Utvalda shoppingtips i Berlin

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Visit Berlin
Foto: Visit Berlin
Foto: Visit Berlin
Foto: Visit Berlin
Berlin är en stor shoppingmetropol i Europa och här hittar du alltid det senaste inom mode och design. Här får du utvalda shoppingställen, handplockade av Tyska Turistbyrån.
Publicerad 17 mars 2014

Det är många som åker till Berlin för att de har hört om den fantastiska shoppingen. Och ryktet stämmer, Berlin är ett riktigt shoppingmecka med de senaste trenderna och bästa second hand-fynden. Här får du handplockade shoppingtips från Tyska Turistbyrån.

Kurfürstendamm – Berlins mest populära shoppinggata

Kurfürstendamm är västra Berlins mest populära shoppinggata. Det är en 3,5 kilometer lång boulevard som går från Breitscheidplatz i Charlottenburg till Rathenauplatz i Grunewald. Många av de bästa butikerna och affärerna ligger i närheten av Breitscheidplatz. På sidogator som Fasanenstrasse, Berlins lyxigaste shoppinggata, hittar du presigefyllda butiker och förstklassiga caféer huserande i sekelskiftshus. Fler exklusiva märken har bosatt sig mellan Memorial Church and Adenauerplatz, här hittar du allt från Lagerfeld och Valentino till Yves Saint Laurent. Andra stora kedjor som finns på Kurfürstendamm är H&M, Zara och Benetton.
Läs mer på Visit Berlins hemsida

Tauentzienstrasse – här ligger KaDeWe

Där Kurfürstendamm slutar tar Tauentzienstrasse vid, en annan populär shoppinggata i Charlottenburg. På Wittenbergplatz ligger det klassiska varuhuset KaDeWe, ett av Europa största, som utstrålar lyx och flärd. Det har sju våningar med all möjlig shopping i alla prisklasser. På våningarna högst upp ligger den största livsmedelsavdelningen i världen och en fashionabel restaurang med utsikt över hela Berlin.
Läs mer på Visit Berlins hemsida

Friedrichstrasse – lyxig shopping

Friedrichstrasse ligger centralt i Berlin och har blivit Berlins nya shoppinggata med stora och lyxiga varuhus. Det franska varuhuset Galerie Lafayette är en höjdare, här säljs både franskt mode och franska delikatesser. I kvarteren bredvid varuhuset finns några av Berlins mest exklusiva shoppingadresser med butiker med märken som Cerruti, Gucci och Louis Vuitton. I området finns också Dussmann das KulturKaufhaus, ett varuhus på fem våningar med allt inom kultur som böcker, filmer, musik och spel.
Läs mer på Visit Berlins hemsida

Kreuzberg – bra second hand

Kreuzberg är ett perfekt område för dig som vill shoppa second hand, inte bara gamla saker utan även vintage. På Bergmannstrasse ligger nya och gamla second hand-butiker blandat med caféer och restauranger. En av de största second hand-butikerna är Colours, där du kan köpa kläder per kilo. På samma gata finns också saluhallen Marheineke Markthalle som har satsat på ekologiska och närproducerade produkter. Saluhallen är på 3000 kvadratmeter med stort utbud av kött, fisk, ost, mjölk, bröd, grönsaker och blommor. Oranienstrasse är en livlig gata med många caféer och barer. I shoppingväg hittar du till exempel skatebutiken Wildfremd och Prinzessinnengärten, som säljer begagnad konst och hantverk.
Läs mer på Visit Berlins hemsida

Schönhauser Allee – vintage och shopping

Kring Schönhauser Allee i stadsdelen Prenzlauer Berg är det fashionabelt och chict. Här ligger bland annat varuhuset Schönhauser Allee Arcaden som innehåller alla de stora modekedjorna. Riktigt bra vintagekläder hittar du i Stiefelkombinats största butik som ligger på Eberswalderstrasse. Missa inte heller Kastanienallee, Helmholtzplatz och Kollwitzplatz.
Läs mer på Visit Berlins hemsida

Tänk grönt och shoppa eco fashion

I Berlin finns det flera butiker som har fokus på ekologiska skor och kläder. Veganvänliga skor shoppar du på Avesu – a vegan shoe, som ligger i Prenzlauer Berg. Kläderna från Bellanatur i Friedrichshain är handgjorda och skapade med lite extra kärlek för detaljer. Bio Shirt Company i Prenzlauer Berg säljer t-shirts och väskor gjorda av råvaror från miljömedvetna jordbruk och deras måtto är “I love my planet”. Chapati ligger i Kreuzberg och säljer kläder för kvinnor gjorda av naturligt material. March Mellow är också en butik i Kreuzberg och här kan du köpa ekologiskt hållbara tröjor som är producerade under miljövänliga normer och rättvisa arbetsvillkor.
Läs mer på Visit Berlins hemsida

Berlins bästa marknader

Berlin har flera bra marknader, här är tre av dem.

Kunstmarkt Strasse des 17. Juni
Kunstmarkt Strasse ligger i Charlottenburger och är Berlins äldsta, största och mest berömda loppmarknad. Här hittar du allt från vinylskivor till begagnade skatter. Det är kanske inte den billigaste loppmarknaden, men det är den mest attraktiva.

Ökomarkt am Kollwitzplatz
På Ökomarkt am Kollwitzplatz i Prenzlauer Berg vandrar du runt bland 50 olika stånd med organiska produkter. Här hittar du saker som frukt, grönsaker, barnkläder, hantverk och smycken. Eftersom det ätbara är lokalproducerat så börjar marknaden vid lunch, så att jordbrukarna hinner skörda sina produkter.

Markers Market
Markers Market är en ny marknad för konst, hantverk och design. Marknaden ligger i hjärtat av Prenzlauer Berg och lockar alltid med de senaste kreationerna från duktiga designers.
På Visit Berlins hemsida hittar du fler spännande marknader.

Fler bra shoppingtips

Det finns såklart ännu mer att upptäcka i shoppingparadiset Berlin. I april öppnade Tyskland första concept mall Bikini Berlin, som ligger på Hardenbergplatz. Det är ett köpcentrum med en samling noga utvalda butiker, pop up-butiker, biograf och hotell. Är du intresserad av tapeter så ska du kolla in Haute Couture, där individuella tapeter framställs efter dina personliga önskemål. Bra shopping hittar du även på Alexanderplatz, Hackescher Markt, Mulackstrasse und Alte Schönhauser och Schlossstrasse.

Så tar du dig till Berlin

Det går snabbt att flyga till en av Berlin två flygplatser Tegel och Schönenfeld. Direktflygen avgår från flera platser i landet.

Weekend och paket i Berlin


Flyg till BerlinBra och prisvärda hotell i Berlin