästan kapplöpning ut till altanen eftersom alla uppenbarligen vill sitta ute och äta idag. Jag och min goda vän tar istället ett bord inomhus och går ut på altanen efteråt, när allt lugnat ner sig. http://www.reseguiden.se/bilder/536678
av Bejjan888 23 maj 2023 Resealbum: Kroatien, Montenegro, Bosnien-Hercegovina och Albanien

Montenegro Europa

Montenegro är det lilla landet med det stora semesterutbudet. Ät prisvärd mat, spendera lata dagar på fantastiska stränder och upplev den spännande kulturen i de gamla, vackra städerna.

Trots sin lilla storlek erbjuder Montenegro oändligt med äventyr. Åk till kusten och Budvanska rivieran, upptäck de vita stränderna med stora klippor i bakgrunden, ta en dyktur, åk vattenskidor, vindsurfa eller njut av sol och bad. En båttur ut till de många tillhörande öarna är en härlig upplevelse, samt Cijevnas vattenfall och den medeltida staden Kotor med dess häftiga byggnader. I landets inre finns många spännande, slingriga vägar att upptäcka för dig som vill komma bort från de klassiska turiststråken.Budva och Petrovac är de populäraste semesterorterna med fina stränder, massvis av restauranger, konserter och bra uteliv. Beskåda exklusiva båtar i Porto Montenegro och åk till den vackra byn Sveti Stefan. Besök berget Durmitor med tillhörande nationalpark och vandra i den otroligt fina naturen bland dess många sjöar. Kanske vågar du prova forsränning i floden Tara?Maten i Montenegro är inspirerad från det italienska och kroatiska köket och om du vill äta riktigt gott ska du prova färsk fisk, skaldjur, ostar och lufttorkad skinka. Både mat och shopping är relativt billigt i landet och du kan göra riktigt prisvärda fynd.