Tips om Nederländerna

Här hittar du tips, råd och inspiration från oss och våra medlemmar

Nederländerna är relativt litet sett till ytan men bjuder på anrik kultur och sevärdheter. Bara ett par timmars flygväg från Sverige hittar du både storstäder och naturupplevelser.

Frågor & svar om Nederländerna

Mellanlandning i Amsterdam

Nederländerna Motusa, 6 nov. 2022
Updaterad av Worldofmarie för 4 veckor sedan
3
Hejsan, ska flyga Göteborg - Orlando med mellanlandning i Amsterdam. Är min första flygning med mellanlandning och funderar på hur det funkar, med incheckat bagage. Pass- och säkerhetskontroller? GBG till Amsterdam flyger jag med KLM och Amsterdam till Orlando flyger jag med Delta Air Lines. ...

Rotterdam & Amsterdam under midsommar!! 🤩

Nederländerna Inesss, 20 juni 2022
Updaterad av Inesss för 24 veckor sedan
0
Hallå hallå!! Vi ska nu på torsdag till Amsterdam, vad får man absolut inte missa? Tips på roliga saker att göra? Bästa stället att äta & dricka goda drinkar på? Klubbar? Om någon befinner sig där mellan torsdag och fredag samt är sugen på att mötas upp hojta till! Från fredag till söndag ...

Corona test?

Nederländerna Heba123, 6 juli 2021
Updaterad av Worldofmarie för 1 år sedan
1
Hej! Jag ska åka flyg till Amsterdam på torsdag och när jag ringde för att boka test. Så sa de att det finns PCR test och antigentest ? Nu är jag förvirrad och inte vet om antigen test funkar när man reser? Uppskakar verkligen om jag får svar på de?

Corona

Nederländerna Aamaanda, 5 mars 2020
Updaterad av Elcanario93 för 2 år sedan
6
Har en bokad resa till Amsterdam i april, men med tanke på Corona funderar jag på att ställa in resan. Hur hade ni gjort? Tacksam för råd.

Skrev fel förnamn på flygbiljett

Nederländerna Bobbybob, 1 mars 2020
Updaterad av Worldofmarie för 2 år sedan
4
Hej Jag har bokat en resa till amsterdam. Jag har skrivit fel för namn på flygbiljetten I passet står det som exempel: Niklas Roger Albin Göransson Men på Flygbiljetten står det: Albin Göransson Albin är tilltalsnamnet därför skrev jag det. Kommer detta vara några problem?

Mellanlanda Amsterdam

Nederländerna Bex8406, 8 jan. 2020
Updaterad av Bex8406 för 2 år sedan
5
Hej flyger via amsterdam till houston för första gången och undrar om det väcker med 1h10min för att byta plan? Reser med KLM Super tack för svar

nyår planering

Nederländerna Mallis20, 5 juli 2018
Updaterad av Jennifer91 för 4 år sedan
1
Hej! vill fira nyår utomlands? tänkte på Amsterdam. vart finns det att fira i Amsterdam? någon speciellt plats folk samlas för att fira? tacksam för svar;)

Hotel Imperial i Amsterdam

Nederländerna Klara_maria, 25 sep. 2018
Updaterad av Klara_maria för 4 år sedan
11
Hej! Jag tänkte höra om någon bott på Hotel Imperial i Amsterdam och vad ni isåfall tyckte om det? En annan fråga är vad ni tror om läget på hotellet. Det ligger 22 min promenad från Anne Franks hus, 15 min från Rijksmuseumet, 12 min från Dam Square. Är detta ett bra läge? Det känns som att ...

Fixa kanalbåt på plats????

Nederländerna Louise_j, 23 juli 2018
Updaterad av Louise_j för 4 år sedan
0
Hej! Ska till Amsterdam till helgen och undrar ifall man ska boka kanalbåten innan eller ifall man kan göra det på plats? Tacksam för svar

Stränder i Nederländerna? (Badsemester i Holland!?)

Nederländerna Pa321, 10 juni 2018
Updaterad av Pa321 för 4 år sedan
0
Nederländerna är ju mer än bara Amsterdam och borde ju ha många fina stränder - skulle gärna få tips på badorter att besöka!

Billigt boende i Amsterdam under 1000?

Nederländerna Jokkke, 25 maj 2018
Updaterad av Jokkke för 4 år sedan
0
Hej! Kan någon rekommendera billigt boende i Amsterdam under 1000 kr? Frukost är ett måste. Finns det någon bra hotellkedja som man inte hittar på typ trivago?

Vlaardingen

Nederländerna Ixploretheworldcom, 22 maj 2018
Updaterad av Ixploretheworldcom för 4 år sedan
0
Hej, Jag har eventuellt ett par timmar att slå ihjäl i Vlaardingen i mitten av juni. Någon som har koll på vad man kan göra där? Har kollat lite på TripAdvisor men det som presenterades där kändes inte så lockande. Mvh John

Nederländerna Europa

Nederländerna är relativt litet sett till ytan men bjuder på anrik kultur och sevärdheter. Bara ett par timmars flygväg från Sverige hittar du både storstäder och naturupplevelser.

Amsterdam i all ära, men om du vill ta det lite lugnare finns det gott om alternativ till huvudstaden. Haag ligger endast någon timmes tåg- eller bilfärd från Amsterdam och är kanske mest känt för en stark byråkratisk närvaro i staden med flera viktiga politiska institutioner. Desto mer underskattad är stadens historiska sida. I de äldre delarna av staden kan du nämligen strosa runt bland gotiska katedraler och stenlagda gränder. Att stanna till på ett café eller en bar och dricka någon av regionens berömda ölsorter är en favoritsysselsättning bland många besökare. Nederländerna lämpar sig också utmärkt för den som tycker om fysisk aktivitet. Eftersom landet är relativt platt och saknar höga toppar är det ett perfekt ställe att utforska med exempelvis cykel. Det gäller såväl långfärdscykling som kortare upptäckter i landets stadskärnor. Vackra ängar sträcker ut sig mellan städerna och luften är både frisk och ren. Med tanke på att Nederländerna har varit födelseort för några av Europa mest kända konstnärer – där kanske Van Gogh är den mest kända – är det inte så konstigt att det finns många bra konstmuseer att besöka i landet.

Tips & inspiration om resmål i Nederländerna