Tips om Dubrovnik-området

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Dubrovnik är en storstad full av historia med vackra stränder och en av Europas finaste stadskärnor. Hit reser man för att njuta av sol, bad och fantastisk mat på en av de många restaurangerna. Det är också enkelt att ta sig ut i skärgården.

Frågor & svar om Dubrovnik-området

Handikappvänligt boende

Kroatien Andersviberg, 21 sep. 2012
Updaterad av Andersviberg för 7 år sedan
2
breda dörrar armstöd vid toalett duschanpassad för icke stående person ... Mirreli: Hej, vart i Kroatien är du intresserad att åka till? ... Andersviberg: i dubrovnikområdet

Populäraste bilderna från Dubrovnik-området

Blogginlägg om Dubrovnik-området

Pepparrot

Vi fick ett tips att det skulle växa pepparrotsplantor i dikesrenen vid hoddorna i norra Skanör. En mulen, frusen dag for vi dit och letade och letade, men fann inga som kunde se ut som någon rotväxt. For hem och slog upp bilder på nätet. Tillbaka igen , och titta där fann vi flera st. Att dra upp dem, trots sandjord , var inte det lättaste. Maken , som inte är den blygaste jag känner, gick fram till en av fiskarna som satt i en av hoddorna. Strax kom han tillbaka med både spade och spett. 2 stora, fina starkdoftande pepparrötter grävde maken upp! En blev en present, en "gåbortblomma" och den andra ska vi njuta av till såväl till kokt torsk som till danska hakkeböffer!!
av Bibchen 9 juli 2020 Resealbum: Skanör som 2020

Orust - den stora gröna ön i väst

Orust är ett av våra favoritställen i Bohuslän, där vi har tillbringat 27 härliga somrar. Här finns det bilder och mycket information http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/april/den-stora-grona-on-i-vast-orust-ett-paradis.html
av Demmereserjordenrunt 9 juli 2020

Minisemester i Borås - 3 generationer

Vi besökte Borås, 6 vuxna och 4 barn (1 till 10 år) i slutet av juni 2020. Vi besökte bl a Borås Djurpark. Allt var väldigt välordnat och kändes tryggt i dessa Coronatider. Hela "storfamiljen" blev mycket nöjda med Djurparken, Alidebergsbadet, Scandic Plaza Hotel och med restaurang TUGG mm. Här finns det bilder och mycket annat http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2020/june/boras-boras-minisemester-med-barn-och-barnbarn.html
av Demmereserjordenrunt 9 juli 2020

Paradisets naturreservat

https://runwaytoadventures.com/2020/07/08/paradisets-naturreservat/
av Pilla85 8 juli 2020

Om Dubrovnik-området Kroatien, Europa

Historia
Kultur
Nattliv
Romantiskt
Sol & bad
Stenstrand
Weekend

Dubrovnik ligger i Dubrovnik-Neretvas län. Denna vackra och välbesökta turiststad har en lång, rik historia och ligger mycket fint beläget, precis vid Adriatiska havet i sydligaste Dalmatien.

Här finns också väldigt mycket kulturhistoria, med äldre byggnadsverk, fin arkitektur och en välbevarad stadskärna som omgärdas av en cirka sex meter tjock medeltida stadsmur. Detta sammantaget gör Dubrovnik till den mest kända och välbesökta turistdestinationen i hela Kroatien. Det är till och med så att Dubrovniks historiska delar har funnits med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1979.

Norr om staden, precis intill kustlinjen, ligger högsta punkten Srđ. Här uppe finns en kabinbana som går från toppen ner till Dubrovnik stad. Härifrån har du en fantastisk utsikt över nejderna, havet och Dubrovniks ringmur som omsluter hela Gamla Stan. När du är åter på fast mark kan ett besök i det romersk-katolska Dominikanklostret med tillhörande klosterkyrka rekommenderas. Även den romersk-katolska domkyrkan, katedralen i Dubrovnik (officiellt Jungfru Maria himmelsfärds-katedral) är en fin plats att besöka, kulturminnesskyddad som den är. Vill du ta dig utanför staden är ön Lokrum ett populärt turistmål.

Även ön Šipan, nordväst om Dubrovnik, är ett fint utflyktsmål. Under 1500-talet var de främst rika adelsfamiljer från Dubrovnik som byggde sommarbostäder på ön men idag är platsen alltså populär bland turister. Ön är den största av de totalt 13 Elafit-öarna, en ögrupp som börjar vid Dubrovnik och sträcker sig åt nordväst, längs den adriatiska kusten. Närheten till Dubrovnik och de vackra stränderna gör öarna till perfekta utflyktsmål.

Tips & inspiration om resmål i Dubrovnik-området