Hamburg eller bremen över nyår?

14 sep. 2014 08:32
Visningar: 1808
Hallå mina resevänner!

Som student är det svårt att få till resor och därför blir nästa över just nyår. Planen är att ge sambon en julklapp/present på en 5 dagars trip till tyskland (billigast i nuläget - som sagt student) och destinationen är bremen. Landar 30e, åker hem 3e januari. Jag är sugen på att dela upp halva resan i bremen och halva i hamburg då jag aldrig besökt någon utav städerna innan. Ni som har koll, hur hade ni delat upp det? Vilken stad är mysigast och i vilken är det roligast att spendera nyår? Observera att roligt nyårsfirande verkligen inte behöver betyder klubba till 05!

Tacksam för svar :)
Av Birgere
14 sep. 2014 09:36
Personligen så har jag aldrig tyckt att tyska storstäder, med undantag av Berlin är direkt mysiga.
Speciellt gäller det på vintern och synnerligen efter att alla julmarknader försvunnit. Tyska småstäder har dock en härlig charm.
Men för att svara på frågan Hamburg vs Bremen så rankar jag under vintern Bremen högre och på sommaren Hamburg. Det som framförallt drar ner Hamburgs betyg är att det blir så råkallt med alla kanaler och vatten.
Bremen har en mysigare Altstadt där man kan glida runt o sätta sig på en Kneipe och sippa på Glühwein och mysa i vinterkylan.
Av Pelle77
14 sep. 2014 16:57
Jag håller med Birgere. Försök att åk innan jul och upplev julmarknaderna, något som tyskarna är duktiga på. Bremen har jag inte besökt men gillar Hamburg som är landets näst största stad och har ett bra utbud av cafeer och restauranger. Ett alternativ är att bo i Lübeck och då ffa innan jul.
15 sep. 2014 16:25
Tack för hjälpen!
Eftersom att vi enbart har möjlighet att åka över nyår så får jag klura lite extra på detta. Kanske lägger jag till lite extra och åker någon annanstans. Men tack för snabbt svar! :)
16 sep. 2014 10:26
Citerat från Idaandren:
Hallå mina resevänner!
Ni som har koll, hur hade ni delat upp det? Vilken stad är mysigast och i vilken är det roligast att spendera nyår? Observera att roligt nyårsfirande verkligen inte behöver betyder klubba till 05!
Tacksam för svar :)
Jag har inte firat nyår i någon av dem men nyår i Tyskland brukar alltid bli roliga med Silvesterfirande överallt.

Hamburg blir som sagt kallare med kanaler och Elbe men jag tror inte Bremen är så mycket varmare just då för Nordsjön är ändå nära. Bremen är mysigare men Hamburg har sin söndagsmarknad i hamnen, kanalområdet och en massa annat att se...jag hade nog bara delat det rakt av.

Är det nödvändigtvis Tyskland som lockar bland budgetflygen? Då finns det ju billiga flyg till Berlin så att man kan fira i Dresden eller i någon mysig stad som Quedlinburg eller Wernigerode också. I det sistnämnda kan det eventuellt ligga snö på topparna i Harz ovanför staden.
18 sep. 2014 08:11
Det är verkligen inte bara Tyskland som lockar! Snarare tvärtom, dock var detta det absolut billigaste flyget jag hittade över nyår, därav frågan. Har kollat upp Berlin men även börjat kolla på andra europeiska städer.. Vi får se vart det leder, någonstans bär det av iaf haha. Tack för svar! :)
23 sep. 2014 13:57
Citerat från Idaandren:
Det är verkligen inte bara Tyskland som lockar! Snarare tvärtom,
Synd. Varför då? Just nyår är som sagt tyskarna bra på. Fester i allmänhet faktiskt. Tyskland är väldigt underskattat. Många tror att det bara är Autobahn och ett jobbigt språk.

Nyår är ju däremot roligt på många ställen men då blir det dyrare. Boende i Edinburgh, Barcelona m.m. kan dra iväg.
24 sep. 2014 22:02
Just under vintern lockar väl egentligen södra europa mig mer som är en -extremt- frusen nordbo :) Har ganska logiskt nog lättare att njuta utav staden och spana in sevärdheter om jag inte hackar tänder. Men övriga delar av året älskar jag tyskland!

Just nu lutar det åt Lissabon/Madrid ist. Något dyrare givetvis, men det kanske är värt det?
25 sep. 2014 13:58
Citerat från Idaandren:
Just under vintern lockar väl egentligen södra europa mig mer som är en -extremt- frusen nordbo :) Har ganska logiskt nog lättare att njuta utav staden och spana in sevärdheter om jag inte hackar tänder. Men övriga delar av året älskar jag tyskland!

