Publicerad 30 april 2019

Montenegro är ett litet land på Balkanhalvön som fortfarande är ganska oupptäckt bland svenska turister. Detta lilla landhar allt du behöver för solsemestern och längst den Budvanska rivieran ligger stränderna som ett pärlband. Ovanför kusten tornar gröna berg och kullar upp sig och skapar en vacker inramning. Här kan du också testa forsränning, klättring eller vattensport. Vi guidar dig till Montenegros bästa badorter, från norr till söder.

Herceg Novi nära Kroatiens gräns

Herceg Novi har kallats “solens stad” på grund av sina många soltimmar per år och det finns flera olika stränder. Badorten är den nordligaste i Montenegro och ligger bara en mil från den kroatiska gränsen. Själva staden är uppbyggd kring två torg: Belavista och Nikole Durkovicas torg. Gamla stan ligger i en sluttning ner mot havet och är en given samlingsplats på kvällarna. Här finns många restauranger och mysiga uteserveringar. Nattlivet hittar du i den nyare stadsdelen Igalo där du kan roa dig på klubbar och barer. Herceg Novi är populärt bland ungdomar från grannländerna på Balkan. Missa inte en båtutflykt till Europa sydligaste fjord Boka Kotorska. Transfertid från flygplatsen i Tivat är cirka en timme.
Hotell i Herceg Novi
Flyg till Tivat

Lyxiga hamnstaden Budva

Jetset och flärd är inte främmande i Budva. I hamnen ligger lyxiga yachts förtöjda och många rika och berömda semesterfirare sätter kurs på Budvanska Rivierans huvudort. Under högsäsong råder riktig feststämning och nattlivet är bra. Stränderna ligger som ett pärlband längs kusten och staden i sig är en skön mix av gammalt och nytt. Innanför ringmuren hittar du Gamla stan med trånga gränder, små boutiquer och mysiga restauranger. Trots att Budva har en lyxig prägel är det inte dyrt och det känns fortfarande genuint. Favoritstränderna här är Jaz och tvillingstränderna Mogren 1 och 2.
Charter till Budva

Becici med ön Sveti Stefan

Becici ligger granne med Budva på Budvanska rivieran. Stranden här är en av de längsta och bredaste i landet och erbjuder ett stort utbud av vattenaktiviteter. En god anledning att åka just hit! Det finns gott om strandbarer, men nattlivet är lugnt. Den partysugne tar en taxi till Budva på bara 10 minuter. En bit söder om Becici ligger ön Sveti Stefan som syns avbildat på många vykort.
Charter till Becici

Petrovac - perfekt för barnfamiljen

Det charmiga fiskesamhället Petrovac är en av de mest sydliga badorterna i regionen Budva. Staden har drygt 2000 invånare och omgivningarna kantas av pinjeträd och olivlundar. Under högsäsong är det gott om badgäster här och lite mer håll-i-gång på kvällarna och badorten passar perfekt för familjer. Petrovac har en egen strand, men många åker till den finare Lucice-stranden strax söder om staden.
Charter till Petrovac

Bijela - fiskebyn omringad av berg

Denna genuina pärla i hjärtat av vackra Kotorbukten har flera gånger blivit korad till en av världens vackraste bukter. Den lilla fiskebyn ligger vackert omringad av berg och dalar som formar ett sagolikt landskap. I Bijela råder ett lugn med avslappnad atmosfär och längs de trånga gränderna hittar man flera tavernor som serverar inhemska läckerheter. Dess gröna och lummiga omgivningar ger fantastiska möjligheter för dig som vill ha en aktiv semester. Forsränning, cykelturer och vandringsleder erbjuds i närheten.
Hotell i Bijela

Så tar du dig hit

Vi erbjuder charterpaket till Montenegro med TUI och Ving. Avstånden på Budvanska rivieran är korta och det går bra att kombinera flera orter eller åka på dagsutflykter. Du tar dig runt med hyrbil, lokala busslinjer eller taxi.
Hitta charterresor till Montenegro »
Hitta flyg till Montenegro »
Hitta hotell i Montenegro »
Hitta hyrbil i Montenegro »