Minisemester norra Tyskland med bil

21 feb. 2016 13:59
Visningar: 25680
Hej!
Skulle gärna vilja ha lite tips på orter i norra Tyskland som är mysiga att bila till över en weekend.
Vi kör från Göteborg och vill gärna prova att bila till norra Tyskland. Stanna 2 nätter och sen tillbaka. Vi får en ny bil till våren och vill gärna testa den i slutet på april.
Finns det några tips?

Tacksam för förslag!
Av Birgere
21 feb. 2016 14:36
Vi har bla gjort Weekendresor till Stade, Lubeck o Sylt. Allt har sin charm.
Även bott i Hamburg, Kiel, Flensburg, Bremen, Hannover, Kassel, Göttingen, Hann Munden, Rostock, Berlin osv osv..
Vi är lite av tysklandsfans :-)
Av Bergabo
21 feb. 2016 20:27
Niederegger Fabrikladen
Zeißstr. 3-5
DE-23560 Lübeck

Vad är Ni intresserade av ? Ett besök i marsipanstaden ? Niederegger i centrum brukar alla turister besöka, så varför inte något lite mera ovanligt o billigare - företagets fabriksförsäljning?
21 feb. 2016 21:58
Tack för era tips! Jag fick ett muntligt tips på Heiligenhafen, kan ni ngt om den lilla fiskeby. Ngt ni kan rekommendera? Den ligger precis efter Puttgarden. Så det är inte särskilt långt att köra.
Av Bergabo
21 feb. 2016 22:16
Vi har varit i Heiligenhafen många gånger, men bara av ett o samma skäl: shopping ! Här finns många typiska gränshandelaffärer: Nielsens, Calles....
22 feb. 2016 14:06
Citerat från Ullislego:
Tack för era tips! Jag fick ett muntligt tips på Heiligenhafen, kan ni ngt om den lilla fiskeby. Ngt ni kan rekommendera? Den ligger precis efter Puttgarden. Så det är inte särskilt långt att köra.
Nja, det är som sagt mest på grund av gränsshoppingen man stannar där.

Jag rekommenderar också Lübeck som är en världsarvsstad.

Längs kusten är ön Rügen med sina kalkstensklippor och stränder jättevackert. Man kan göra strandstäderna Sellin eller Binz till sin bas och besöka nationalparken norr om Sassnitz. I de krokarna hinner man också med ett stopp i gamla hansestaden Stralsund som en gång tillhörde Sverige och som har flera sevärdheter.

Mellan Lübeck och Rügen ligger också den gamla svenskstaden Wismar och så Bad Doberan där det kör ånglok rakt genom stadens huvudgata (oklart vilka tider i just april).

Om ni istället vill hålla er närmare Jyllandssidan så är Bremen trevligt och likaså öarna uppe vid danska gränsen (Sylt m.fl.).

Något längre söderut har Wolfsburg ett gigantiskt museum för bilälskare (men intressant för alla) som Volkswagens hemstad och där är Celle och Luneburg vackra städer att övernatta i.
22 feb. 2016 17:18
Tack så jättemycket för ert engagemang! Nu förstår jag mer varför vi blev rekommenderade Heiligenhafen 😃
Det var inte öl och vin-shopping som var prio 1.

Jag ska titta närmare på det ni rekommenderar mig och funderar starkt på att lägga till en semesterdag för att få mer tid att uppleva det vackra.
19 mars 2016 09:08
Vilken fin hemsida!
Nürnberg var jag 2014 och besökte julmarknaden! Jätte mysig stad!
Lübeck har jag oxå varit på julmarknad men aldrig på sommaren. Det är nog väl värt ett besök!