Just nu lutar det åt Lissabon/Madrid ist. Något dyrare givetvis, men det kanske är värt det?
Hamburg är Tysklands dyraste stad så det är väl mest det att flygresan koster mer söderut. Lissabon låter perfekt.
25 sep. 2014 20:26
Mitt råd för att få en billig resa är också att inte stirra blint på flygpriset utan kolla upp boende,restaurang och transport kostnader. Mina erfarenheter från weekendstäder där det är billigt att leva - Lissabon, Budapest, Riga...
26 sep. 2014 12:51
Lissabon får det bli! :) Har aldrig besökt Portugal innan så den staden lockade lite extra. Tack för svar alla, det har verkligen varit hjälpande!
Tips i Hamburg
Tyskland Lengan, 13 nov. 2010
Updaterad av Lengan för 8 år sedan
5
Dags för vår årliga julmarknadsresa med "Kulturklubben", 12 glada jobbarkompisar mellan 35-60 år. Årets tripp går till Hamburg så nu undrar jag om ni har några tips på bra julmarknader sevärdheter mm. En sak har vi bokat och det är en fotbollsmatch i Bundesliga, det gillar JAG :) ... ...
Hannover eller Hamburg
Tyskland Tinto, 8 apr. 2009
Updaterad av Christian- för 10 år sedan
4
Jag vill helt enkelt kort och gott veta vilken av dessa städer som är mest värd att se, ska var där 3 heldagar. Ska åka runt i Tyskland i sommar lite och vet inte vilken av dessa städer jag skall välja. Vad har ni för erfarenheter av dessa städer, fördelar och nackdelar. Allting ni vet, vad ska man ...
Tips-Hamburg
Tyskland Alanya2011, 13 nov. 2012
Updaterad av Travelfun för 6 år sedan
1
Hej! Undrar om det är någon som har varit i Hamburg som kan hjälpa till med lite frågor och tips? Tack på förhand :) ... Travelfun: Hej, Jag var i Hamburg för ganska precis ett år sedan tillsammans med några andra medlemmar här på RG. Skrev en guide om resan http://www.reseguiden.se/ ...
Bremen 3 dagar
Tyskland Marylyn, 14 okt. 2012
Updaterad av Marylyn för 6 år sedan
2
Min man och jag har tänkt oss en kortresa till Bremen i början av november. Jag har inte varit i den staden sedan 1968 och maken aldrig. Vad rekommenderar ni mer än besök i den gamla stadsdelen med Stadsmusikanterna och Rådhuset? Tacksam för alla förslag. / Marylyn ... Ziesta: Hejsan, Jag ...
Nyår i Berlin
Tyskland Sofiagem, 5 dec. 2017
Updaterad av Thessaan för 30 veckor sedan
6
Hej alla glada! Jag och två tjejkompisar ska fira nyår i Berlin och vi är en aning lost med vart man ska vara/inte vara på för klubbar på just själva nyårsafton. Har ni några tips? Och tar självklart emot andra generella tips om Berlin över huvudtaget. Vi stannar en vecka :) Taack! ... ...
Berlin över nyår? Hjälp från er mer erfarna, vad tror ni?
Tyskland Hippiegirl, 3 nov. 2009
Updaterad av Martin_tysklandsinfo för 9 år sedan
3
Jag tänkte överraska min pojkvän med en resa till Berlin över nyårsafton och ett par dagar efter det. Men jag har blivit lite osäker på om det verkligen är så smart att åka dit just den helgen. Är det så att hela stan stänger på söndagar och helgdagar? Och då menar jag heela stan, typ restauranger ...

Hamburg Tyskland, Europa

Storstad
Weekend
Kultur
Nattliv
Shopping

I den vackra hamnstaden Hamburg möts gammalt och nytt. Här finns gamla byggnader, så som St. Peterskyrkan och stadens rådhus, nöjen för de yngre och ett bra nattliv för den festsugna.

Hamnen är ett av Hamburgs främsta kännetecken. Deras kanalsystem är större än både Venedigs och Amsterdams tillsammans. Här kan du bland annat hyra kanot, åka med ”kanalfahrt” eller få en guidad hamntur. Ett tips är att besöka Elbstrand för sol och bad, där du kan ta en härlig promenad längst stranden och avsluta dagen med en middag på en av alla restauranger i området.För barnfamiljen finns det en hel del aktiviteter i Hamburg som lockar. Vad sägs till exempel om miniatyrmuseet Miniatur Wonderland, som är lika roligt för vuxna som för barn? Hamburg Zoo och Planetarium är också värda ett besök där ni kan lära er mer om både livet på jorden och i rymden. För dig som är kultur- och historieintresserad finns också ett par museer i staden, gör till exempel ett besök till Hamburg Museum. Missa heller inte det emotionella besöket till det som var ett av norra Tysklands största koncentrationsläger – Neuengammen. Där kan du få guidade turer eller på egen hand besöka utställningar för att lära dig mer om det hemska som skedde där. Den vackra hamnstaden har mycket att erbjuda och ett besök dit kan rekommenderas med varm hand, låt dig omfamnas av stadens mäktiga karaktär.

Rådhusplatsen i juletid
1 / 3
2 / 3
Panoramavy över Hamburgs stadskärna
3 / 3