Tips om Nederländerna

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Nederländerna är relativt litet sett till ytan men bjuder på anrik kultur och sevärdheter. Bara ett par timmars flygväg från Sverige hittar du både storstäder och naturupplevelser.

Blogginlägg om Nederländerna

Ett fantastiskt Boutiquehotel i Amsterdam - Banks Mansion

När vi är i Amsterdam bor vi alltid på det charmiga och trevliga lilla Boutiquehotellet Banks Mansion vid kanalen Herengracht. Där känner vi oss hemma. Det är trevlig, vänlig och hjälpsam personal - rymliga och fräscha rum och det mesta ingår i rumspriset som frukost, minibar, öl-vin-drinkar-snacks mm i the Living Room samt att det finns en ost o charkvagn varje dag mellan kl 17 till 18. Vi är supernöjda efter vår fjärde vistelse på Banks Mansion och vi kommer snart tillbaka http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/march/ett-fantastiskt-litet-hotell-i-amsterdam.html #banksmansion #amsterdam "Nederländerna #boutiquehotel #demmereserjordenrunt
av Demmereserjordenrunt 3 mars 2023

Amsterdam - Resguide med mängder med tips

Vi har precis kommit hem från ännu ett härligt besök i trevliga och charmiga Amsterdam. I ett soligt vårlikt Amsterdam fick vi många fina upplevelser. Vi bodde som vanligt på det helt fantastiska Boutiquehotellet Banks Bansion vid Herengracht.. I den här nya resguiden till Amsterdam hittar ni många bilder och mängder med tips om boende, restauranger, sevärdheter, utflykter, shopping med mera http://demmereserjordenrunt.blogg.se/2023/march/amsterdam-en-personlig-guide-med-manga-tips.html #amsterdam #nederländerna #weekendresa #demmereserjordenrunt #boutiquehotel #banksmansion
av Demmereserjordenrunt 3 mars 2023

En helg i Holland

https://runwaytoadventures.com/2019/10/27/holland-beyond-amsterdam/
av Pilla85 27 okt. 2019

Löpning i Amsterdam

https://runwaytoadventures.com/2019/10/22/tcs-amsterdam-half-marathon/
av Pilla85 22 okt. 2019

Nederländerna Europa

Nederländerna är relativt litet sett till ytan men bjuder på anrik kultur och sevärdheter. Bara ett par timmars flygväg från Sverige hittar du både storstäder och naturupplevelser.

Amsterdam i all ära, men om du vill ta det lite lugnare finns det gott om alternativ till huvudstaden. Haag ligger endast någon timmes tåg- eller bilfärd från Amsterdam och är kanske mest känt för en stark byråkratisk närvaro i staden med flera viktiga politiska institutioner. Desto mer underskattad är stadens historiska sida. I de äldre delarna av staden kan du nämligen strosa runt bland gotiska katedraler och stenlagda gränder. Att stanna till på ett café eller en bar och dricka någon av regionens berömda ölsorter är en favoritsysselsättning bland många besökare. Nederländerna lämpar sig också utmärkt för den som tycker om fysisk aktivitet. Eftersom landet är relativt platt och saknar höga toppar är det ett perfekt ställe att utforska med exempelvis cykel. Det gäller såväl långfärdscykling som kortare upptäckter i landets stadskärnor. Vackra ängar sträcker ut sig mellan städerna och luften är både frisk och ren. Med tanke på att Nederländerna har varit födelseort för några av Europa mest kända konstnärer – där kanske Van Gogh är den mest kända – är det inte så konstigt att det finns många bra konstmuseer att besöka i landet.

Tips & inspiration om resmål i Nederländerna