Tips om Budva

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Budva är en charmerande, historisk stad på Montenegros kust. Resmålet passar både par och familjer, här finns mycket att uppleva. Populära turistorten Becici ligger inte långt från Budva och erbjuder en lång fin strand. Bad juni – september.

Om Budva Budvanska rivieran, Europa

Den Budvanska rivieran har de sista åren lockat allt flera besökare och är ett uppskattat alternativ utmed den adriatiska kusten.

Budva är Montenegros främsta turistmetropol och den vita kusten sträcker sig hela 21 kilometer – lika långt som ett halvt maraton. Utmed rivieran ligger mindre orter som alla erbjuder olika typer av boende för turister, allt från Air BNB till exklusiva lyxhotell.
Staden Budva är centrum för mycket av turismen, detta tack vare dess historiska sevärdheter och magnifika läge mellan hav och berg. En lång strandpromenad leder fram till Budva, en stad med tvåtusenåriga rötter där de gamla kvarteren bjuder besökaren på smala gränder och vacker arkitektur. Här återfinns butiker, restauranger och mysiga uteserveringar. Här finns också flera sevärdheter så som Citadellet, S:t Ivan-kyrkan och en bit utanför – den gamla stadsmuren.
Budva har också ett pulserande nattliv som främst återfinns utmed strandpromenaden. Där finns dansgolv och barer som har öppet hela natten och är välbesökta av partysugna turister. Budvas omgivningar har mycket att erbjuda, endast några kilometer från staden ligger landmärket Sveti Stefan, en ö som fungerar som lyxhotell och som är populärt bland kändisar. Ön är oftast stängd för allmänheten men den intilliggande stranden är öppen för alla. Önskar du göra en utflykt ligger UNESCO-klassade byn Kotor och nationalparken Cijevna med sina imponerande vattenfall endast någon timme bort. Bästa tidpunkten för att besöka Budva är från maj–september men staden är vacker året om.