Resor till Hamburg

Resor till Hamburg

Om Hamburg

I den vackra hamnstaden Hamburg möts gammalt och nytt. Här finns gamla byggnader, så som St. Peterskyrkan och stadens rådhus, nöjen för de yngre och ett bra nattliv för den festsugna. Läs mer

Jämför weekendresor till Hamburg

Flyg till Hamburg när det är som billigast

Om Hamburg Tyskland, Europa

Storstad
Weekend
Kultur
Nattliv
Shopping

I den vackra hamnstaden Hamburg möts gammalt och nytt. Här finns gamla byggnader, så som St. Peterskyrkan och stadens rådhus, nöjen för de yngre och ett bra nattliv för den festsugna.

Hamnen är ett av Hamburgs främsta kännetecken. Deras kanalsystem är större än både Venedigs och Amsterdams tillsammans. Här kan du bland annat hyra kanot, åka med ”kanalfahrt” eller få en guidad hamntur. Ett tips är att besöka Elbstrand för sol och bad, där du kan ta en härlig promenad längst stranden och avsluta dagen med en middag på en av alla restauranger i området.För barnfamiljen finns det en hel del aktiviteter i Hamburg som lockar. Vad sägs till exempel om miniatyrmuseet Miniatur Wonderland, som är lika roligt för vuxna som för barn? Hamburg Zoo och Planetarium är också värda ett besök där ni kan lära er mer om både livet på jorden och i rymden. För dig som är kultur- och historieintresserad finns också ett par museer i staden, gör till exempel ett besök till Hamburg Museum. Missa heller inte det emotionella besöket till det som var ett av norra Tysklands största koncentrationsläger – Neuengammen. Där kan du få guidade turer eller på egen hand besöka utställningar för att lära dig mer om det hemska som skedde där. Den vackra hamnstaden har mycket att erbjuda och ett besök dit kan rekommenderas med varm hand, låt dig omfamnas av stadens mäktiga karaktär.

Rådhusplatsen i juletid
1 / 3
2 / 3
Panoramavy över Hamburgs stadskärna
3 / 3

Hamburg påsk 2018

Tyskland Tinanoack, 21 mars 2018
Updaterad av Tinanoack för 5 år sedan
0
Hej! Är det någon som vet hur det är med helgdagar i Tyskland över Påsk? Ska till Hamburg Tor-Sön och undrar om det finns något att göra, eller om det är lönlöst att åka dit? Finns det något kul i närheten som ev kunde vara kul att upptäcka? Tack på förhand! :)

Hamburg eller bremen över nyår?

Tyskland Idaandren, 14 sep. 2014
Updaterad av Idaandren för 9 år sedan
10
... sommaren Hamburg. Det som framförallt drar ner Hamburgs betyg är att det blir så råkallt med alla kanaler och vatten. Bremen har en mysigare Altstadt där man kan glida runt o sätta sig på en Kneipe och sippa på Glühwein och mysa i vinterkylan.

Bra fysisk aktivitet mellan Hamburg & Rust?

Tyskland Odis, 14 juli 2013
Updaterad av Odis för 10 år sedan
0
Hej, någon som har tips på bra stopp (ett par timmar) någonstans påväg ner i Tyskland. Gärna kul / aktiv grej typ hinderbana i träd, cykling dwnhill eller dylikt som passar 9 & 11 åring?

Bo var i Hamburg??

Tyskland Alanya2011, 21 nov. 2012
Updaterad av Alanya2011 för 11 år sedan
0
Behöver lite snabbt råd och tips på var i Hamburg man bör bo? Vill ha nära till det som är akutellt? Samt ett bra område! Har funnit två möjliga hotel, något att ha? Scandic Emporio Hamburg InterCityHotel Hamburg-Altona Hur är priserna i Hamburg? Tack på förhand! :)

Tips-Hamburg

Tyskland Alanya2011, 13 nov. 2012
Updaterad av Travelfun för 11 år sedan
1
Hej! Undrar om det är någon som har varit i Hamburg som kan hjälpa till med lite frågor och tips? Tack på förhand :) ... Travelfun: Hej, Jag var i Hamburg för ganska precis ett år sedan tillsammans med några andra medlemmar här på RG. Skrev en guide om resan http://www.reseguiden.se/ ...

Tips i Hamburg

Tyskland Lengan, 13 nov. 2010
Updaterad av Lengan för 13 år sedan
5
... ") eller en handbollsbollsmatch ("HSV"). Hamburgs ”klassiska” julmarknad äger rum på rådhustorget: http://www.hamburg-tourism.de/veranstaltungen/advent-weihnachten/weihnachtsmaerkte/historischer-weihnachtsmarkt-auf-dem-rathausmarkt/ En lite annorlunda julmarknad vid namn ”Santa Pauli” ...